Korpus: Rúru predhrejeme na 175 °C a pripravíme jednu väčšiu a jednu menšiu tortovú formu vystlanú papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku, mletý mak, škoricu a kypriaci prášok. Premiešame a zjemníme mliekom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a opatrne ich zapracujeme do makového cesta. Cesto nalejeme do foriem a pečieme 30–40 minút, kým špáradlo po pichnutí zostane suché. Po vychladnutí korpusy prerežeme na tri pláty.
Citrónový krém: Vajcia, citrónovú šťavu, kôru, cukor a vanilkový cukor miešame nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Po vychladnutí ho rozšľaháme, aby sa netvorili hrudky. Citrónovú zmes zmiešame s pudingom a všetko prešľaháme mixérom. Maslo vyšľaháme do peny a postupne doň zapracujeme citrónovo-pudingovú zmes.
Lemon curd: Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. V miske rozmiešame vajcia, žĺtky a cukor, pridáme k maslovej zmesi a varíme približne 10 minút, kým zmes dosiahne 79 °C. Precedíme a necháme úplne vychladnúť.
Swiss krém: Bielky s cukrom zahrievame nad parou do 70 °C za stáleho miešania. Potom zmes prelejeme do robota a šľaháme na vysokých otáčkach do hustej, lesklej peny. Postupne pridávame maslo a šľaháme ešte 15 minút, kým nevznikne hladký krém.
Skladanie torty: Korpusy rozdelíme na pláty a plníme nasledovne: spodný plát potrieme citrónovým krémom, vytvoríme okraj z krému a do stredu rozotrieme lemon curd. Postup opakujeme pri ďalších vrstvách. Časť swiss krému zafarbíme oranžovou farbou. Obe torty obtiahneme swiss krémom a dáme vychladiť. Spodnú tortu vystužíme a položíme na ňu menšiu. Pomocou zdobiaceho vrecka a hrubšej špičky vytvoríme dekoračný vzor odspodu nahor. Nakoniec tortu ozdobíme čerstvými kvetmi, ktorých konce obalíme do potravinárskej fólie.
Korpus: Rúru predhrejeme na 175 °C a pripravíme jednu väčšiu a jednu menšiu tortovú formu vystlanú papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku, mletý mak, škoricu a kypriaci prášok. Premiešame a zjemníme mliekom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a opatrne ich zapracujeme do makového cesta. Cesto nalejeme do foriem a pečieme 30–40 minút, kým špáradlo po pichnutí zostane suché. Po vychladnutí korpusy prerežeme na tri pláty.
Citrónový krém: Vajcia, citrónovú šťavu, kôru, cukor a vanilkový cukor miešame nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Po vychladnutí ho rozšľaháme, aby sa netvorili hrudky. Citrónovú zmes zmiešame s pudingom a všetko prešľaháme mixérom. Maslo vyšľaháme do peny a postupne doň zapracujeme citrónovo-pudingovú zmes.
Lemon curd: Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. V miske rozmiešame vajcia, žĺtky a cukor, pridáme k maslovej zmesi a varíme približne 10 minút, kým zmes dosiahne 79 °C. Precedíme a necháme úplne vychladnúť.
Swiss krém: Bielky s cukrom zahrievame nad parou do 70 °C za stáleho miešania. Potom zmes prelejeme do robota a šľaháme na vysokých otáčkach do hustej, lesklej peny. Postupne pridávame maslo a šľaháme ešte 15 minút, kým nevznikne hladký krém.
Skladanie torty: Korpusy rozdelíme na pláty a plníme nasledovne: spodný plát potrieme citrónovým krémom, vytvoríme okraj z krému a do stredu rozotrieme lemon curd. Postup opakujeme pri ďalších vrstvách. Časť swiss krému zafarbíme oranžovou farbou. Obe torty obtiahneme swiss krémom a dáme vychladiť. Spodnú tortu vystužíme a položíme na ňu menšiu. Pomocou zdobiaceho vrecka a hrubšej špičky vytvoríme dekoračný vzor odspodu nahor. Nakoniec tortu ozdobíme čerstvými kvetmi, ktorých konce obalíme do potravinárskej fólie.