

Pochúťka pre švagra
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 420 g celozrnnej múky
- 165 g kryštálového cukru
- 182 ml oleja
- 220 ml polotučného mlieka
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL jedlej sódy
- 1 ČL mletej škorice
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 4 ks zrelých banánov
- 50 g nasekanej mliečnej čokolády
- 2 vajcia
Arašidové maslo
- 100 g nepražených nesolených arašidov
- 1 PL medu
- 47 ml tekutého kokosového oleja
- 1 PL kokosového mlieka
- 1 štipka soli (voliteľné)
- 1 PL vody
- 10 ml rastlinného oleja
Ozdoba
- lyofilizovaný banán (na posypanie)
- nasekaná čokoláda (na posypanie)
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 °C a plech (alebo formu na chlieb) vystelieme papierom na pečenie.
- Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom. Primiešame mlieko a olej, potom sypké suroviny (múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu).
- Banány roztlačíme vidličkou a vmiešame do cesta. Nakoniec zapracujeme nasekanú čokoládu.
- Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 °C približne 50 minút (kontrolujeme špajdľou). Upečený chlieb vyberieme a necháme vychladnúť.
- Arašidové maslo: Arašidy nasucho krátko opražíme na panvici, necháme mierne vychladnúť a v mixéri rozmixujeme na „púder“. Pridáme med, kokosový olej, kokosové mlieko, rastlinný olej, vodu a štipku soli a mixujeme 1–2 minúty do hladka (konzistenciu doladíme podľa chuti). Preložíme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby a skladujeme v chladničke.
- Servírovanie: Vychladnutý banánový chlieb nakrájame, natrieme arašidovým maslom a posypeme lyofilizovaným banánom a nasekanou čokoládou.
Cesto
- 420 g celozrnnej múky
- 165 g kryštálového cukru
- 182 ml oleja
- 220 ml polotučného mlieka
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL jedlej sódy
- 1 ČL mletej škorice
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 4 ks zrelých banánov
- 50 g nasekanej mliečnej čokolády
- 2 vajcia
Arašidové maslo
- 100 g nepražených nesolených arašidov
- 1 PL medu
- 47 ml tekutého kokosového oleja
- 1 PL kokosového mlieka
- 1 štipka soli (voliteľné)
- 1 PL vody
- 10 ml rastlinného oleja
Ozdoba
- lyofilizovaný banán (na posypanie)
- nasekaná čokoláda (na posypanie)
- Rúru predhrejeme na 180 °C a plech (alebo formu na chlieb) vystelieme papierom na pečenie.
- Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom. Primiešame mlieko a olej, potom sypké suroviny (múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu).
- Banány roztlačíme vidličkou a vmiešame do cesta. Nakoniec zapracujeme nasekanú čokoládu.
- Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 °C približne 50 minút (kontrolujeme špajdľou). Upečený chlieb vyberieme a necháme vychladnúť.
- Arašidové maslo: Arašidy nasucho krátko opražíme na panvici, necháme mierne vychladnúť a v mixéri rozmixujeme na „púder“. Pridáme med, kokosový olej, kokosové mlieko, rastlinný olej, vodu a štipku soli a mixujeme 1–2 minúty do hladka (konzistenciu doladíme podľa chuti). Preložíme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby a skladujeme v chladničke.
- Servírovanie: Vychladnutý banánový chlieb nakrájame, natrieme arašidovým maslom a posypeme lyofilizovaným banánom a nasekanou čokoládou.