Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Pochúťka pre švagra

Pochúťka pre švagra

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 420 g celozrnnej múky
  • 165 g kryštálového cukru
  • 182 ml oleja
  • 220 ml polotučného mlieka
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 4 ks zrelých banánov
  • 50 g nasekanej mliečnej čokolády
  • 2 vajcia
Arašidové maslo
  • 100 g nepražených nesolených arašidov
  • 1 PL medu
  • 47 ml tekutého kokosového oleja
  • 1 PL kokosového mlieka
  • 1 štipka soli (voliteľné)
  • 1 PL vody
  • 10 ml rastlinného oleja
Ozdoba
  • lyofilizovaný banán (na posypanie)
  • nasekaná čokoláda (na posypanie)

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech (alebo formu na chlieb) vystelieme papierom na pečenie.
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom. Primiešame mlieko a olej, potom sypké suroviny (múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu).
  3. Banány roztlačíme vidličkou a vmiešame do cesta. Nakoniec zapracujeme nasekanú čokoládu.
  4. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 °C približne 50 minút (kontrolujeme špajdľou). Upečený chlieb vyberieme a necháme vychladnúť.
  5. Arašidové maslo: Arašidy nasucho krátko opražíme na panvici, necháme mierne vychladnúť a v mixéri rozmixujeme na „púder“. Pridáme med, kokosový olej, kokosové mlieko, rastlinný olej, vodu a štipku soli a mixujeme 1–2 minúty do hladka (konzistenciu doladíme podľa chuti). Preložíme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby a skladujeme v chladničke.
  6. Servírovanie: Vychladnutý banánový chlieb nakrájame, natrieme arašidovým maslom a posypeme lyofilizovaným banánom a nasekanou čokoládou.
Cesto
  • 420 g celozrnnej múky
  • 165 g kryštálového cukru
  • 182 ml oleja
  • 220 ml polotučného mlieka
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 4 ks zrelých banánov
  • 50 g nasekanej mliečnej čokolády
  • 2 vajcia
Arašidové maslo
  • 100 g nepražených nesolených arašidov
  • 1 PL medu
  • 47 ml tekutého kokosového oleja
  • 1 PL kokosového mlieka
  • 1 štipka soli (voliteľné)
  • 1 PL vody
  • 10 ml rastlinného oleja
Ozdoba
  • lyofilizovaný banán (na posypanie)
  • nasekaná čokoláda (na posypanie)
  1. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech (alebo formu na chlieb) vystelieme papierom na pečenie.
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom. Primiešame mlieko a olej, potom sypké suroviny (múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu).
  3. Banány roztlačíme vidličkou a vmiešame do cesta. Nakoniec zapracujeme nasekanú čokoládu.
  4. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 °C približne 50 minút (kontrolujeme špajdľou). Upečený chlieb vyberieme a necháme vychladnúť.
  5. Arašidové maslo: Arašidy nasucho krátko opražíme na panvici, necháme mierne vychladnúť a v mixéri rozmixujeme na „púder“. Pridáme med, kokosový olej, kokosové mlieko, rastlinný olej, vodu a štipku soli a mixujeme 1–2 minúty do hladka (konzistenciu doladíme podľa chuti). Preložíme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby a skladujeme v chladničke.
  6. Servírovanie: Vychladnutý banánový chlieb nakrájame, natrieme arašidovým maslom a posypeme lyofilizovaným banánom a nasekanou čokoládou.