Rúru predhrejeme na 180 °C a plech (alebo formu na chlieb) vystelieme papierom na pečenie.
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom. Primiešame mlieko a olej, potom sypké suroviny (múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu).
Banány roztlačíme vidličkou a vmiešame do cesta. Nakoniec zapracujeme nasekanú čokoládu.
Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 °C približne 50 minút (kontrolujeme špajdľou). Upečený chlieb vyberieme a necháme vychladnúť.
Arašidové maslo: Arašidy nasucho krátko opražíme na panvici, necháme mierne vychladnúť a v mixéri rozmixujeme na „púder“. Pridáme med, kokosový olej, kokosové mlieko, rastlinný olej, vodu a štipku soli a mixujeme 1–2 minúty do hladka (konzistenciu doladíme podľa chuti). Preložíme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby a skladujeme v chladničke.
Servírovanie: Vychladnutý banánový chlieb nakrájame, natrieme arašidovým maslom a posypeme lyofilizovaným banánom a nasekanou čokoládou.
Rúru predhrejeme na 180 °C a plech (alebo formu na chlieb) vystelieme papierom na pečenie.
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom. Primiešame mlieko a olej, potom sypké suroviny (múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu).
Banány roztlačíme vidličkou a vmiešame do cesta. Nakoniec zapracujeme nasekanú čokoládu.
Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 °C približne 50 minút (kontrolujeme špajdľou). Upečený chlieb vyberieme a necháme vychladnúť.
Arašidové maslo: Arašidy nasucho krátko opražíme na panvici, necháme mierne vychladnúť a v mixéri rozmixujeme na „púder“. Pridáme med, kokosový olej, kokosové mlieko, rastlinný olej, vodu a štipku soli a mixujeme 1–2 minúty do hladka (konzistenciu doladíme podľa chuti). Preložíme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby a skladujeme v chladničke.
Servírovanie: Vychladnutý banánový chlieb nakrájame, natrieme arašidovým maslom a posypeme lyofilizovaným banánom a nasekanou čokoládou.