potravinárske farby na tukovej báze (napr. na čokoládu)
Ozdoba
100 g kokosového cukru (na ilúziu zeminy)
zdobiace špičky (sukulenty, kaktusy, lupene)
Postup
Vanilkové cesto – Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne zašľaháme olej, vanilkovú pastu, jogurt a citrónovú kôru. V osobitnej miske zmiešame preosiatu múku s jedlou sódou a opatrne vmiešame do cesta. Plníme papierové košíčky do 2/3 a pečieme na 170 °C 18–20 minút (horný + dolný ohrev). Po upečení necháme muffiny vychladnúť.
Jahodový džem s bazalkou – Mrazené jahody premiešame so želírovacím cukrom a varíme, kým sa vytvorí hustý rôsol. Odstavíme z ohňa, pridáme nasekanú čerstvú bazalku a citrónovú šťavu. Rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
Maslový krém – Všetky suroviny musia mať teplotu 10 °C. Maslo vyšľaháme metlou do krémovej konzistencie. Pridáme smotanu, následne kondenzované mlieko a kukuričný sirup. Krém sa môže dočasne zraziť (vytvára kvapky vody), no pokračujeme v šľahaní, kým nebude opäť hladký. Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu a krém si zafarbíme podľa želaného efektu. Krém rozdelíme do vreciek so zdobiacimi špičkami.
Plnenie a zdobenie – Do vychladnutých cupcakov pomocou jadrovníka vytvoríme otvor, ktorý naplníme jahodovým džemom. Otvory uzavrieme „čiapočkou“ z pôvodného korpusu. Povrch cupcakov zdobíme maslovým krémom – pomocou rôznych špičiek vytvárame motívy sukulentov a kaktusov. Na ilúziu zeminy posypeme kokosovým cukrom.
potravinárske farby na tukovej báze (napr. na čokoládu)
Ozdoba
100 g kokosového cukru (na ilúziu zeminy)
zdobiace špičky (sukulenty, kaktusy, lupene)
Vanilkové cesto – Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne zašľaháme olej, vanilkovú pastu, jogurt a citrónovú kôru. V osobitnej miske zmiešame preosiatu múku s jedlou sódou a opatrne vmiešame do cesta. Plníme papierové košíčky do 2/3 a pečieme na 170 °C 18–20 minút (horný + dolný ohrev). Po upečení necháme muffiny vychladnúť.
Jahodový džem s bazalkou – Mrazené jahody premiešame so želírovacím cukrom a varíme, kým sa vytvorí hustý rôsol. Odstavíme z ohňa, pridáme nasekanú čerstvú bazalku a citrónovú šťavu. Rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
Maslový krém – Všetky suroviny musia mať teplotu 10 °C. Maslo vyšľaháme metlou do krémovej konzistencie. Pridáme smotanu, následne kondenzované mlieko a kukuričný sirup. Krém sa môže dočasne zraziť (vytvára kvapky vody), no pokračujeme v šľahaní, kým nebude opäť hladký. Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu a krém si zafarbíme podľa želaného efektu. Krém rozdelíme do vreciek so zdobiacimi špičkami.
Plnenie a zdobenie – Do vychladnutých cupcakov pomocou jadrovníka vytvoríme otvor, ktorý naplníme jahodovým džemom. Otvory uzavrieme „čiapočkou“ z pôvodného korpusu. Povrch cupcakov zdobíme maslovým krémom – pomocou rôznych špičiek vytvárame motívy sukulentov a kaktusov. Na ilúziu zeminy posypeme kokosovým cukrom.