Ingrediencie
Korpus
- 310 g hladkej múky
- 500 g kryštálového cukru
- 100 g kakaa
- 10 g prášku do pečiva
- 12 g sódy bikarbóny
- 6 g soli
- 300 g teplej vody
- 300 g acidofilného mlieka
- 150 g oleja
- 3 vajcia
- vanilka
Slaný karamel s arašidami
- 300 g cukru
- 100 g masla
- 200 g smotany
- 110 g arašidov
- morská soľ
Arašidový krém
- 340 g masla
- 250 g arašídovej 100% pasty
- 400 g práškového cukru
- vanilka
- soľ
- 160 g smotany
Čokoládová ganache
- 200 g mliečnej čokolády
- 200 g smotany na šľahanie
Ozdoba
- 200 g čokolády na temperovanie
- zlatá prášková farba
- velvet sprej čierny Martellato
- chladiaci sprej
Postup
- Rúru zohrejeme na 175 °C a formy vystelieme papierom na pečenie.
- Mokré suroviny zmiešame spolu, suché zvlášť. Nakoniec všetko spolu premiešame do hladkej zmesi.
- Vylejeme do troch tortových foriem. Pečieme 35 minút.
- Na krém vyšľaháme maslo s arašidovým maslom (lopatkovým nadstavcom) a na striedačku pridávame cukor a smotanu.
- Smotanu zohrejeme a zalejeme ňou čokoládu, vymiešame a dáme vychladiť.
- Skaramelizujeme cukor, pridáme maslo a nakoniec smotanu. Povaríme, pridáme soľ. Po vychladnutí vyšľaháme a pridáme nasekané arašidy.
- Tortu navrstvíme a dáme stuhnúť. Vytemperujeme si čokoládu a vyrežeme požadované tvary, ktoré zafarbíme zlatou prachovou farbou.
- Schladenú tortu obmažeme vyšľahanou čokoládovou ganachou, dáme stuhnúť a následne postriekame velvet sprejom. Dozdobíme čokoládovými ozdobami.
Korpus
- 310 g hladkej múky
- 500 g kryštálového cukru
- 100 g kakaa
- 10 g prášku do pečiva
- 12 g sódy bikarbóny
- 6 g soli
- 300 g teplej vody
- 300 g acidofilného mlieka
- 150 g oleja
- 3 vajcia
- vanilka
Slaný karamel s arašidami
- 300 g cukru
- 100 g masla
- 200 g smotany
- 110 g arašidov
- morská soľ
Arašidový krém
- 340 g masla
- 250 g arašídovej 100% pasty
- 400 g práškového cukru
- vanilka
- soľ
- 160 g smotany
Čokoládová ganache
- 200 g mliečnej čokolády
- 200 g smotany na šľahanie
Ozdoba
- 200 g čokolády na temperovanie
- zlatá prášková farba
- velvet sprej čierny Martellato
- chladiaci sprej
- Rúru zohrejeme na 175 °C a formy vystelieme papierom na pečenie.
- Mokré suroviny zmiešame spolu, suché zvlášť. Nakoniec všetko spolu premiešame do hladkej zmesi.
- Vylejeme do troch tortových foriem. Pečieme 35 minút.
- Na krém vyšľaháme maslo s arašidovým maslom (lopatkovým nadstavcom) a na striedačku pridávame cukor a smotanu.
- Smotanu zohrejeme a zalejeme ňou čokoládu, vymiešame a dáme vychladiť.
- Skaramelizujeme cukor, pridáme maslo a nakoniec smotanu. Povaríme, pridáme soľ. Po vychladnutí vyšľaháme a pridáme nasekané arašidy.
- Tortu navrstvíme a dáme stuhnúť. Vytemperujeme si čokoládu a vyrežeme požadované tvary, ktoré zafarbíme zlatou prachovou farbou.
- Schladenú tortu obmažeme vyšľahanou čokoládovou ganachou, dáme stuhnúť a následne postriekame velvet sprejom. Dozdobíme čokoládovými ozdobami.