Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 310 g hladkej múky
  • 500 g kryštálového cukru
  • 100 g kakaa
  • 10 g prášku do pečiva
  • 12 g sódy bikarbóny
  • 6 g soli
  • 300 g teplej vody
  • 300 g acidofilného mlieka
  • 150 g oleja
  • 3 vajcia
  • vanilka
Slaný karamel s arašidami
  • 300 g cukru
  • 100 g masla
  • 200 g smotany
  • 110 g arašidov
  • morská soľ
Arašidový krém
  • 340 g masla
  • 250 g arašídovej 100% pasty
  • 400 g práškového cukru
  • vanilka
  • soľ
  • 160 g smotany
Čokoládová ganache
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200 g smotany na šľahanie
Ozdoba
  • 200 g čokolády na temperovanie
  • zlatá prášková farba
  • velvet sprej čierny Martellato
  • chladiaci sprej

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 175 °C a formy vystelieme papierom na pečenie.
  2. Mokré suroviny zmiešame spolu, suché zvlášť. Nakoniec všetko spolu premiešame do hladkej zmesi.
  3. Vylejeme do troch tortových foriem. Pečieme 35 minút.
  4. Na krém vyšľaháme maslo s arašidovým maslom (lopatkovým nadstavcom) a na striedačku pridávame cukor a smotanu.
  5. Smotanu zohrejeme a zalejeme ňou čokoládu, vymiešame a dáme vychladiť.
  6. Skaramelizujeme cukor, pridáme maslo a nakoniec smotanu. Povaríme, pridáme soľ. Po vychladnutí vyšľaháme a pridáme nasekané arašidy.
  7. Tortu navrstvíme a dáme stuhnúť. Vytemperujeme si čokoládu a vyrežeme požadované tvary, ktoré zafarbíme zlatou prachovou farbou.
  8. Schladenú tortu obmažeme vyšľahanou čokoládovou ganachou, dáme stuhnúť a následne postriekame velvet sprejom. Dozdobíme čokoládovými ozdobami.
Korpus
  • 310 g hladkej múky
  • 500 g kryštálového cukru
  • 100 g kakaa
  • 10 g prášku do pečiva
  • 12 g sódy bikarbóny
  • 6 g soli
  • 300 g teplej vody
  • 300 g acidofilného mlieka
  • 150 g oleja
  • 3 vajcia
  • vanilka
Slaný karamel s arašidami
  • 300 g cukru
  • 100 g masla
  • 200 g smotany
  • 110 g arašidov
  • morská soľ
Arašidový krém
  • 340 g masla
  • 250 g arašídovej 100% pasty
  • 400 g práškového cukru
  • vanilka
  • soľ
  • 160 g smotany
Čokoládová ganache
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200 g smotany na šľahanie
Ozdoba
  • 200 g čokolády na temperovanie
  • zlatá prášková farba
  • velvet sprej čierny Martellato
  • chladiaci sprej
  1. Rúru zohrejeme na 175 °C a formy vystelieme papierom na pečenie.
  2. Mokré suroviny zmiešame spolu, suché zvlášť. Nakoniec všetko spolu premiešame do hladkej zmesi.
  3. Vylejeme do troch tortových foriem. Pečieme 35 minút.
  4. Na krém vyšľaháme maslo s arašidovým maslom (lopatkovým nadstavcom) a na striedačku pridávame cukor a smotanu.
  5. Smotanu zohrejeme a zalejeme ňou čokoládu, vymiešame a dáme vychladiť.
  6. Skaramelizujeme cukor, pridáme maslo a nakoniec smotanu. Povaríme, pridáme soľ. Po vychladnutí vyšľaháme a pridáme nasekané arašidy.
  7. Tortu navrstvíme a dáme stuhnúť. Vytemperujeme si čokoládu a vyrežeme požadované tvary, ktoré zafarbíme zlatou prachovou farbou.
  8. Schladenú tortu obmažeme vyšľahanou čokoládovou ganachou, dáme stuhnúť a následne postriekame velvet sprejom. Dozdobíme čokoládovými ozdobami.