Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 4 vajcia
  • 90 g cukru krupica
  • 30 g mandľovej múky
  • 70 g hladkej múky
  • Kôra z 1 BIO citróna
Krém – Lesná zmes
  • 140 g pyré lesná zmes
  • 1 PL cukru krupica
  • 300 g kyslej smotany
  • 150 g smotany na šľahanie 33 %
  • 1–2 PL práškového cukru
  • 6 g prášková želatína
  • 30 ml studenej vody
Coulis – Lesná zmes
  • 400 g pyré lesná zmes
  • 40 g kryštálového cukru
  • 10 g pektínu
Ozdoba
  • 250 ml smotany na šľahanie 40 %
  • 250 g čerstvých čučoriedok
  • 20 g lyofilizovaných čučoriedok (LYO)

Postup

  1. Korpus: Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a citrónovou kôrou do peny. Bielky vyšľaháme so zvyškom cukru na tuhý sneh. Spojíme a opatrne primiešame múky. Hmotu rozotrieme na plech (40×30 cm) a pečieme 8–10 minút pri 195 °C.
  2. Krém: Pyré s cukrom prevaríme a necháme vychladnúť. Želatínu necháme nabobtnať a rozpustíme. Zmiešame s časťou ovocnej zmesi a následne vmiešame do celej. Kyslú smotanu spojíme s pyré, nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú smotanu s cukrom.
  3. Coulis: Pyré zohrejeme na 40 °C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a miešame do zhustnutia. Necháme mierne vychladnúť.
  4. Korpus rozdelíme na polovicu (30×20 cm). Do ráfika vložíme prvú časť, nalejeme polovicu krému, prikryjeme druhou časťou korpusu a navrstvíme zvyšok krému. Dezert zachladíme.
  5. Na stuhnutý krém nalejeme coulis a opäť zachladíme. Po stuhnutí vyberieme z ráfika, nakrájame na rezy a dozdobíme šľahačkou, čerstvými čučoriedkami a poprášime LYO čučoriedkami.
Korpus
  • 4 vajcia
  • 90 g cukru krupica
  • 30 g mandľovej múky
  • 70 g hladkej múky
  • Kôra z 1 BIO citróna
Krém – Lesná zmes
  • 140 g pyré lesná zmes
  • 1 PL cukru krupica
  • 300 g kyslej smotany
  • 150 g smotany na šľahanie 33 %
  • 1–2 PL práškového cukru
  • 6 g prášková želatína
  • 30 ml studenej vody
Coulis – Lesná zmes
  • 400 g pyré lesná zmes
  • 40 g kryštálového cukru
  • 10 g pektínu
Ozdoba
  • 250 ml smotany na šľahanie 40 %
  • 250 g čerstvých čučoriedok
  • 20 g lyofilizovaných čučoriedok (LYO)
  1. Korpus: Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a citrónovou kôrou do peny. Bielky vyšľaháme so zvyškom cukru na tuhý sneh. Spojíme a opatrne primiešame múky. Hmotu rozotrieme na plech (40×30 cm) a pečieme 8–10 minút pri 195 °C.
  2. Krém: Pyré s cukrom prevaríme a necháme vychladnúť. Želatínu necháme nabobtnať a rozpustíme. Zmiešame s časťou ovocnej zmesi a následne vmiešame do celej. Kyslú smotanu spojíme s pyré, nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú smotanu s cukrom.
  3. Coulis: Pyré zohrejeme na 40 °C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a miešame do zhustnutia. Necháme mierne vychladnúť.
  4. Korpus rozdelíme na polovicu (30×20 cm). Do ráfika vložíme prvú časť, nalejeme polovicu krému, prikryjeme druhou časťou korpusu a navrstvíme zvyšok krému. Dezert zachladíme.
  5. Na stuhnutý krém nalejeme coulis a opäť zachladíme. Po stuhnutí vyberieme z ráfika, nakrájame na rezy a dozdobíme šľahačkou, čerstvými čučoriedkami a poprášime LYO čučoriedkami.