

Ovocná kocka
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 4 vajcia
- 90 g cukru krupica
- 30 g mandľovej múky
- 70 g hladkej múky
- Kôra z 1 BIO citróna
Krém – Lesná zmes
- 140 g pyré lesná zmes
- 1 PL cukru krupica
- 300 g kyslej smotany
- 150 g smotany na šľahanie 33 %
- 1–2 PL práškového cukru
- 6 g prášková želatína
- 30 ml studenej vody
Coulis – Lesná zmes
- 400 g pyré lesná zmes
- 40 g kryštálového cukru
- 10 g pektínu
Ozdoba
- 250 ml smotany na šľahanie 40 %
- 250 g čerstvých čučoriedok
- 20 g lyofilizovaných čučoriedok (LYO)
Postup
- Korpus: Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a citrónovou kôrou do peny. Bielky vyšľaháme so zvyškom cukru na tuhý sneh. Spojíme a opatrne primiešame múky. Hmotu rozotrieme na plech (40×30 cm) a pečieme 8–10 minút pri 195 °C.
- Krém: Pyré s cukrom prevaríme a necháme vychladnúť. Želatínu necháme nabobtnať a rozpustíme. Zmiešame s časťou ovocnej zmesi a následne vmiešame do celej. Kyslú smotanu spojíme s pyré, nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú smotanu s cukrom.
- Coulis: Pyré zohrejeme na 40 °C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a miešame do zhustnutia. Necháme mierne vychladnúť.
- Korpus rozdelíme na polovicu (30×20 cm). Do ráfika vložíme prvú časť, nalejeme polovicu krému, prikryjeme druhou časťou korpusu a navrstvíme zvyšok krému. Dezert zachladíme.
- Na stuhnutý krém nalejeme coulis a opäť zachladíme. Po stuhnutí vyberieme z ráfika, nakrájame na rezy a dozdobíme šľahačkou, čerstvými čučoriedkami a poprášime LYO čučoriedkami.
Korpus
- 4 vajcia
- 90 g cukru krupica
- 30 g mandľovej múky
- 70 g hladkej múky
- Kôra z 1 BIO citróna
Krém – Lesná zmes
- 140 g pyré lesná zmes
- 1 PL cukru krupica
- 300 g kyslej smotany
- 150 g smotany na šľahanie 33 %
- 1–2 PL práškového cukru
- 6 g prášková želatína
- 30 ml studenej vody
Coulis – Lesná zmes
- 400 g pyré lesná zmes
- 40 g kryštálového cukru
- 10 g pektínu
Ozdoba
- 250 ml smotany na šľahanie 40 %
- 250 g čerstvých čučoriedok
- 20 g lyofilizovaných čučoriedok (LYO)
- Korpus: Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a citrónovou kôrou do peny. Bielky vyšľaháme so zvyškom cukru na tuhý sneh. Spojíme a opatrne primiešame múky. Hmotu rozotrieme na plech (40×30 cm) a pečieme 8–10 minút pri 195 °C.
- Krém: Pyré s cukrom prevaríme a necháme vychladnúť. Želatínu necháme nabobtnať a rozpustíme. Zmiešame s časťou ovocnej zmesi a následne vmiešame do celej. Kyslú smotanu spojíme s pyré, nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú smotanu s cukrom.
- Coulis: Pyré zohrejeme na 40 °C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a miešame do zhustnutia. Necháme mierne vychladnúť.
- Korpus rozdelíme na polovicu (30×20 cm). Do ráfika vložíme prvú časť, nalejeme polovicu krému, prikryjeme druhou časťou korpusu a navrstvíme zvyšok krému. Dezert zachladíme.
- Na stuhnutý krém nalejeme coulis a opäť zachladíme. Po stuhnutí vyberieme z ráfika, nakrájame na rezy a dozdobíme šľahačkou, čerstvými čučoriedkami a poprášime LYO čučoriedkami.