Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 150 g hladkej múky
  • 225 g mandľovej múky
  • 225 g kryštálového cukru
  • 7 vajec
  • 150 g rozpusteného masla
  • 1½ ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL vanilkového extraktu
Vklad z lesného ovocia
  • 450 g pyré z lesného ovocia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 balenie plátkovej želatíny
Krém z ruby čokolády
  • 750 g mascarpone
  • 250 g cream cheese
  • 300 g ruby čokolády
  • 225 g smotany na šľahanie
  • 4 plátky želatíny
Sušené palacinky
  • 50 g bielkov
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g masla
Chrumkavá vrstva
  • 14 g sušených palaciniek
  • 14 g mandľových lupienkov
  • 20 g ruby čokolády
  • 30 g lyofilizovaných malín
Švajčiarsky krém
  • 200 g bielkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 500 g masla
  • štipka soli
Dozdobenie
  • živé kvety

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 160 °C (program s ventilátorom).
  2. V miske vyšľaháme vajcia, cukor a vanilkový extrakt 15 minút do svetlej peny. Pridáme roztopené maslo a preosiate múky s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie (18 cm a 12 cm) a pečieme približne 40 minút.
  3. Vklad z lesného ovocia: Pyré z lesného ovocia dáme variť, pridáme cukor a zohrejeme na približne 80 °C. Pridáme napučanú želatínu (predtým namočenú v studenej vode a vyžmýkanú). Zmes nalejeme do dvoch ráfikov (16 cm a 10 cm) a dáme zamraziť.
  4. Krém z ruby čokolády: Želatínu necháme napučať v studenej vode. Ruby čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu zohrejeme na 50 °C, rozpustíme v nej želatínu a vlejeme ju do čokolády. Primiešame mascarpone a cream cheese a všetko premixujeme do hladka. Necháme stuhnúť v chladničke.
  5. Sušené palacinky: Zmiešame preosiatu múku s cukrom, bielkami a roztopeným maslom. Rozotrieme štetcom na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C s ventilátorom 5–8 minút dozlatista. Po vychladnutí polámeme na kúsky.
  6. Chrumkavá vrstva: Roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli a zmiešame všetky suroviny dokopy.
  7. Švajčiarsky krém: Bielky a cukor zahrievame nad parou, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme štipku soli a vyšľaháme do pevného snehu. Postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém.
  8. Plnenie torty: Korpusy prekrojíme dvakrát. Na spodný plát nanesieme tenkú vrstvu ruby krému, pridáme chrumkavú zložku, opäť vrstvu ruby krému a vklad z lesného ovocia. Prikryjeme krémom a ďalším plátom korpusu. Postup opakujeme aj pri menšej torte.
  9. Torty necháme dobre zachladiť, potrieme švajčiarskym krémom a položíme na seba. Pre spevnenie použijeme výstuhy (napr. slamky).
  10. Ozdobíme živými kvetmi podľa vlastnej fantázie.
Cesto
  • 150 g hladkej múky
  • 225 g mandľovej múky
  • 225 g kryštálového cukru
  • 7 vajec
  • 150 g rozpusteného masla
  • 1½ ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL vanilkového extraktu
Vklad z lesného ovocia
  • 450 g pyré z lesného ovocia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 balenie plátkovej želatíny
Krém z ruby čokolády
  • 750 g mascarpone
  • 250 g cream cheese
  • 300 g ruby čokolády
  • 225 g smotany na šľahanie
  • 4 plátky želatíny
Sušené palacinky
  • 50 g bielkov
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g masla
Chrumkavá vrstva
  • 14 g sušených palaciniek
  • 14 g mandľových lupienkov
  • 20 g ruby čokolády
  • 30 g lyofilizovaných malín
Švajčiarsky krém
  • 200 g bielkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 500 g masla
  • štipka soli
Dozdobenie
  • živé kvety
  1. Rúru predhrejeme na 160 °C (program s ventilátorom).
  2. V miske vyšľaháme vajcia, cukor a vanilkový extrakt 15 minút do svetlej peny. Pridáme roztopené maslo a preosiate múky s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie (18 cm a 12 cm) a pečieme približne 40 minút.
  3. Vklad z lesného ovocia: Pyré z lesného ovocia dáme variť, pridáme cukor a zohrejeme na približne 80 °C. Pridáme napučanú želatínu (predtým namočenú v studenej vode a vyžmýkanú). Zmes nalejeme do dvoch ráfikov (16 cm a 10 cm) a dáme zamraziť.
  4. Krém z ruby čokolády: Želatínu necháme napučať v studenej vode. Ruby čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu zohrejeme na 50 °C, rozpustíme v nej želatínu a vlejeme ju do čokolády. Primiešame mascarpone a cream cheese a všetko premixujeme do hladka. Necháme stuhnúť v chladničke.
  5. Sušené palacinky: Zmiešame preosiatu múku s cukrom, bielkami a roztopeným maslom. Rozotrieme štetcom na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C s ventilátorom 5–8 minút dozlatista. Po vychladnutí polámeme na kúsky.
  6. Chrumkavá vrstva: Roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli a zmiešame všetky suroviny dokopy.
  7. Švajčiarsky krém: Bielky a cukor zahrievame nad parou, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme štipku soli a vyšľaháme do pevného snehu. Postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém.
  8. Plnenie torty: Korpusy prekrojíme dvakrát. Na spodný plát nanesieme tenkú vrstvu ruby krému, pridáme chrumkavú zložku, opäť vrstvu ruby krému a vklad z lesného ovocia. Prikryjeme krémom a ďalším plátom korpusu. Postup opakujeme aj pri menšej torte.
  9. Torty necháme dobre zachladiť, potrieme švajčiarskym krémom a položíme na seba. Pre spevnenie použijeme výstuhy (napr. slamky).
  10. Ozdobíme živými kvetmi podľa vlastnej fantázie.