Rúru predhrejeme na 160 °C (program s ventilátorom).
V miske vyšľaháme vajcia, cukor a vanilkový extrakt 15 minút do svetlej peny. Pridáme roztopené maslo a preosiate múky s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie (18 cm a 12 cm) a pečieme približne 40 minút.
Vklad z lesného ovocia: Pyré z lesného ovocia dáme variť, pridáme cukor a zohrejeme na približne 80 °C. Pridáme napučanú želatínu (predtým namočenú v studenej vode a vyžmýkanú). Zmes nalejeme do dvoch ráfikov (16 cm a 10 cm) a dáme zamraziť.
Krém z ruby čokolády: Želatínu necháme napučať v studenej vode. Ruby čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu zohrejeme na 50 °C, rozpustíme v nej želatínu a vlejeme ju do čokolády. Primiešame mascarpone a cream cheese a všetko premixujeme do hladka. Necháme stuhnúť v chladničke.
Sušené palacinky: Zmiešame preosiatu múku s cukrom, bielkami a roztopeným maslom. Rozotrieme štetcom na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C s ventilátorom 5–8 minút dozlatista. Po vychladnutí polámeme na kúsky.
Chrumkavá vrstva: Roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli a zmiešame všetky suroviny dokopy.
Švajčiarsky krém: Bielky a cukor zahrievame nad parou, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme štipku soli a vyšľaháme do pevného snehu. Postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém.
Plnenie torty: Korpusy prekrojíme dvakrát. Na spodný plát nanesieme tenkú vrstvu ruby krému, pridáme chrumkavú zložku, opäť vrstvu ruby krému a vklad z lesného ovocia. Prikryjeme krémom a ďalším plátom korpusu. Postup opakujeme aj pri menšej torte.
Torty necháme dobre zachladiť, potrieme švajčiarskym krémom a položíme na seba. Pre spevnenie použijeme výstuhy (napr. slamky).
Rúru predhrejeme na 160 °C (program s ventilátorom).
V miske vyšľaháme vajcia, cukor a vanilkový extrakt 15 minút do svetlej peny. Pridáme roztopené maslo a preosiate múky s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie (18 cm a 12 cm) a pečieme približne 40 minút.
Vklad z lesného ovocia: Pyré z lesného ovocia dáme variť, pridáme cukor a zohrejeme na približne 80 °C. Pridáme napučanú želatínu (predtým namočenú v studenej vode a vyžmýkanú). Zmes nalejeme do dvoch ráfikov (16 cm a 10 cm) a dáme zamraziť.
Krém z ruby čokolády: Želatínu necháme napučať v studenej vode. Ruby čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu zohrejeme na 50 °C, rozpustíme v nej želatínu a vlejeme ju do čokolády. Primiešame mascarpone a cream cheese a všetko premixujeme do hladka. Necháme stuhnúť v chladničke.
Sušené palacinky: Zmiešame preosiatu múku s cukrom, bielkami a roztopeným maslom. Rozotrieme štetcom na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C s ventilátorom 5–8 minút dozlatista. Po vychladnutí polámeme na kúsky.
Chrumkavá vrstva: Roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli a zmiešame všetky suroviny dokopy.
Švajčiarsky krém: Bielky a cukor zahrievame nad parou, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme štipku soli a vyšľaháme do pevného snehu. Postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém.
Plnenie torty: Korpusy prekrojíme dvakrát. Na spodný plát nanesieme tenkú vrstvu ruby krému, pridáme chrumkavú zložku, opäť vrstvu ruby krému a vklad z lesného ovocia. Prikryjeme krémom a ďalším plátom korpusu. Postup opakujeme aj pri menšej torte.
Torty necháme dobre zachladiť, potrieme švajčiarskym krémom a položíme na seba. Pre spevnenie použijeme výstuhy (napr. slamky).