Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - No počkaj, zajac!

No počkaj, zajac!

Popis

Ingrediencie

Malinový korpus 23 cm
  • 395 g hladkej múky
  • 345 g kryštálový cukor
  • 108 g slnečnicový olej
  • 6 ks vajcia
  • 17 g prášok do pečiva
  • 144 g mlieko
  • 186 g malinové pyré
Na potretie korpusu
  • 100 ml mlieko
  • vanilková pasta
Malinové crémeux (2 ks)
  • 160 g malinové pyré
  • 2 ks vaječný žĺtok
  • 100 g vajcia
  • 72 g kryštálový cukor
  • 96 g maslo
  • 4 g želatíny
  • 100 g mrazené maliny
Chrumkavá vrstva
  • 50 g mandľové praliné
  • 14 g chrumkavé palacinky
  • 36 g nasekané pistácie
  • 22 g biela čokoláda
  • 14 g lyofilizované maliny
Chrumkavé palacinky
  • 50 g práškový cukor
  • 50 g maslo
  • 50 g hladká múka
  • 50 g bielka
Pistáciový krém
  • 466 g mascarpone
  • 288 g smotana na šľahanie
  • 216 g práškový cukor
  • 718 g cream cheese
  • 144 g pistáciová pasta
Obterová ganache
  • 900 g biela čokoláda
  • 104 g glukóza
  • 315 g smotana na šľahanie
  • 405 g maslo
  • limetkovo zelená farba

Postup

  1. Malinový korpus: Preosiatu múku s práškom do pečiva premiešame v miske. Vajíčka spolu s cukrom vyšľaháme na vysokej rýchlosti do ľahkej peny (cca 5–7 minút). Zmiešame mlieko, olej a malinové pyré. Do vajíčkovej peny na znížených otáčkach striedavo pridávame 1/3 tekutého mixu a 1/3 suchého mixu – trikrát opakujeme. Cesto nalejeme do dvoch ráfikov (priemer 23 cm) a pečieme pri 170 °C cca 30–45 minút. Všetky suroviny majú byť izbovej teploty.
  2. Malinové crémeux: Malinové pyré zohrejeme na cca 50 °C. Zmiešame žĺtok, vajcia a cukor. Mimo ohňa pridáme pyré, premiešame a vrátime na oheň. Miešame do 82 °C. Precedíme cez sitko. Po odparení pary vmiešame aktivovanú želatínu (1:6 so studenou vodou). Maslo pridáme pri 40 °C. Premixujeme ponorným mixérom. Nalejeme do 2 silikónových foriem alebo ráfikov (15 cm), posypeme malinami a mrazíme.
  3. Chrumkavá vrstva: Zmiešame suroviny na palacinky, natrieme na papier na pečenie a pečieme do zlata (170 °C). Roztopíme praliné s čokoládou, pridáme nasekané pistácie, lyo maliny a upečené palacinky.
  4. Pistáciový krém: Všetky suroviny najprv premixujeme ponorným mixérom a následne vyšľaháme metličkou.
  5. Obterová ganache: Smotanu s glukózou zohrejeme pod bod varu a nalejeme na čokoládu. Necháme roztopiť, premiešame a rozmixujeme. Pri 35–40 °C primiešame maslo a opäť rozmixujeme. Prikryjeme fóliou a necháme kryštalizovať pri izbovej teplote.
  6. Plnenie torty: Do prvej vrstvy vložíme chrumkavú vrstvu, do zvyšných zamrazené malinové crémeux. Korpusy môžeme potrieť mliekom s vanilkou alebo malinovým pyré. Nakoniec vychladenú tortu obtrieme maslovým krémom a dozdobíme postavičkami a kvetmi z jedlého papiera.
Malinový korpus 23 cm
  • 395 g hladkej múky
  • 345 g kryštálový cukor
  • 108 g slnečnicový olej
  • 6 ks vajcia
  • 17 g prášok do pečiva
  • 144 g mlieko
  • 186 g malinové pyré
Na potretie korpusu
  • 100 ml mlieko
  • vanilková pasta
Malinové crémeux (2 ks)
  • 160 g malinové pyré
  • 2 ks vaječný žĺtok
  • 100 g vajcia
  • 72 g kryštálový cukor
  • 96 g maslo
  • 4 g želatíny
  • 100 g mrazené maliny
Chrumkavá vrstva
  • 50 g mandľové praliné
  • 14 g chrumkavé palacinky
  • 36 g nasekané pistácie
  • 22 g biela čokoláda
  • 14 g lyofilizované maliny
Chrumkavé palacinky
  • 50 g práškový cukor
  • 50 g maslo
  • 50 g hladká múka
  • 50 g bielka
Pistáciový krém
  • 466 g mascarpone
  • 288 g smotana na šľahanie
  • 216 g práškový cukor
  • 718 g cream cheese
  • 144 g pistáciová pasta
Obterová ganache
  • 900 g biela čokoláda
  • 104 g glukóza
  • 315 g smotana na šľahanie
  • 405 g maslo
  • limetkovo zelená farba
  1. Malinový korpus: Preosiatu múku s práškom do pečiva premiešame v miske. Vajíčka spolu s cukrom vyšľaháme na vysokej rýchlosti do ľahkej peny (cca 5–7 minút). Zmiešame mlieko, olej a malinové pyré. Do vajíčkovej peny na znížených otáčkach striedavo pridávame 1/3 tekutého mixu a 1/3 suchého mixu – trikrát opakujeme. Cesto nalejeme do dvoch ráfikov (priemer 23 cm) a pečieme pri 170 °C cca 30–45 minút. Všetky suroviny majú byť izbovej teploty.
  2. Malinové crémeux: Malinové pyré zohrejeme na cca 50 °C. Zmiešame žĺtok, vajcia a cukor. Mimo ohňa pridáme pyré, premiešame a vrátime na oheň. Miešame do 82 °C. Precedíme cez sitko. Po odparení pary vmiešame aktivovanú želatínu (1:6 so studenou vodou). Maslo pridáme pri 40 °C. Premixujeme ponorným mixérom. Nalejeme do 2 silikónových foriem alebo ráfikov (15 cm), posypeme malinami a mrazíme.
  3. Chrumkavá vrstva: Zmiešame suroviny na palacinky, natrieme na papier na pečenie a pečieme do zlata (170 °C). Roztopíme praliné s čokoládou, pridáme nasekané pistácie, lyo maliny a upečené palacinky.
  4. Pistáciový krém: Všetky suroviny najprv premixujeme ponorným mixérom a následne vyšľaháme metličkou.
  5. Obterová ganache: Smotanu s glukózou zohrejeme pod bod varu a nalejeme na čokoládu. Necháme roztopiť, premiešame a rozmixujeme. Pri 35–40 °C primiešame maslo a opäť rozmixujeme. Prikryjeme fóliou a necháme kryštalizovať pri izbovej teplote.
  6. Plnenie torty: Do prvej vrstvy vložíme chrumkavú vrstvu, do zvyšných zamrazené malinové crémeux. Korpusy môžeme potrieť mliekom s vanilkou alebo malinovým pyré. Nakoniec vychladenú tortu obtrieme maslovým krémom a dozdobíme postavičkami a kvetmi z jedlého papiera.