Korpus: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do penista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň druhú polovicu cukru. Sneh po častiach primiešame s múkou k žĺtkovej zmesi a nakoniec pridáme olej. Cesto nalejeme do foriem (ráfik 20 cm a miska 20 cm) vymastených a vysypaných múkou. Pečieme pri 170 °C približne 40 minút.
Žĺtkový krém: V troške mlieka rozmiešame žĺtky so Zlatým klasom. Zvyšok mlieka s cukrom a vanilkou privedieme k varu, prilejeme pripravenú zmes a uvaríme hustý puding. Po vychladnutí pridáme do vyšľahaného masla, Hery a práškového cukru. Na záver dochutíme rumom.
Jahodový džem: Jahody nakrájame, pridáme cukor a trochu vody. Varíme do rozvarenia, redukujeme do hustej konzistencie a pridáme šťavu z citróna. Necháme vychladnúť.
Obterový krém: V troške mlieka rozmiešame Zlatý klas. Zvyšok mlieka s cukrom privedieme k varu, prilejeme zmes a uvaríme puding. Mierne teplý puding prelejeme do misy, postupne pridáme Palmarín a maslo a vyšľaháme do hladkého krému.
Mliečna hmota na kvety: Zmiešame práškový cukor so sušeným mliekom, postupne pridávame horúcu vodu a gélové farby. Vymiesime kompaktnú hmotu, z ktorej rýchlo vytvarujeme ružičky a lístky. Necháme vytvrdnúť.
Skladanie torty: Korpusy natrieme jahodovým džemom, následne vrstvou žĺtkového krému, do každej druhej vrstvy pridáme zavárané jahody. Tortu necháme zachladiť. Potom ju osadíme bábikou, povrch ozdobíme obterovým krémom (pomocou špičiek) a dokončíme ružičkami z mliečnej hmoty.
Korpus: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do penista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň druhú polovicu cukru. Sneh po častiach primiešame s múkou k žĺtkovej zmesi a nakoniec pridáme olej. Cesto nalejeme do foriem (ráfik 20 cm a miska 20 cm) vymastených a vysypaných múkou. Pečieme pri 170 °C približne 40 minút.
Žĺtkový krém: V troške mlieka rozmiešame žĺtky so Zlatým klasom. Zvyšok mlieka s cukrom a vanilkou privedieme k varu, prilejeme pripravenú zmes a uvaríme hustý puding. Po vychladnutí pridáme do vyšľahaného masla, Hery a práškového cukru. Na záver dochutíme rumom.
Jahodový džem: Jahody nakrájame, pridáme cukor a trochu vody. Varíme do rozvarenia, redukujeme do hustej konzistencie a pridáme šťavu z citróna. Necháme vychladnúť.
Obterový krém: V troške mlieka rozmiešame Zlatý klas. Zvyšok mlieka s cukrom privedieme k varu, prilejeme zmes a uvaríme puding. Mierne teplý puding prelejeme do misy, postupne pridáme Palmarín a maslo a vyšľaháme do hladkého krému.
Mliečna hmota na kvety: Zmiešame práškový cukor so sušeným mliekom, postupne pridávame horúcu vodu a gélové farby. Vymiesime kompaktnú hmotu, z ktorej rýchlo vytvarujeme ružičky a lístky. Necháme vytvrdnúť.
Skladanie torty: Korpusy natrieme jahodovým džemom, následne vrstvou žĺtkového krému, do každej druhej vrstvy pridáme zavárané jahody. Tortu necháme zachladiť. Potom ju osadíme bábikou, povrch ozdobíme obterovým krémom (pomocou špičiek) a dokončíme ružičkami z mliečnej hmoty.