Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 8 vajec
  • 187 g práškový cukor
  • 227 g polohrubá múka
  • 40 g oleja
Žĺtkový krém s maslom
  • 8 dcl mlieka
  • 140 g kryštálový cukor
  • 1 ČL vanilková pasta
  • 4 žĺtky
  • 100 g Zlatý klas
  • 130 g masla
  • 120 g Hery
  • 220 g práškový cukor
  • tuzemský rum podľa chuti
  • 400 g zavárané jahody
Jahodový džem
  • 300 g mrazené jahody
  • 150 g želírovací cukor
  • šťava z ½ citróna
Obterový maslový krém
  • 6 dcl mlieka
  • 120 g kryštálový cukor
  • 50 g Zlatý klas
  • 120 g masla
  • 300 g Palmarín
Mliečna hmota na kvety
  • 60 g práškový cukor
  • 60 g sušené mlieko (SABI – Milk Agro)
  • 5–6 PL vriacej vody
  • gélová farba (zelená, červená)

Postup

  1. Korpus: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do penista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň druhú polovicu cukru. Sneh po častiach primiešame s múkou k žĺtkovej zmesi a nakoniec pridáme olej. Cesto nalejeme do foriem (ráfik 20 cm a miska 20 cm) vymastených a vysypaných múkou. Pečieme pri 170 °C približne 40 minút.
  2. Žĺtkový krém: V troške mlieka rozmiešame žĺtky so Zlatým klasom. Zvyšok mlieka s cukrom a vanilkou privedieme k varu, prilejeme pripravenú zmes a uvaríme hustý puding. Po vychladnutí pridáme do vyšľahaného masla, Hery a práškového cukru. Na záver dochutíme rumom.
  3. Jahodový džem: Jahody nakrájame, pridáme cukor a trochu vody. Varíme do rozvarenia, redukujeme do hustej konzistencie a pridáme šťavu z citróna. Necháme vychladnúť.
  4. Obterový krém: V troške mlieka rozmiešame Zlatý klas. Zvyšok mlieka s cukrom privedieme k varu, prilejeme zmes a uvaríme puding. Mierne teplý puding prelejeme do misy, postupne pridáme Palmarín a maslo a vyšľaháme do hladkého krému.
  5. Mliečna hmota na kvety: Zmiešame práškový cukor so sušeným mliekom, postupne pridávame horúcu vodu a gélové farby. Vymiesime kompaktnú hmotu, z ktorej rýchlo vytvarujeme ružičky a lístky. Necháme vytvrdnúť.
  6. Skladanie torty: Korpusy natrieme jahodovým džemom, následne vrstvou žĺtkového krému, do každej druhej vrstvy pridáme zavárané jahody. Tortu necháme zachladiť. Potom ju osadíme bábikou, povrch ozdobíme obterovým krémom (pomocou špičiek) a dokončíme ružičkami z mliečnej hmoty.
Korpus
  • 8 vajec
  • 187 g práškový cukor
  • 227 g polohrubá múka
  • 40 g oleja
Žĺtkový krém s maslom
  • 8 dcl mlieka
  • 140 g kryštálový cukor
  • 1 ČL vanilková pasta
  • 4 žĺtky
  • 100 g Zlatý klas
  • 130 g masla
  • 120 g Hery
  • 220 g práškový cukor
  • tuzemský rum podľa chuti
  • 400 g zavárané jahody
Jahodový džem
  • 300 g mrazené jahody
  • 150 g želírovací cukor
  • šťava z ½ citróna
Obterový maslový krém
  • 6 dcl mlieka
  • 120 g kryštálový cukor
  • 50 g Zlatý klas
  • 120 g masla
  • 300 g Palmarín
Mliečna hmota na kvety
  • 60 g práškový cukor
  • 60 g sušené mlieko (SABI – Milk Agro)
  • 5–6 PL vriacej vody
  • gélová farba (zelená, červená)
  1. Korpus: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do penista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň druhú polovicu cukru. Sneh po častiach primiešame s múkou k žĺtkovej zmesi a nakoniec pridáme olej. Cesto nalejeme do foriem (ráfik 20 cm a miska 20 cm) vymastených a vysypaných múkou. Pečieme pri 170 °C približne 40 minút.
  2. Žĺtkový krém: V troške mlieka rozmiešame žĺtky so Zlatým klasom. Zvyšok mlieka s cukrom a vanilkou privedieme k varu, prilejeme pripravenú zmes a uvaríme hustý puding. Po vychladnutí pridáme do vyšľahaného masla, Hery a práškového cukru. Na záver dochutíme rumom.
  3. Jahodový džem: Jahody nakrájame, pridáme cukor a trochu vody. Varíme do rozvarenia, redukujeme do hustej konzistencie a pridáme šťavu z citróna. Necháme vychladnúť.
  4. Obterový krém: V troške mlieka rozmiešame Zlatý klas. Zvyšok mlieka s cukrom privedieme k varu, prilejeme zmes a uvaríme puding. Mierne teplý puding prelejeme do misy, postupne pridáme Palmarín a maslo a vyšľaháme do hladkého krému.
  5. Mliečna hmota na kvety: Zmiešame práškový cukor so sušeným mliekom, postupne pridávame horúcu vodu a gélové farby. Vymiesime kompaktnú hmotu, z ktorej rýchlo vytvarujeme ružičky a lístky. Necháme vytvrdnúť.
  6. Skladanie torty: Korpusy natrieme jahodovým džemom, následne vrstvou žĺtkového krému, do každej druhej vrstvy pridáme zavárané jahody. Tortu necháme zachladiť. Potom ju osadíme bábikou, povrch ozdobíme obterovým krémom (pomocou špičiek) a dokončíme ružičkami z mliečnej hmoty.