Korpus: Pripravíme si dve formy s priemerom 18 cm a dve s priemerom 12 cm. Všetky suché suroviny zmiešame. Vajcia s cukrom vyšľaháme na maximálnej rýchlosti približne 5–7 minút. V teplom mlieku rozpustíme kávu a zmiešame s olejom. Postupne prilievame k vajciam. Na 4 časti pridávame aj múčnu zmes a premiešavame. Cesto rozdelíme do foriem a pečieme pri 170 °C približne 30–40 minút.
Šľahaný karamel: Cukor roztopíme v panvici na karamel (190 °C). Odstavíme, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Zohriatu smotanu pomaly prilievame za stáleho miešania, krátko povaríme a pridáme soľ. Zakryjeme fóliou a necháme zachladiť v chladničke, potom vyšľaháme.
Ganache: Smotanu s invertným cukrom privedieme k varu, zalejeme ňou čokoládu a premiešame. Pridáme maslo a necháme zatuhnúť.
Crumble: Maslo, múku a cukor zmiešame do jednotnej hmoty, pridáme nasekané orechy. Rozložíme na papier na pečenie a pečieme pri 170 °C približne 15–20 minút dozlatista. Po vychladnutí rozmixujeme na drobenku, pridáme kakaové bôby a bielu čokoládu.
Sirup: Všetky suroviny spolu uvaríme a necháme vychladnúť.
Kávový krém: Všetky suroviny vyšľaháme do hladkého, nadýchaného krému.
Krém na obtretie: Čokoládu roztopíme, smotanu zmiešame s glukózovým sirupom a zohrejeme. Maslo vyšľaháme do biela. Do čokolády prilejeme smotanovú zmes (max. 40 °C), premiešame tyčovým mixérom, môžeme pridať bielu farbu. Keď má zmes pod 30 °C, postupne zašľahávame maslo. Prikryjeme fóliou a necháme stabilizovať.
Skladanie torty: Každý korpus pokvapkáme sirupom. Striedavo plníme krémom – raz do stredu vložíme čokoládovú ganache, raz šľahaný karamel. Tam, kde je ganache, pridáme crumble. Torto poriadne zachladíme. Povrch zahladíme zvyšnou ganache. Finálne obtretie robíme s obterovou ganache po vytuhnutí torty.
Korpus: Pripravíme si dve formy s priemerom 18 cm a dve s priemerom 12 cm. Všetky suché suroviny zmiešame. Vajcia s cukrom vyšľaháme na maximálnej rýchlosti približne 5–7 minút. V teplom mlieku rozpustíme kávu a zmiešame s olejom. Postupne prilievame k vajciam. Na 4 časti pridávame aj múčnu zmes a premiešavame. Cesto rozdelíme do foriem a pečieme pri 170 °C približne 30–40 minút.
Šľahaný karamel: Cukor roztopíme v panvici na karamel (190 °C). Odstavíme, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Zohriatu smotanu pomaly prilievame za stáleho miešania, krátko povaríme a pridáme soľ. Zakryjeme fóliou a necháme zachladiť v chladničke, potom vyšľaháme.
Ganache: Smotanu s invertným cukrom privedieme k varu, zalejeme ňou čokoládu a premiešame. Pridáme maslo a necháme zatuhnúť.
Crumble: Maslo, múku a cukor zmiešame do jednotnej hmoty, pridáme nasekané orechy. Rozložíme na papier na pečenie a pečieme pri 170 °C približne 15–20 minút dozlatista. Po vychladnutí rozmixujeme na drobenku, pridáme kakaové bôby a bielu čokoládu.
Sirup: Všetky suroviny spolu uvaríme a necháme vychladnúť.
Kávový krém: Všetky suroviny vyšľaháme do hladkého, nadýchaného krému.
Krém na obtretie: Čokoládu roztopíme, smotanu zmiešame s glukózovým sirupom a zohrejeme. Maslo vyšľaháme do biela. Do čokolády prilejeme smotanovú zmes (max. 40 °C), premiešame tyčovým mixérom, môžeme pridať bielu farbu. Keď má zmes pod 30 °C, postupne zašľahávame maslo. Prikryjeme fóliou a necháme stabilizovať.
Skladanie torty: Každý korpus pokvapkáme sirupom. Striedavo plníme krémom – raz do stredu vložíme čokoládovú ganache, raz šľahaný karamel. Tam, kde je ganache, pridáme crumble. Torto poriadne zachladíme. Povrch zahladíme zvyšnou ganache. Finálne obtretie robíme s obterovou ganache po vytuhnutí torty.