Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 8 vajec
  • 400 g kryštálového cukru
  • 360 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 8 g instantnej kávy
  • 140 ml oleja
  • 140 ml mlieka
  • 18 g prášku do pečiva
Šľahaný karamel
  • 360 g cukru
  • 240 g smotany na šľahanie
  • 100 g masla
  • štipka soli
Ganache
  • 360 g čokolády (65 %)
  • 594 g smotany na šľahanie (40 %)
  • 108 g invertného cukru
  • 180 g masla
Sirup
  • 300 ml vody
  • 300 g kryštálového cukru
  • 15 g instantnej kávy
Crumble
  • 70 g trstinového cukru
  • 70 g hladkej múky
  • 70 g zmäknutého masla
  • 50 g nasekaných pražených pekanových orechov
  • 30 g bielej čokolády
  • 20 g kakaových bôbov
Kávový krém
  • 8 g instantnej kávy
  • 75 g kávového likéru
  • 380 g práškového cukru
  • 600 g smotany na šľahanie (40 %)
  • 2100 g krémového syra
Krém na obtretie torty
  • 1000 g bielej čokolády (32 %)
  • 340 g smotany na šľahanie
  • 300 g masla
  • 70 g glukózového sirupu
  • biela farba do čokolády

Postup

  1. Korpus: Pripravíme si dve formy s priemerom 18 cm a dve s priemerom 12 cm. Všetky suché suroviny zmiešame. Vajcia s cukrom vyšľaháme na maximálnej rýchlosti približne 5–7 minút. V teplom mlieku rozpustíme kávu a zmiešame s olejom. Postupne prilievame k vajciam. Na 4 časti pridávame aj múčnu zmes a premiešavame. Cesto rozdelíme do foriem a pečieme pri 170 °C približne 30–40 minút.
  2. Šľahaný karamel: Cukor roztopíme v panvici na karamel (190 °C). Odstavíme, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Zohriatu smotanu pomaly prilievame za stáleho miešania, krátko povaríme a pridáme soľ. Zakryjeme fóliou a necháme zachladiť v chladničke, potom vyšľaháme.
  3. Ganache: Smotanu s invertným cukrom privedieme k varu, zalejeme ňou čokoládu a premiešame. Pridáme maslo a necháme zatuhnúť.
  4. Crumble: Maslo, múku a cukor zmiešame do jednotnej hmoty, pridáme nasekané orechy. Rozložíme na papier na pečenie a pečieme pri 170 °C približne 15–20 minút dozlatista. Po vychladnutí rozmixujeme na drobenku, pridáme kakaové bôby a bielu čokoládu.
  5. Sirup: Všetky suroviny spolu uvaríme a necháme vychladnúť.
  6. Kávový krém: Všetky suroviny vyšľaháme do hladkého, nadýchaného krému.
  7. Krém na obtretie: Čokoládu roztopíme, smotanu zmiešame s glukózovým sirupom a zohrejeme. Maslo vyšľaháme do biela. Do čokolády prilejeme smotanovú zmes (max. 40 °C), premiešame tyčovým mixérom, môžeme pridať bielu farbu. Keď má zmes pod 30 °C, postupne zašľahávame maslo. Prikryjeme fóliou a necháme stabilizovať.
  8. Skladanie torty: Každý korpus pokvapkáme sirupom. Striedavo plníme krémom – raz do stredu vložíme čokoládovú ganache, raz šľahaný karamel. Tam, kde je ganache, pridáme crumble. Torto poriadne zachladíme. Povrch zahladíme zvyšnou ganache. Finálne obtretie robíme s obterovou ganache po vytuhnutí torty.
Korpus
  • 8 vajec
  • 400 g kryštálového cukru
  • 360 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 8 g instantnej kávy
  • 140 ml oleja
  • 140 ml mlieka
  • 18 g prášku do pečiva
Šľahaný karamel
  • 360 g cukru
  • 240 g smotany na šľahanie
  • 100 g masla
  • štipka soli
Ganache
  • 360 g čokolády (65 %)
  • 594 g smotany na šľahanie (40 %)
  • 108 g invertného cukru
  • 180 g masla
Sirup
  • 300 ml vody
  • 300 g kryštálového cukru
  • 15 g instantnej kávy
Crumble
  • 70 g trstinového cukru
  • 70 g hladkej múky
  • 70 g zmäknutého masla
  • 50 g nasekaných pražených pekanových orechov
  • 30 g bielej čokolády
  • 20 g kakaových bôbov
Kávový krém
  • 8 g instantnej kávy
  • 75 g kávového likéru
  • 380 g práškového cukru
  • 600 g smotany na šľahanie (40 %)
  • 2100 g krémového syra
Krém na obtretie torty
  • 1000 g bielej čokolády (32 %)
  • 340 g smotany na šľahanie
  • 300 g masla
  • 70 g glukózového sirupu
  • biela farba do čokolády
  1. Korpus: Pripravíme si dve formy s priemerom 18 cm a dve s priemerom 12 cm. Všetky suché suroviny zmiešame. Vajcia s cukrom vyšľaháme na maximálnej rýchlosti približne 5–7 minút. V teplom mlieku rozpustíme kávu a zmiešame s olejom. Postupne prilievame k vajciam. Na 4 časti pridávame aj múčnu zmes a premiešavame. Cesto rozdelíme do foriem a pečieme pri 170 °C približne 30–40 minút.
  2. Šľahaný karamel: Cukor roztopíme v panvici na karamel (190 °C). Odstavíme, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Zohriatu smotanu pomaly prilievame za stáleho miešania, krátko povaríme a pridáme soľ. Zakryjeme fóliou a necháme zachladiť v chladničke, potom vyšľaháme.
  3. Ganache: Smotanu s invertným cukrom privedieme k varu, zalejeme ňou čokoládu a premiešame. Pridáme maslo a necháme zatuhnúť.
  4. Crumble: Maslo, múku a cukor zmiešame do jednotnej hmoty, pridáme nasekané orechy. Rozložíme na papier na pečenie a pečieme pri 170 °C približne 15–20 minút dozlatista. Po vychladnutí rozmixujeme na drobenku, pridáme kakaové bôby a bielu čokoládu.
  5. Sirup: Všetky suroviny spolu uvaríme a necháme vychladnúť.
  6. Kávový krém: Všetky suroviny vyšľaháme do hladkého, nadýchaného krému.
  7. Krém na obtretie: Čokoládu roztopíme, smotanu zmiešame s glukózovým sirupom a zohrejeme. Maslo vyšľaháme do biela. Do čokolády prilejeme smotanovú zmes (max. 40 °C), premiešame tyčovým mixérom, môžeme pridať bielu farbu. Keď má zmes pod 30 °C, postupne zašľahávame maslo. Prikryjeme fóliou a necháme stabilizovať.
  8. Skladanie torty: Každý korpus pokvapkáme sirupom. Striedavo plníme krémom – raz do stredu vložíme čokoládovú ganache, raz šľahaný karamel. Tam, kde je ganache, pridáme crumble. Torto poriadne zachladíme. Povrch zahladíme zvyšnou ganache. Finálne obtretie robíme s obterovou ganache po vytuhnutí torty.