Za stáleho miešania zohrejeme obe pyré na 50 °C. Pridáme pektín zmiešaný s kryštálovým cukrom.
Pri dosiahnutí 85 °C zložíme z ohňa. Pripravíme si 6 ks polguličiek a nalejeme do formičiek. Vložíme do šokra.
Po stuhnutí vyberieme zamrazené polguličky a nalejeme druhú polovicu horúceho coulis. Na vrch ihneď uložíme zamrazené polguličky a znova vložíme do šokra.
Kokosový mousse
Kokosové pyré, malibu, strúhaný kokos a želatínovú masu zohrejeme na 35 °C.
Šľahačku vyšľaháme na jogurtovú konzistenciu a zľahka spojíme s kokosovou zmesou.
Skladanie dezertu
Na tácku si pripravíme silikónovú formu SF105.
Do polovice formy nalejeme kokosový mousse a vložíme zamrazenú mango-marakujovú guličku.
Dolejeme kokosovým moussom dorovna a vložíme do šokra.
Maslová sušienka
Suché suroviny zmiešame v robote s maslom na pieskovitú zmes.
Pridáme vajíčko a vymiešame hladké cesto.
Vyvaľkáme ho medzi dva papiere na 2 mm a dáme zachladiť.
Vykrojíme štvorce 3,5 × 3,5 cm a pečieme na 160 °C dozlatista.
Ihneď po upečení zachladíme a prilepíme zvyšným moussom na dezert.
Darčekový dekor
Poťahovú hmotu vyvaľkáme na 2 mm a nakrájame pásiky so šírkou 5 mm.
Čoko poleva
Všetky suroviny zohrejeme nad vodným kúpeľom na 30 °C a zafarbíme červenou farbou.
Zamrznuté kocky vyberieme z formičiek, zapichneme špáradlo a namáčame do polevy.
Dokončovanie
Prvý pásik položíme na kocku tak, aby ju rozdelil na dve polovice.
Druhý pásik rozdelíme na polovicu a nadpojíme do tvaru kríža.
Na vrch vytvoríme dvojitú mašličku z dvoch 4 cm kúskov prehnutých v polovici.
Za stáleho miešania zohrejeme obe pyré na 50 °C. Pridáme pektín zmiešaný s kryštálovým cukrom.
Pri dosiahnutí 85 °C zložíme z ohňa. Pripravíme si 6 ks polguličiek a nalejeme do formičiek. Vložíme do šokra.
Po stuhnutí vyberieme zamrazené polguličky a nalejeme druhú polovicu horúceho coulis. Na vrch ihneď uložíme zamrazené polguličky a znova vložíme do šokra.
Kokosový mousse
Kokosové pyré, malibu, strúhaný kokos a želatínovú masu zohrejeme na 35 °C.
Šľahačku vyšľaháme na jogurtovú konzistenciu a zľahka spojíme s kokosovou zmesou.
Skladanie dezertu
Na tácku si pripravíme silikónovú formu SF105.
Do polovice formy nalejeme kokosový mousse a vložíme zamrazenú mango-marakujovú guličku.
Dolejeme kokosovým moussom dorovna a vložíme do šokra.
Maslová sušienka
Suché suroviny zmiešame v robote s maslom na pieskovitú zmes.
Pridáme vajíčko a vymiešame hladké cesto.
Vyvaľkáme ho medzi dva papiere na 2 mm a dáme zachladiť.
Vykrojíme štvorce 3,5 × 3,5 cm a pečieme na 160 °C dozlatista.
Ihneď po upečení zachladíme a prilepíme zvyšným moussom na dezert.
Darčekový dekor
Poťahovú hmotu vyvaľkáme na 2 mm a nakrájame pásiky so šírkou 5 mm.
Čoko poleva
Všetky suroviny zohrejeme nad vodným kúpeľom na 30 °C a zafarbíme červenou farbou.
Zamrznuté kocky vyberieme z formičiek, zapichneme špáradlo a namáčame do polevy.
Dokončovanie
Prvý pásik položíme na kocku tak, aby ju rozdelil na dve polovice.
Druhý pásik rozdelíme na polovicu a nadpojíme do tvaru kríža.
Na vrch vytvoríme dvojitú mašličku z dvoch 4 cm kúskov prehnutých v polovici.