Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Moussový darček

Moussový darček

Popis

Ingrediencie

Coulis mango-marakuja
  • 110 g mango pyré
  • 110 g marakuja pyré
  • 6 g pektín
  • 22 g kryštálový cukor
Kokosový mousse
  • 182 g kokosové pyré
  • 50 g želatínová masa
  • 10 g kokosový likér
  • 20 g strúhaný kokos
  • 200 g smotana na šľahanie (36 %)
Maslová sušienka
  • 85 g hladká múka
  • 12 g mandľová múka
  • 35 g práškový cukor
  • 20 g vajíčko
  • 45 g maslo
  • 0,75 g soľ
Darčekový dekor
  • 100 g biela poťahová hmota
  • kukuričný škrob (na podsypanie)
Čoko poleva
  • 450 g biela čokoláda
  • 30 g kakaové maslo
  • 60 g olej z hroznových jadierok alebo slnečnicový
  • červená potravinárska farba

Postup

POSTUP
Coulis mango-marakuja
  1. Za stáleho miešania zohrejeme obe pyré na 50 °C. Pridáme pektín zmiešaný s kryštálovým cukrom.
  2. Pri dosiahnutí 85 °C zložíme z ohňa. Pripravíme si 6 ks polguličiek a nalejeme do formičiek. Vložíme do šokra.
  3. Po stuhnutí vyberieme zamrazené polguličky a nalejeme druhú polovicu horúceho coulis. Na vrch ihneď uložíme zamrazené polguličky a znova vložíme do šokra.
Kokosový mousse
  1. Kokosové pyré, malibu, strúhaný kokos a želatínovú masu zohrejeme na 35 °C.
  2. Šľahačku vyšľaháme na jogurtovú konzistenciu a zľahka spojíme s kokosovou zmesou.
Skladanie dezertu
  1. Na tácku si pripravíme silikónovú formu SF105.
  2. Do polovice formy nalejeme kokosový mousse a vložíme zamrazenú mango-marakujovú guličku.
  3. Dolejeme kokosovým moussom dorovna a vložíme do šokra.
Maslová sušienka
  1. Suché suroviny zmiešame v robote s maslom na pieskovitú zmes.
  2. Pridáme vajíčko a vymiešame hladké cesto.
  3. Vyvaľkáme ho medzi dva papiere na 2 mm a dáme zachladiť.
  4. Vykrojíme štvorce 3,5 × 3,5 cm a pečieme na 160 °C dozlatista.
  5. Ihneď po upečení zachladíme a prilepíme zvyšným moussom na dezert.
Darčekový dekor
  1. Poťahovú hmotu vyvaľkáme na 2 mm a nakrájame pásiky so šírkou 5 mm.
Čoko poleva
  1. Všetky suroviny zohrejeme nad vodným kúpeľom na 30 °C a zafarbíme červenou farbou.
  2. Zamrznuté kocky vyberieme z formičiek, zapichneme špáradlo a namáčame do polevy.
Dokončovanie
  1. Prvý pásik položíme na kocku tak, aby ju rozdelil na dve polovice.
  2. Druhý pásik rozdelíme na polovicu a nadpojíme do tvaru kríža.
  3. Na vrch vytvoríme dvojitú mašličku z dvoch 4 cm kúskov prehnutých v polovici.
Coulis mango-marakuja
  • 110 g mango pyré
  • 110 g marakuja pyré
  • 6 g pektín
  • 22 g kryštálový cukor
Kokosový mousse
  • 182 g kokosové pyré
  • 50 g želatínová masa
  • 10 g kokosový likér
  • 20 g strúhaný kokos
  • 200 g smotana na šľahanie (36 %)
Maslová sušienka
  • 85 g hladká múka
  • 12 g mandľová múka
  • 35 g práškový cukor
  • 20 g vajíčko
  • 45 g maslo
  • 0,75 g soľ
Darčekový dekor
  • 100 g biela poťahová hmota
  • kukuričný škrob (na podsypanie)
Čoko poleva
  • 450 g biela čokoláda
  • 30 g kakaové maslo
  • 60 g olej z hroznových jadierok alebo slnečnicový
  • červená potravinárska farba
POSTUP
Coulis mango-marakuja
  1. Za stáleho miešania zohrejeme obe pyré na 50 °C. Pridáme pektín zmiešaný s kryštálovým cukrom.
  2. Pri dosiahnutí 85 °C zložíme z ohňa. Pripravíme si 6 ks polguličiek a nalejeme do formičiek. Vložíme do šokra.
  3. Po stuhnutí vyberieme zamrazené polguličky a nalejeme druhú polovicu horúceho coulis. Na vrch ihneď uložíme zamrazené polguličky a znova vložíme do šokra.
Kokosový mousse
  1. Kokosové pyré, malibu, strúhaný kokos a želatínovú masu zohrejeme na 35 °C.
  2. Šľahačku vyšľaháme na jogurtovú konzistenciu a zľahka spojíme s kokosovou zmesou.
Skladanie dezertu
  1. Na tácku si pripravíme silikónovú formu SF105.
  2. Do polovice formy nalejeme kokosový mousse a vložíme zamrazenú mango-marakujovú guličku.
  3. Dolejeme kokosovým moussom dorovna a vložíme do šokra.
Maslová sušienka
  1. Suché suroviny zmiešame v robote s maslom na pieskovitú zmes.
  2. Pridáme vajíčko a vymiešame hladké cesto.
  3. Vyvaľkáme ho medzi dva papiere na 2 mm a dáme zachladiť.
  4. Vykrojíme štvorce 3,5 × 3,5 cm a pečieme na 160 °C dozlatista.
  5. Ihneď po upečení zachladíme a prilepíme zvyšným moussom na dezert.
Darčekový dekor
  1. Poťahovú hmotu vyvaľkáme na 2 mm a nakrájame pásiky so šírkou 5 mm.
Čoko poleva
  1. Všetky suroviny zohrejeme nad vodným kúpeľom na 30 °C a zafarbíme červenou farbou.
  2. Zamrznuté kocky vyberieme z formičiek, zapichneme špáradlo a namáčame do polevy.
Dokončovanie
  1. Prvý pásik položíme na kocku tak, aby ju rozdelil na dve polovice.
  2. Druhý pásik rozdelíme na polovicu a nadpojíme do tvaru kríža.
  3. Na vrch vytvoríme dvojitú mašličku z dvoch 4 cm kúskov prehnutých v polovici.