Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Moderný Harlekýn

Moderný Harlekýn

Popis

Ingrediencie

Kakaová šľahaná hmota
  • 105 g hnedého cukru
  • 4 g vanilkového cukru
  • 98 g hladkej múky
  • 25 g oleja
  • 160 g vajec (3 veľké)
  • 16 g kakaa
  • 16 g vody
Parížska šľahačka
  • 30 g hnedého cukru
  • 300 g smotany na šľahanie (35 %)
  • 30 g kakaa
Šľahačková náplň
  • 250 g smotany na šľahanie (40 %)
  • 20 g práškového cukru
  • 10 g vanilínového cukru
Čokoládová ozdoba
  • 100 g horkej čokolády (70 %)

Postup

  1. Kakaová šľahaná hmota: Vajcia s hnedým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny, potom pridáme vodu. Múku preosejeme spolu s kakaovým práškom. Do vaječnej peny zľahka vmiešame zmes múky a nakoniec olej. Šľahanú kakaovú hmotu rovnomerne rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie (30 × 40 cm).
  2. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160–180 °C cca 12 minút.
  3. Po vychladnutí vykrojíme formičkou 14 kusov.
  4. Na jednu časť nastriekame parížsku šľahačku, priložíme druhý korpus a pomocou rezanej špičky krúživým pohybom nastriekame vyšľahanú šľahačku navrch.
  5. Dozdobíme čokoládovou ozdobou.
  6. Parížska šľahačka: Smotanu a cukor premiešame, pridáme preosiate kakao. Zmes za stáleho miešania krátko prevaríme a necháme dôkladne vychladnúť.
  7. Po vychladnutí vyšľaháme do hladkej, tuhšej konzistencie.
  8. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na jednotlivé kusy kakaového korpusu.
  9. Šľahačková náplň: Smotanu na šľahanie, práškový cukor a vanilínový cukor vyšľaháme do tuhého krému.
  10. Čokoládová ozdoba: Dve tretiny čokolády rozpustíme a zohrejeme na 45 °C. Miešame, pridáme zvyšnú tretinu čokolády a rýchlo ochladíme na 30 °C (temperovanie). Rozotrieme na fóliu, necháme stuhnúť a nalámeme.
Kakaová šľahaná hmota
  • 105 g hnedého cukru
  • 4 g vanilkového cukru
  • 98 g hladkej múky
  • 25 g oleja
  • 160 g vajec (3 veľké)
  • 16 g kakaa
  • 16 g vody
Parížska šľahačka
  • 30 g hnedého cukru
  • 300 g smotany na šľahanie (35 %)
  • 30 g kakaa
Šľahačková náplň
  • 250 g smotany na šľahanie (40 %)
  • 20 g práškového cukru
  • 10 g vanilínového cukru
Čokoládová ozdoba
  • 100 g horkej čokolády (70 %)
  1. Kakaová šľahaná hmota: Vajcia s hnedým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny, potom pridáme vodu. Múku preosejeme spolu s kakaovým práškom. Do vaječnej peny zľahka vmiešame zmes múky a nakoniec olej. Šľahanú kakaovú hmotu rovnomerne rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie (30 × 40 cm).
  2. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160–180 °C cca 12 minút.
  3. Po vychladnutí vykrojíme formičkou 14 kusov.
  4. Na jednu časť nastriekame parížsku šľahačku, priložíme druhý korpus a pomocou rezanej špičky krúživým pohybom nastriekame vyšľahanú šľahačku navrch.
  5. Dozdobíme čokoládovou ozdobou.
  6. Parížska šľahačka: Smotanu a cukor premiešame, pridáme preosiate kakao. Zmes za stáleho miešania krátko prevaríme a necháme dôkladne vychladnúť.
  7. Po vychladnutí vyšľaháme do hladkej, tuhšej konzistencie.
  8. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na jednotlivé kusy kakaového korpusu.
  9. Šľahačková náplň: Smotanu na šľahanie, práškový cukor a vanilínový cukor vyšľaháme do tuhého krému.
  10. Čokoládová ozdoba: Dve tretiny čokolády rozpustíme a zohrejeme na 45 °C. Miešame, pridáme zvyšnú tretinu čokolády a rýchlo ochladíme na 30 °C (temperovanie). Rozotrieme na fóliu, necháme stuhnúť a nalámeme.