Džem: Jahody nakrájame na malé kocky, zmiešame všetky suroviny v hrnci a varíme do zhustnutia aspoň 15 minút. Nakoniec pridáme pektín.
Korpus: Maslo rozpustíme a zmiešame všetky ingrediencie v robote na cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme vychladiť v chladničke. Po vychladnutí vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vložíme do formy.
Pistáciové praliné: Pistácie dáme do rúry na 180 °C na 10 minút. Uvaríme karamel z cukru, vody, glukózy a vanilky. Pistácie polejeme karamelom a po vychladnutí rozmixujeme na praliné.
Pistáciová šľahaná ganache: Polovicu smotany privedieme k varu. Do misky vložíme čokoládu a pistáciovú pastu, zalejeme horúcou smotanou, dolejeme zvyšok studenej smotany a rozmixujeme tyčovým mixérom do jemnej ganache. Prikryjeme fóliou a dáme vychladiť do chladničky.
Skladanie: Do korpusu vo forme pridáme džem, prikryjeme zvyšným cestom v požadovanom tvare a pečieme v rúre pri 180 °C 30–35 minút.
Džem: Jahody nakrájame na malé kocky, zmiešame všetky suroviny v hrnci a varíme do zhustnutia aspoň 15 minút. Nakoniec pridáme pektín.
Korpus: Maslo rozpustíme a zmiešame všetky ingrediencie v robote na cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme vychladiť v chladničke. Po vychladnutí vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vložíme do formy.
Pistáciové praliné: Pistácie dáme do rúry na 180 °C na 10 minút. Uvaríme karamel z cukru, vody, glukózy a vanilky. Pistácie polejeme karamelom a po vychladnutí rozmixujeme na praliné.
Pistáciová šľahaná ganache: Polovicu smotany privedieme k varu. Do misky vložíme čokoládu a pistáciovú pastu, zalejeme horúcou smotanou, dolejeme zvyšok studenej smotany a rozmixujeme tyčovým mixérom do jemnej ganache. Prikryjeme fóliou a dáme vychladiť do chladničky.
Skladanie: Do korpusu vo forme pridáme džem, prikryjeme zvyšným cestom v požadovanom tvare a pečieme v rúre pri 180 °C 30–35 minút.