Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto – mini donutky
  • 60 ml oleja
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia (veľkosť M)
  • 300 g polohrubej múky
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 150 ml mlieka
  • 125 g bieleho jogurtu
  • 2 g soli
  • 20 g vanilkového cukru
  • olej na vymazanie formy
Poleva a obaľovanie
  • 150 g bielej čokolády
  • 30 g lyofilizovaných jahôd
  • 30 g lyofilizovaných malín
  • 30 g lyofilizovaného manga
  • 30 g lyofilizovaného dračieho ovocia
Krém – príloha
  • 100 g šľahačkovej smotany
  • 200 g krémového syra
  • 50 g práškového cukru

Postup

  1. Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mlieko, olej a jogurt. Potom vmiešame všetky sypké suroviny a vymiešame hladké cesto. Necháme odležať v chlade približne 20 minút.
  2. Pečenie: Cesto nalievame do špeciálneho vaflovača alebo formy na mini donutky. Po zahriatí lejeme cesto do formy do ¾ výšky, aby nepretieklo. Pečieme dozlatista, potom necháme vychladnúť.
  3. Zdobenie: Vychladnuté donutky zdobíme roztopenou bielou čokoládou a posýpame lyofilizovaným ovocím podľa chuti.
  4. Krém (voliteľne ako príloha): Vyšľaháme smotanu s krémovým syrom a práškovým cukrom do hladkého krému. Podávame k donutkám.
Cesto – mini donutky
  • 60 ml oleja
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia (veľkosť M)
  • 300 g polohrubej múky
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 150 ml mlieka
  • 125 g bieleho jogurtu
  • 2 g soli
  • 20 g vanilkového cukru
  • olej na vymazanie formy
Poleva a obaľovanie
  • 150 g bielej čokolády
  • 30 g lyofilizovaných jahôd
  • 30 g lyofilizovaných malín
  • 30 g lyofilizovaného manga
  • 30 g lyofilizovaného dračieho ovocia
Krém – príloha
  • 100 g šľahačkovej smotany
  • 200 g krémového syra
  • 50 g práškového cukru
  1. Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mlieko, olej a jogurt. Potom vmiešame všetky sypké suroviny a vymiešame hladké cesto. Necháme odležať v chlade približne 20 minút.
  2. Pečenie: Cesto nalievame do špeciálneho vaflovača alebo formy na mini donutky. Po zahriatí lejeme cesto do formy do ¾ výšky, aby nepretieklo. Pečieme dozlatista, potom necháme vychladnúť.
  3. Zdobenie: Vychladnuté donutky zdobíme roztopenou bielou čokoládou a posýpame lyofilizovaným ovocím podľa chuti.
  4. Krém (voliteľne ako príloha): Vyšľaháme smotanu s krémovým syrom a práškovým cukrom do hladkého krému. Podávame k donutkám.