Perníkový sirup: Všetky suroviny vložíme do hrnca, dobre premiešame a privedieme do varu. Necháme vychladnúť, prelejeme cez sitko do fliaš a skladujeme v chladničke.
Syrové praclíky: Najemno nastrúhaný syr zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto. Necháme ho odležať v chladničke. Z vychladnutého a rozvaľkaného cesta vykrajujeme pomocou vykrajovátka praclíky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút.
Linecké cesto: Všetky suroviny spracujeme na cesto, ktoré necháme odležať v chladničke. Potom ho rozvaľkáme a vykrajujeme tvary, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C cca 10–15 minút a priebežne kontrolujeme.
Džem z lesnej zmesi: Lesnú zmes, cukor a citrónovú šťavu privedieme do varu. Keď ovocie pustí šťavu a zmäkne, rozmixujeme ho ponorným mixérom. Pridáme pektín a ešte krátko povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť a vychladnutým džemom plníme linecké koláčiky.
Tabuľková čokoláda: Horkú čokoládu roztopíme v mikrovlnke. Časť nalejeme do formy, pridáme zmes orechov s brusnicami a zalejeme zvyšnou čokoládou. Vrch ozdobíme pekanovými orechmi, brusnicami, sušenými malinami a ďalšími prísadami. Dáme do chladničky stuhnúť.
Mandle v čokoláde: Mliečnu čokoládu roztopíme, zmiešame s mandľovými lupienkami a tvarujeme do kruhov. Necháme stuhnúť.
Orechy a brusnice v čokoláde: Vlašské orechy a sušené brusnice obaľujeme v roztopenej čokoláde (mliečna alebo biela podľa suroviny) a necháme stuhnúť.
Perníkový sirup: Všetky suroviny vložíme do hrnca, dobre premiešame a privedieme do varu. Necháme vychladnúť, prelejeme cez sitko do fliaš a skladujeme v chladničke.
Syrové praclíky: Najemno nastrúhaný syr zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto. Necháme ho odležať v chladničke. Z vychladnutého a rozvaľkaného cesta vykrajujeme pomocou vykrajovátka praclíky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút.
Linecké cesto: Všetky suroviny spracujeme na cesto, ktoré necháme odležať v chladničke. Potom ho rozvaľkáme a vykrajujeme tvary, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C cca 10–15 minút a priebežne kontrolujeme.
Džem z lesnej zmesi: Lesnú zmes, cukor a citrónovú šťavu privedieme do varu. Keď ovocie pustí šťavu a zmäkne, rozmixujeme ho ponorným mixérom. Pridáme pektín a ešte krátko povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť a vychladnutým džemom plníme linecké koláčiky.
Tabuľková čokoláda: Horkú čokoládu roztopíme v mikrovlnke. Časť nalejeme do formy, pridáme zmes orechov s brusnicami a zalejeme zvyšnou čokoládou. Vrch ozdobíme pekanovými orechmi, brusnicami, sušenými malinami a ďalšími prísadami. Dáme do chladničky stuhnúť.
Mandle v čokoláde: Mliečnu čokoládu roztopíme, zmiešame s mandľovými lupienkami a tvarujeme do kruhov. Necháme stuhnúť.
Orechy a brusnice v čokoláde: Vlašské orechy a sušené brusnice obaľujeme v roztopenej čokoláde (mliečna alebo biela podľa suroviny) a necháme stuhnúť.