Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Medové wafle
  • 120 g zmäknutého masla
  • 50 g púpavového medu
  • 3 vajcia
  • 220 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 250 ml mlieka (3,5 %)
  • 100 ml perlivej vody
  • štipka soli
  • 40 g roztopeného masla (na vymazanie)
Tvarohová plnka
  • 250 g jemného tučného tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie (35%)
  • 2 PL púpavového medu
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 1 PL citrónovej šťavy
Broskyňový džem
  • 300 g broskyňového pyré (bez cukru)
  • 30 g cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1/2 ČL pektínu
Ozdoba
  • čokoládové plásty a včely z bielej čokolády
  • forma 6-uholník
  • jedlé kvety
  • 5 g lyofilizované broskyne

Postup

  1. V robote vyšľaháme zmäknuté maslo s medom. Pridáme žĺtky a zašľaháme.
  2. V miske zmiešame obe múky a prášok do pečiva.
  3. Do maslovej zmesi striedavo za stáleho šľahania pridávame mlieko, sypkú zmes a perlivú vodu.
  4. V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha a opatrne ich vmiešame do cesta.
  5. Na rozpálenom a maslom vymazanom waffľovači opekáme wafle.
  6. Plnka: Všetky suroviny spolu vyšľaháme, naplníme do cukrárskeho vrecúška a dáme do chladničky.
  7. Džem: Pyré nalejeme do hrnca spolu s citrónovou šťavou. Pridáme cukor zmiešaný s pektínom a varíme 3 minúty. Dáme chladiť.
  8. Vrstvenie: Po vychladnutí wafle rozkrojíme pomocou formy na malé 6-uholníky.
  9. Sedem šesťuholníkov poukladáme na tanier do tvaru medového plástu.
  10. Po okrajoch nastriekame krém, do vnútra rozotrieme džem.
  11. Položíme ďalších 7 mini waflí, znova navrstvíme krém a džem, a prikryjeme ďalšou vrstvou.
  12. Tanier dozdobíme čokoládovými včelami, jedlými kvetmi, lyofilizovanými broskyňami a krémom.
Medové wafle
  • 120 g zmäknutého masla
  • 50 g púpavového medu
  • 3 vajcia
  • 220 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 250 ml mlieka (3,5 %)
  • 100 ml perlivej vody
  • štipka soli
  • 40 g roztopeného masla (na vymazanie)
Tvarohová plnka
  • 250 g jemného tučného tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie (35%)
  • 2 PL púpavového medu
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 1 PL citrónovej šťavy
Broskyňový džem
  • 300 g broskyňového pyré (bez cukru)
  • 30 g cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1/2 ČL pektínu
Ozdoba
  • čokoládové plásty a včely z bielej čokolády
  • forma 6-uholník
  • jedlé kvety
  • 5 g lyofilizované broskyne
  1. V robote vyšľaháme zmäknuté maslo s medom. Pridáme žĺtky a zašľaháme.
  2. V miske zmiešame obe múky a prášok do pečiva.
  3. Do maslovej zmesi striedavo za stáleho šľahania pridávame mlieko, sypkú zmes a perlivú vodu.
  4. V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha a opatrne ich vmiešame do cesta.
  5. Na rozpálenom a maslom vymazanom waffľovači opekáme wafle.
  6. Plnka: Všetky suroviny spolu vyšľaháme, naplníme do cukrárskeho vrecúška a dáme do chladničky.
  7. Džem: Pyré nalejeme do hrnca spolu s citrónovou šťavou. Pridáme cukor zmiešaný s pektínom a varíme 3 minúty. Dáme chladiť.
  8. Vrstvenie: Po vychladnutí wafle rozkrojíme pomocou formy na malé 6-uholníky.
  9. Sedem šesťuholníkov poukladáme na tanier do tvaru medového plástu.
  10. Po okrajoch nastriekame krém, do vnútra rozotrieme džem.
  11. Položíme ďalších 7 mini waflí, znova navrstvíme krém a džem, a prikryjeme ďalšou vrstvou.
  12. Tanier dozdobíme čokoládovými včelami, jedlými kvetmi, lyofilizovanými broskyňami a krémom.