Ingrediencie
Medové wafle
- 120 g zmäknutého masla
- 50 g púpavového medu
- 3 vajcia
- 220 g hladkej múky
- 100 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 250 ml mlieka (3,5 %)
- 100 ml perlivej vody
- štipka soli
- 40 g roztopeného masla (na vymazanie)
Tvarohová plnka
- 250 g jemného tučného tvarohu
- 100 ml smotany na šľahanie (35%)
- 2 PL púpavového medu
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 1 PL citrónovej šťavy
Broskyňový džem
- 300 g broskyňového pyré (bez cukru)
- 30 g cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1/2 ČL pektínu
Ozdoba
- čokoládové plásty a včely z bielej čokolády
- forma 6-uholník
- jedlé kvety
- 5 g lyofilizované broskyne
Postup
- V robote vyšľaháme zmäknuté maslo s medom. Pridáme žĺtky a zašľaháme.
- V miske zmiešame obe múky a prášok do pečiva.
- Do maslovej zmesi striedavo za stáleho šľahania pridávame mlieko, sypkú zmes a perlivú vodu.
- V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha a opatrne ich vmiešame do cesta.
- Na rozpálenom a maslom vymazanom waffľovači opekáme wafle.
- Plnka: Všetky suroviny spolu vyšľaháme, naplníme do cukrárskeho vrecúška a dáme do chladničky.
- Džem: Pyré nalejeme do hrnca spolu s citrónovou šťavou. Pridáme cukor zmiešaný s pektínom a varíme 3 minúty. Dáme chladiť.
- Vrstvenie: Po vychladnutí wafle rozkrojíme pomocou formy na malé 6-uholníky.
- Sedem šesťuholníkov poukladáme na tanier do tvaru medového plástu.
- Po okrajoch nastriekame krém, do vnútra rozotrieme džem.
- Položíme ďalších 7 mini waflí, znova navrstvíme krém a džem, a prikryjeme ďalšou vrstvou.
- Tanier dozdobíme čokoládovými včelami, jedlými kvetmi, lyofilizovanými broskyňami a krémom.
Medové wafle
- 120 g zmäknutého masla
- 50 g púpavového medu
- 3 vajcia
- 220 g hladkej múky
- 100 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 250 ml mlieka (3,5 %)
- 100 ml perlivej vody
- štipka soli
- 40 g roztopeného masla (na vymazanie)
Tvarohová plnka
- 250 g jemného tučného tvarohu
- 100 ml smotany na šľahanie (35%)
- 2 PL púpavového medu
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 1 PL citrónovej šťavy
Broskyňový džem
- 300 g broskyňového pyré (bez cukru)
- 30 g cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1/2 ČL pektínu
Ozdoba
- čokoládové plásty a včely z bielej čokolády
- forma 6-uholník
- jedlé kvety
- 5 g lyofilizované broskyne
- V robote vyšľaháme zmäknuté maslo s medom. Pridáme žĺtky a zašľaháme.
- V miske zmiešame obe múky a prášok do pečiva.
- Do maslovej zmesi striedavo za stáleho šľahania pridávame mlieko, sypkú zmes a perlivú vodu.
- V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha a opatrne ich vmiešame do cesta.
- Na rozpálenom a maslom vymazanom waffľovači opekáme wafle.
- Plnka: Všetky suroviny spolu vyšľaháme, naplníme do cukrárskeho vrecúška a dáme do chladničky.
- Džem: Pyré nalejeme do hrnca spolu s citrónovou šťavou. Pridáme cukor zmiešaný s pektínom a varíme 3 minúty. Dáme chladiť.
- Vrstvenie: Po vychladnutí wafle rozkrojíme pomocou formy na malé 6-uholníky.
- Sedem šesťuholníkov poukladáme na tanier do tvaru medového plástu.
- Po okrajoch nastriekame krém, do vnútra rozotrieme džem.
- Položíme ďalších 7 mini waflí, znova navrstvíme krém a džem, a prikryjeme ďalšou vrstvou.
- Tanier dozdobíme čokoládovými včelami, jedlými kvetmi, lyofilizovanými broskyňami a krémom.