Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 8 vajec
  • 400 g kryštálového cukru
  • 320 g oleja
  • 400 ml kyslej smotany
  • 240 ml espressa
  • 480 g hladkej múky
  • 60 g holandského kakaa
  • 12 g prášku do pečiva
  • 6 g sódy bikarbóny
  • soľ
  • vanilka
Pokrop na korpus
  • 100 ml kávového likéru
  • 50 ml vody
  • 15 g kryštálového cukru
Kávový karamel
  • 200 g kryštálového cukru
  • 80 ml vody
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 30 ml espressa
  • 40 g masla
  • soľ
Kávový krém
  • 800 g mliečnej čokolády
  • 480 g smotany na šľahanie
  • 4 PL instantnej kávy
  • 16 PL kávového likéru
  • 1 kg masla
  • soľ
Ganache na obtieranie
  • 400 g bielej čokolády
  • 400 g masla
  • farbivo rozpustné v tukoch

Postup

  1. Korpus: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme mokré suroviny a nakoniec preosiate suché suroviny. Cesto pečieme pri 165 °C približne 35 minút.
  2. Pokrop: Všetky ingrediencie dáme do hrnca a privedieme do varu. Necháme vychladnúť.
  3. Kávový karamel: Do hrnca dáme cukor a vodu. Keď zmes skaramelizuje, pridáme zmiešanú smotanu s espressom. Nakoniec zamiešame maslo a soľ.
  4. Kávový krém: Smotanu, kávu a kávový likér zohrejeme, vylejeme na čokoládu a premixujeme tyčovým mixérom. Dáme vychladiť. Maslo vyšľaháme do peny a po častiach pridávame kávovú ganache.
  5. Ganache na obtieranie: Maslo vyšľaháme do peny a pomaly primiešame rozpustenú bielu čokoládu. Na záver pridáme farbivo rozpustné v tukoch podľa potreby.
Korpus
  • 8 vajec
  • 400 g kryštálového cukru
  • 320 g oleja
  • 400 ml kyslej smotany
  • 240 ml espressa
  • 480 g hladkej múky
  • 60 g holandského kakaa
  • 12 g prášku do pečiva
  • 6 g sódy bikarbóny
  • soľ
  • vanilka
Pokrop na korpus
  • 100 ml kávového likéru
  • 50 ml vody
  • 15 g kryštálového cukru
Kávový karamel
  • 200 g kryštálového cukru
  • 80 ml vody
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 30 ml espressa
  • 40 g masla
  • soľ
Kávový krém
  • 800 g mliečnej čokolády
  • 480 g smotany na šľahanie
  • 4 PL instantnej kávy
  • 16 PL kávového likéru
  • 1 kg masla
  • soľ
Ganache na obtieranie
  • 400 g bielej čokolády
  • 400 g masla
  • farbivo rozpustné v tukoch
  1. Korpus: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme mokré suroviny a nakoniec preosiate suché suroviny. Cesto pečieme pri 165 °C približne 35 minút.
  2. Pokrop: Všetky ingrediencie dáme do hrnca a privedieme do varu. Necháme vychladnúť.
  3. Kávový karamel: Do hrnca dáme cukor a vodu. Keď zmes skaramelizuje, pridáme zmiešanú smotanu s espressom. Nakoniec zamiešame maslo a soľ.
  4. Kávový krém: Smotanu, kávu a kávový likér zohrejeme, vylejeme na čokoládu a premixujeme tyčovým mixérom. Dáme vychladiť. Maslo vyšľaháme do peny a po častiach pridávame kávovú ganache.
  5. Ganache na obtieranie: Maslo vyšľaháme do peny a pomaly primiešame rozpustenú bielu čokoládu. Na záver pridáme farbivo rozpustné v tukoch podľa potreby.