Maková harmónia
Popis
Crumble
- 60 g maslo (1)
- 60 g kryštálový cukor
- 60 g mandľová múka
- 1 g soľ
- 40 g hladká múka
- 20 g mletý mak
- 40 g maslo (2)
Cheesecake
- 50 g biela čokoláda
- 45 g smotana 33%
- 25 g kryštálový cukor
- 32 g vajce
- 170 g cream cheese
- 1 limetka
Glaze poleva
- 250 g ríbezľové pyré
- 88 g voda
- 38 g glukóza
- 75 g kryštálový cukor
- 38 g dextróza
- 5 g pektín
Yuzu mousse
- 88 g smotana na šľahanie 33% (1)
- 16 g yuzu pyré
- 116 g biela čokoláda
- 167 g smotana na šľahanie 33% (2)
- 1,2 g želatína
Ríbezľový sorbet s červeným vínom
- 230 g kryštálový cukor
- 35 g dextróza
- 110 g voda
- 360 g ríbezľové pyré
- 220 g červené víno
Vanilková šľahaná ganache s makom
- 120 g smotana na šľahanie 33% (1)
- 155 g smotana na šľahanie 33% (2)
- 12 g invertný cukor
- 120 g biela čokoláda
- 1,2 g soľ
- 2,5 g želatína
- 1 vanilkový lusk
- 15 g mletý mak
Limetkový gél
- 50 g limetkové pyré
- 25 g yuzu pyré
- 53 g voda
- 68 g kryštálový cukor
- 1,5 g agar
Ríbezľové želé
- 160 g ríbezľové pyré
- 40 g limetkové pyré
- 40 g glukóza
- 5 g želatína
Dekoračné cesto na sušienku
- 50 g rozpustené maslo
- 50 g bielok
- 50 g hladká múka
- 50 g práškový cukor
- Fialové a zelené farbivo