Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Maková harmónia

Maková harmónia

Popis

Crumble
  • 60 g maslo (1)
  • 60 g kryštálový cukor
  • 60 g mandľová múka
  • 1 g soľ
  • 40 g hladká múka
  • 20 g mletý mak
  • 40 g maslo (2)
Cheesecake
  • 50 g biela čokoláda
  • 45 g smotana 33%
  • 25 g kryštálový cukor
  • 32 g vajce
  • 170 g cream cheese
  • 1 limetka
Glaze poleva
  • 250 g ríbezľové pyré
  • 88 g voda
  • 38 g glukóza
  • 75 g kryštálový cukor
  • 38 g dextróza
  • 5 g pektín
Yuzu mousse
  • 88 g smotana na šľahanie 33% (1)
  • 16 g yuzu pyré
  • 116 g biela čokoláda
  • 167 g smotana na šľahanie 33% (2)
  • 1,2 g želatína
Ríbezľový sorbet s červeným vínom
  • 230 g kryštálový cukor
  • 35 g dextróza
  • 110 g voda
  • 360 g ríbezľové pyré
  • 220 g červené víno
Vanilková šľahaná ganache s makom
  • 120 g smotana na šľahanie 33% (1)
  • 155 g smotana na šľahanie 33% (2)
  • 12 g invertný cukor
  • 120 g biela čokoláda
  • 1,2 g soľ
  • 2,5 g želatína
  • 1 vanilkový lusk
  • 15 g mletý mak
Limetkový gél
  • 50 g limetkové pyré
  • 25 g yuzu pyré
  • 53 g voda
  • 68 g kryštálový cukor
  • 1,5 g agar
Ríbezľové želé
  • 160 g ríbezľové pyré
  • 40 g limetkové pyré
  • 40 g glukóza
  • 5 g želatína
Dekoračné cesto na sušienku
  • 50 g rozpustené maslo
  • 50 g bielok
  • 50 g hladká múka
  • 50 g práškový cukor
  • Fialové a zelené farbivo

Ingrediencie

Postup