Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus 1
  • 500 g mlieka (3,5 %)
  • 60 g mäty
  • 5 vajec
  • 600 g kryštálového cukru
  • 2 šálky oleja
  • 450 g hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 18 g prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 6 limetiek (šťava a nastrúhaná kôra)
Korpus 2
  • 6 vajec
  • 160 g kryštálového cukru
  • 2 PL oleja
  • 2 PL vody
  • 220 g hladkej múky
  • 6 g prášku do pečiva
Jahodový vklad
  • 450 g mrazených jahôd
  • 180 g kryštálového cukru
  • 450 g jahodového pyré
  • 60 g zlatého klasu
  • 20 g mäty
Jahodový krém
  • 400 g jahodového pyré
  • 600 g smotany na šľahanie
  • 6 plátkov želatíny
  • 240 g ruby čokolády
  • 280 g bielej čokolády
  • 1000 g mascarpone
  • 60 g glukózového sirupu
Čokoládový lev
  • 200 ml studenej vody
  • 25 g želatíny
  • 500 g bielej čokolády
  • 75 g smotany na šľahanie (33 %)
  • potravinárska farba podľa potreby
Obter torty
  • 400 g bielej čokolády
  • 400 g masla

Postup

  1. Korpus 1: Rúru predhrejeme na 190 °C. Zmixujeme mlieko s mätou. V miske zmiešame suché suroviny. V mixéri vyšľaháme vajcia, cukor a limetkovú kôru do hustej peny. Postupne pridávame olej, mätové mlieko a limetkovú šťavu. Nakoniec pridáme suché suroviny a miešame do spojenia. Cesto nalejeme do foriem (23 cm a 18 cm) a pečieme približne 40 minút.
  2. Korpus 2: Bielky vyšľaháme s cukrom. Do žĺtkov pridáme olej a vodu, premiešame a spojíme s bielkovou penou. Rukou primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160 °C približne 40 minút.
  3. Jahodový vklad: Jahody, mätu, cukor, limetkovú šťavu a kôru dáme variť. Keď sú jahody mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom a vrátime na sporák. V pyré rozmiešame zlatý klas, vlejeme späť do zmesi a varíme do zhustnutia. Dáme schladiť.
  4. Jahodový krém: Želatínu necháme napučať v studenej vode. Zohrejeme smotanu, pyré a glukózu, pridáme želatínu a zalejeme bielu aj ruby čokoládu. Necháme rozpustiť, premiešame mixérom, pridáme mascarpone a znova premixujeme. Dáme schladiť a po stuhnutí vyšľaháme do pevného krému.
  5. Čokoládový lev: Želatínu namočíme do studenej vody. Roztopíme bielu čokoládu, želatínu mierne ohrejeme (cca 10 sekúnd v mikrovlnke) a pridáme ju k čokoláde spolu so smotanou a farbivom. Premiešame, nalejeme do formy a necháme stuhnúť v chladničke.
  6. Obter torty: Maslo vyšľaháme do peny a po častiach pridávame rozpustenú bielu čokoládu, kým nezískame hladký krém.
Korpus 1
  • 500 g mlieka (3,5 %)
  • 60 g mäty
  • 5 vajec
  • 600 g kryštálového cukru
  • 2 šálky oleja
  • 450 g hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 18 g prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 6 limetiek (šťava a nastrúhaná kôra)
Korpus 2
  • 6 vajec
  • 160 g kryštálového cukru
  • 2 PL oleja
  • 2 PL vody
  • 220 g hladkej múky
  • 6 g prášku do pečiva
Jahodový vklad
  • 450 g mrazených jahôd
  • 180 g kryštálového cukru
  • 450 g jahodového pyré
  • 60 g zlatého klasu
  • 20 g mäty
Jahodový krém
  • 400 g jahodového pyré
  • 600 g smotany na šľahanie
  • 6 plátkov želatíny
  • 240 g ruby čokolády
  • 280 g bielej čokolády
  • 1000 g mascarpone
  • 60 g glukózového sirupu
Čokoládový lev
  • 200 ml studenej vody
  • 25 g želatíny
  • 500 g bielej čokolády
  • 75 g smotany na šľahanie (33 %)
  • potravinárska farba podľa potreby
Obter torty
  • 400 g bielej čokolády
  • 400 g masla
  1. Korpus 1: Rúru predhrejeme na 190 °C. Zmixujeme mlieko s mätou. V miske zmiešame suché suroviny. V mixéri vyšľaháme vajcia, cukor a limetkovú kôru do hustej peny. Postupne pridávame olej, mätové mlieko a limetkovú šťavu. Nakoniec pridáme suché suroviny a miešame do spojenia. Cesto nalejeme do foriem (23 cm a 18 cm) a pečieme približne 40 minút.
  2. Korpus 2: Bielky vyšľaháme s cukrom. Do žĺtkov pridáme olej a vodu, premiešame a spojíme s bielkovou penou. Rukou primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160 °C približne 40 minút.
  3. Jahodový vklad: Jahody, mätu, cukor, limetkovú šťavu a kôru dáme variť. Keď sú jahody mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom a vrátime na sporák. V pyré rozmiešame zlatý klas, vlejeme späť do zmesi a varíme do zhustnutia. Dáme schladiť.
  4. Jahodový krém: Želatínu necháme napučať v studenej vode. Zohrejeme smotanu, pyré a glukózu, pridáme želatínu a zalejeme bielu aj ruby čokoládu. Necháme rozpustiť, premiešame mixérom, pridáme mascarpone a znova premixujeme. Dáme schladiť a po stuhnutí vyšľaháme do pevného krému.
  5. Čokoládový lev: Želatínu namočíme do studenej vody. Roztopíme bielu čokoládu, želatínu mierne ohrejeme (cca 10 sekúnd v mikrovlnke) a pridáme ju k čokoláde spolu so smotanou a farbivom. Premiešame, nalejeme do formy a necháme stuhnúť v chladničke.
  6. Obter torty: Maslo vyšľaháme do peny a po častiach pridávame rozpustenú bielu čokoládu, kým nezískame hladký krém.