Korpus 1: Rúru predhrejeme na 190 °C. Zmixujeme mlieko s mätou. V miske zmiešame suché suroviny. V mixéri vyšľaháme vajcia, cukor a limetkovú kôru do hustej peny. Postupne pridávame olej, mätové mlieko a limetkovú šťavu. Nakoniec pridáme suché suroviny a miešame do spojenia. Cesto nalejeme do foriem (23 cm a 18 cm) a pečieme približne 40 minút.
Korpus 2: Bielky vyšľaháme s cukrom. Do žĺtkov pridáme olej a vodu, premiešame a spojíme s bielkovou penou. Rukou primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160 °C približne 40 minút.
Jahodový vklad: Jahody, mätu, cukor, limetkovú šťavu a kôru dáme variť. Keď sú jahody mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom a vrátime na sporák. V pyré rozmiešame zlatý klas, vlejeme späť do zmesi a varíme do zhustnutia. Dáme schladiť.
Jahodový krém: Želatínu necháme napučať v studenej vode. Zohrejeme smotanu, pyré a glukózu, pridáme želatínu a zalejeme bielu aj ruby čokoládu. Necháme rozpustiť, premiešame mixérom, pridáme mascarpone a znova premixujeme. Dáme schladiť a po stuhnutí vyšľaháme do pevného krému.
Čokoládový lev: Želatínu namočíme do studenej vody. Roztopíme bielu čokoládu, želatínu mierne ohrejeme (cca 10 sekúnd v mikrovlnke) a pridáme ju k čokoláde spolu so smotanou a farbivom. Premiešame, nalejeme do formy a necháme stuhnúť v chladničke.
Obter torty: Maslo vyšľaháme do peny a po častiach pridávame rozpustenú bielu čokoládu, kým nezískame hladký krém.
Korpus 1: Rúru predhrejeme na 190 °C. Zmixujeme mlieko s mätou. V miske zmiešame suché suroviny. V mixéri vyšľaháme vajcia, cukor a limetkovú kôru do hustej peny. Postupne pridávame olej, mätové mlieko a limetkovú šťavu. Nakoniec pridáme suché suroviny a miešame do spojenia. Cesto nalejeme do foriem (23 cm a 18 cm) a pečieme približne 40 minút.
Korpus 2: Bielky vyšľaháme s cukrom. Do žĺtkov pridáme olej a vodu, premiešame a spojíme s bielkovou penou. Rukou primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160 °C približne 40 minút.
Jahodový vklad: Jahody, mätu, cukor, limetkovú šťavu a kôru dáme variť. Keď sú jahody mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom a vrátime na sporák. V pyré rozmiešame zlatý klas, vlejeme späť do zmesi a varíme do zhustnutia. Dáme schladiť.
Jahodový krém: Želatínu necháme napučať v studenej vode. Zohrejeme smotanu, pyré a glukózu, pridáme želatínu a zalejeme bielu aj ruby čokoládu. Necháme rozpustiť, premiešame mixérom, pridáme mascarpone a znova premixujeme. Dáme schladiť a po stuhnutí vyšľaháme do pevného krému.
Čokoládový lev: Želatínu namočíme do studenej vody. Roztopíme bielu čokoládu, želatínu mierne ohrejeme (cca 10 sekúnd v mikrovlnke) a pridáme ju k čokoláde spolu so smotanou a farbivom. Premiešame, nalejeme do formy a necháme stuhnúť v chladničke.
Obter torty: Maslo vyšľaháme do peny a po častiach pridávame rozpustenú bielu čokoládu, kým nezískame hladký krém.