Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Láskyplné vafle

Láskyplné vafle

Popis

Ingrediencie

Vafle
  • 2 vajcia (veľkosť M)
  • 220 ml bieleho jogurtu
  • 70 g kryštálového cukru
  • 80 ml slnečnicového oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli
  • ružové tekuté potravinárske farbivo
Vanilková zmrzlina (v zmrzlinovači)
  • 200 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 2 žĺtky
Horúce maliny
  • 300 g mrazených malín
  • 150 g kryštálového cukru
  • čerstvá mäta na ozdobu

Postup

  1. Vafle: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Pridáme žĺtky a šľaháme ďalej. Následne primiešame biely jogurt a olej, a na nižších otáčkach mixérom premiešame.
  2. Do zmesi prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame do hladka. Pečieme vafle. Po upečení prvej várky pridáme do zmesi ružové potravinárske farbivo a upečieme ďalšiu várku. Proces opakujeme ešte aspoň 2-krát, čím získame viacfarebné vafle.
  3. Vanilková zmrzlina: Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme semienka. Do hrnca dáme mlieko a smotanu, pridáme semienka aj celý struk a zohrejeme pod bod varu. Odstavíme a necháme 30 minút lúhovať. Následne vyberieme struk.
  4. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a prilejeme vychladnutú smotanovo-mliečnu zmes. Premiešame (môžeme použiť mixér) a vlejeme do nádoby zmrzlinovača. Necháme pracovať približne 45 minút, kým zmrzlina nestuhne.
  5. Horúce maliny: V menšom hrnci ohrejeme maliny s cukrom, kým nevznikne ovocný rozvar. Odstavíme z ohňa.
  6. Servírovanie: Na tanier uložíme upečené farebné vafle, prelejeme ich horúcimi malinami a navrch pridáme kopček vanilkovej zmrzliny. Ozdobíme lístkami čerstvej mäty a podávame ešte teplé.
Vafle
  • 2 vajcia (veľkosť M)
  • 220 ml bieleho jogurtu
  • 70 g kryštálového cukru
  • 80 ml slnečnicového oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli
  • ružové tekuté potravinárske farbivo
Vanilková zmrzlina (v zmrzlinovači)
  • 200 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 2 žĺtky
Horúce maliny
  • 300 g mrazených malín
  • 150 g kryštálového cukru
  • čerstvá mäta na ozdobu
  1. Vafle: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Pridáme žĺtky a šľaháme ďalej. Následne primiešame biely jogurt a olej, a na nižších otáčkach mixérom premiešame.
  2. Do zmesi prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame do hladka. Pečieme vafle. Po upečení prvej várky pridáme do zmesi ružové potravinárske farbivo a upečieme ďalšiu várku. Proces opakujeme ešte aspoň 2-krát, čím získame viacfarebné vafle.
  3. Vanilková zmrzlina: Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme semienka. Do hrnca dáme mlieko a smotanu, pridáme semienka aj celý struk a zohrejeme pod bod varu. Odstavíme a necháme 30 minút lúhovať. Následne vyberieme struk.
  4. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a prilejeme vychladnutú smotanovo-mliečnu zmes. Premiešame (môžeme použiť mixér) a vlejeme do nádoby zmrzlinovača. Necháme pracovať približne 45 minút, kým zmrzlina nestuhne.
  5. Horúce maliny: V menšom hrnci ohrejeme maliny s cukrom, kým nevznikne ovocný rozvar. Odstavíme z ohňa.
  6. Servírovanie: Na tanier uložíme upečené farebné vafle, prelejeme ich horúcimi malinami a navrch pridáme kopček vanilkovej zmrzliny. Ozdobíme lístkami čerstvej mäty a podávame ešte teplé.