Vafle: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Pridáme žĺtky a šľaháme ďalej. Následne primiešame biely jogurt a olej, a na nižších otáčkach mixérom premiešame.
Do zmesi prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame do hladka. Pečieme vafle. Po upečení prvej várky pridáme do zmesi ružové potravinárske farbivo a upečieme ďalšiu várku. Proces opakujeme ešte aspoň 2-krát, čím získame viacfarebné vafle.
Vanilková zmrzlina: Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme semienka. Do hrnca dáme mlieko a smotanu, pridáme semienka aj celý struk a zohrejeme pod bod varu. Odstavíme a necháme 30 minút lúhovať. Následne vyberieme struk.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a prilejeme vychladnutú smotanovo-mliečnu zmes. Premiešame (môžeme použiť mixér) a vlejeme do nádoby zmrzlinovača. Necháme pracovať približne 45 minút, kým zmrzlina nestuhne.
Horúce maliny: V menšom hrnci ohrejeme maliny s cukrom, kým nevznikne ovocný rozvar. Odstavíme z ohňa.
Servírovanie: Na tanier uložíme upečené farebné vafle, prelejeme ich horúcimi malinami a navrch pridáme kopček vanilkovej zmrzliny. Ozdobíme lístkami čerstvej mäty a podávame ešte teplé.
Vafle: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Pridáme žĺtky a šľaháme ďalej. Následne primiešame biely jogurt a olej, a na nižších otáčkach mixérom premiešame.
Do zmesi prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame do hladka. Pečieme vafle. Po upečení prvej várky pridáme do zmesi ružové potravinárske farbivo a upečieme ďalšiu várku. Proces opakujeme ešte aspoň 2-krát, čím získame viacfarebné vafle.
Vanilková zmrzlina: Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme semienka. Do hrnca dáme mlieko a smotanu, pridáme semienka aj celý struk a zohrejeme pod bod varu. Odstavíme a necháme 30 minút lúhovať. Následne vyberieme struk.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a prilejeme vychladnutú smotanovo-mliečnu zmes. Premiešame (môžeme použiť mixér) a vlejeme do nádoby zmrzlinovača. Necháme pracovať približne 45 minút, kým zmrzlina nestuhne.
Horúce maliny: V menšom hrnci ohrejeme maliny s cukrom, kým nevznikne ovocný rozvar. Odstavíme z ohňa.
Servírovanie: Na tanier uložíme upečené farebné vafle, prelejeme ich horúcimi malinami a navrch pridáme kopček vanilkovej zmrzliny. Ozdobíme lístkami čerstvej mäty a podávame ešte teplé.