Piškótový korpus: Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do biela – hmota by mala zväčšiť objem. Postupne po jednom zašľahávame vajíčka. Prilievame vlažné mlieko a dobre premiešame. V inej miske preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Sypké suroviny primiešame k tekutej zmesi a vytvoríme hladké cesto. Cesto rozotrieme na plech 38 × 25 cm vystlaný papierom na pečenie a zarovnáme stierkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C cca 30–35 minút, kým korpus nie je zlatistý a upečený. Necháme úplne vychladnúť.
Jahodový džem: Mrazené jahody dáme do hrnca spolu so želírovacím cukrom. Varíme, kým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a rozmixujeme dohladka. Necháme vychladnúť.
Čokoládová poleva: Všetky suroviny (čokoládu, mlieko, maslo, trstinový a práškový cukor, kakao) dáme do hrnca a na miernom ohni zahrievame, kým sa nevytvorí hladká a lesklá poleva. Nevaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
Plnenie a obaľovanie: Vychladnutý korpus pozdĺžne prerežeme na dve rovnaké časti. Spodnú časť natrieme vychladnutým jahodovým džemom a prikryjeme druhou časťou korpusu. Zatlačíme, zabalíme do fólie a dáme na chvíľu zatuhnúť do chladničky alebo mrazničky – uľahčí to krájanie.
Stuhnutý korpus nakrájame na rovnaké kocky. Každú kocku namáčame do čokoládovej polevy (necháme jemne odkvapkať) a hneď obalíme v strúhanom kokose. Ukladáme na mriežku alebo papier na pečenie, kým poleva nestuhne.
Servírovanie: Hotové lamingtony skladujeme v chlade a podávame ideálne na druhý deň, keď sa chute krásne prepoja.
Piškótový korpus: Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do biela – hmota by mala zväčšiť objem. Postupne po jednom zašľahávame vajíčka. Prilievame vlažné mlieko a dobre premiešame. V inej miske preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Sypké suroviny primiešame k tekutej zmesi a vytvoríme hladké cesto. Cesto rozotrieme na plech 38 × 25 cm vystlaný papierom na pečenie a zarovnáme stierkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C cca 30–35 minút, kým korpus nie je zlatistý a upečený. Necháme úplne vychladnúť.
Jahodový džem: Mrazené jahody dáme do hrnca spolu so želírovacím cukrom. Varíme, kým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a rozmixujeme dohladka. Necháme vychladnúť.
Čokoládová poleva: Všetky suroviny (čokoládu, mlieko, maslo, trstinový a práškový cukor, kakao) dáme do hrnca a na miernom ohni zahrievame, kým sa nevytvorí hladká a lesklá poleva. Nevaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
Plnenie a obaľovanie: Vychladnutý korpus pozdĺžne prerežeme na dve rovnaké časti. Spodnú časť natrieme vychladnutým jahodovým džemom a prikryjeme druhou časťou korpusu. Zatlačíme, zabalíme do fólie a dáme na chvíľu zatuhnúť do chladničky alebo mrazničky – uľahčí to krájanie.
Stuhnutý korpus nakrájame na rovnaké kocky. Každú kocku namáčame do čokoládovej polevy (necháme jemne odkvapkať) a hneď obalíme v strúhanom kokose. Ukladáme na mriežku alebo papier na pečenie, kým poleva nestuhne.
Servírovanie: Hotové lamingtony skladujeme v chlade a podávame ideálne na druhý deň, keď sa chute krásne prepoja.