Príprava cesta – Rúru predhrejeme na 165 °C a formu na 12 cupcakes vystelieme papierovými košíčkami. V miske zmiešame múku, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske vyšľaháme vajcia, olej, mlieko, kefír a vanilkovú pastu. V rajnici jemne zohrejeme mlieko s maslom a primiešame ich k mokrej zmesi. Pridáme červené farbivo a dobre premiešame. Nakoniec vmiešame suché suroviny. Cesto rozdelíme do košíčkov a pečieme 15–20 minút, kým špajľa po zapichnutí nevyjde čistá. Necháme úplne vychladnúť.
Ríbezľová plnka – Ríbezle zohrejeme na 40 °C. Cukor zmiešame s pektínom a prisypeme k ovociu. Varíme, kým zmes nedosiahne 80 °C. Odstavíme, vlejeme do misky, prikryjeme fóliou (v kontakte) a necháme vychladiť v chladničke.
Plnenie – Vychladnuté cupcakes vydlabeme v strede a naplníme pripravenou ríbezľovou plnkou.
Maslový krém – Zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka. Práškový cukor pridávame postupne v 3 častiach, medzi každou dôkladne prešľaháme. Pridáme vanilku, mlieko a štipku soli. Šľaháme na vysokých otáčkach aspoň 5 minút, kým krém nebude hladký, nadýchaný a jemne zosvetlený. Rozdelíme ho do misiek a zafarbíme podľa želania. Pripravíme si zdobiace vrecká so špičkami (napr. ruské).
Zdobenie – Povrch každého cupcake najskôr jemne potrieme tenkou vrstvou krému pre lepšie uchytenie dekorácie. Pomocou zafarbeného krému vytvárame kvety a listy podľa fantázie.
Zostavenie kytice – Zo spojky papierových pohárov (spinkami a páskou) vytvoríme stabilný stojan v tvare kytice. Poháre upevníme na podnos lepiacou páskou. Do každého pohára vložíme ozdobený cupcake. Celé dielo zabalíme do kvetinárskeho papiera a previažeme ozdobnou stuhou, čím vznikne nádherná jedlá kytica pre Mirku.
Príprava cesta – Rúru predhrejeme na 165 °C a formu na 12 cupcakes vystelieme papierovými košíčkami. V miske zmiešame múku, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske vyšľaháme vajcia, olej, mlieko, kefír a vanilkovú pastu. V rajnici jemne zohrejeme mlieko s maslom a primiešame ich k mokrej zmesi. Pridáme červené farbivo a dobre premiešame. Nakoniec vmiešame suché suroviny. Cesto rozdelíme do košíčkov a pečieme 15–20 minút, kým špajľa po zapichnutí nevyjde čistá. Necháme úplne vychladnúť.
Ríbezľová plnka – Ríbezle zohrejeme na 40 °C. Cukor zmiešame s pektínom a prisypeme k ovociu. Varíme, kým zmes nedosiahne 80 °C. Odstavíme, vlejeme do misky, prikryjeme fóliou (v kontakte) a necháme vychladiť v chladničke.
Plnenie – Vychladnuté cupcakes vydlabeme v strede a naplníme pripravenou ríbezľovou plnkou.
Maslový krém – Zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka. Práškový cukor pridávame postupne v 3 častiach, medzi každou dôkladne prešľaháme. Pridáme vanilku, mlieko a štipku soli. Šľaháme na vysokých otáčkach aspoň 5 minút, kým krém nebude hladký, nadýchaný a jemne zosvetlený. Rozdelíme ho do misiek a zafarbíme podľa želania. Pripravíme si zdobiace vrecká so špičkami (napr. ruské).
Zdobenie – Povrch každého cupcake najskôr jemne potrieme tenkou vrstvou krému pre lepšie uchytenie dekorácie. Pomocou zafarbeného krému vytvárame kvety a listy podľa fantázie.
Zostavenie kytice – Zo spojky papierových pohárov (spinkami a páskou) vytvoríme stabilný stojan v tvare kytice. Poháre upevníme na podnos lepiacou páskou. Do každého pohára vložíme ozdobený cupcake. Celé dielo zabalíme do kvetinárskeho papiera a previažeme ozdobnou stuhou, čím vznikne nádherná jedlá kytica pre Mirku.