Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Kvetinové prekvapenie

Kvetinové prekvapenie

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 10 vajec
  • 332 g kryštálového cukru
  • 432 g hladkej múky
  • 17 g prášku do pečiva
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • kôra z citróna
Mangové compotée
  • 400 g mrazeného manga
  • 60 g kryštálového cukru
  • 8 g pektínu
Krém
  • 1250 g mascarpone
  • 625 g smotany na šľahanie (33 %)
  • 310 g práškového cukru
  • mangovo–marakujové pyré podľa chuti
Sirup
  • 300 ml vody
  • 180 g kryštálového cukru
  • aróma podľa chuti
Ganaš
  • 600 g bielej čokolády
  • 600 g masla (82 %)
  • potravinárska farba

Postup

  1. Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme teplý olej s mliekom a postupne zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Cesto rozdelíme do dvoch foriem (24 cm a 18 cm) a pečieme pri 180 °C približne 35–40 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Korpusy rozrežeme každý na tri pláty. Každý plát potrieme sirupom, naplníme krémom, do stredu vložíme mangové compotée a po okrajoch nanesieme krém. Torto obtiahneme fóliou a necháme stabilizovať v chladničke.
  3. Tortu po stuhnutí vyrovnáme 2–3 vrstvami ganašu a položíme na stojan.
  4. Krém: Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme do hladkého krému. Nakoniec pridáme mangovo–marakujové pyré podľa chuti.
  5. Sirup: Vodu, cukor a arómu spolu uvaríme, necháme vychladnúť.
  6. Mangové compotée: Mrazené mango zohrejeme, rozmixujeme, pridáme cukor a pektín a krátko povaríme. Horúcu zmes nalejeme do foriem s priemerom 18 cm a 15 cm a necháme vychladnúť alebo zamraziť.
  7. Ganaš: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú bielu čokoládu a šľaháme do svetlej nadýchanej hmoty. Rozdelíme na dve časti – jednu necháme bielu, do druhej pridáme farbu podľa želaného efektu.
Korpus
  • 10 vajec
  • 332 g kryštálového cukru
  • 432 g hladkej múky
  • 17 g prášku do pečiva
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • kôra z citróna
Mangové compotée
  • 400 g mrazeného manga
  • 60 g kryštálového cukru
  • 8 g pektínu
Krém
  • 1250 g mascarpone
  • 625 g smotany na šľahanie (33 %)
  • 310 g práškového cukru
  • mangovo–marakujové pyré podľa chuti
Sirup
  • 300 ml vody
  • 180 g kryštálového cukru
  • aróma podľa chuti
Ganaš
  • 600 g bielej čokolády
  • 600 g masla (82 %)
  • potravinárska farba
  1. Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme teplý olej s mliekom a postupne zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Cesto rozdelíme do dvoch foriem (24 cm a 18 cm) a pečieme pri 180 °C približne 35–40 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Korpusy rozrežeme každý na tri pláty. Každý plát potrieme sirupom, naplníme krémom, do stredu vložíme mangové compotée a po okrajoch nanesieme krém. Torto obtiahneme fóliou a necháme stabilizovať v chladničke.
  3. Tortu po stuhnutí vyrovnáme 2–3 vrstvami ganašu a položíme na stojan.
  4. Krém: Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme do hladkého krému. Nakoniec pridáme mangovo–marakujové pyré podľa chuti.
  5. Sirup: Vodu, cukor a arómu spolu uvaríme, necháme vychladnúť.
  6. Mangové compotée: Mrazené mango zohrejeme, rozmixujeme, pridáme cukor a pektín a krátko povaríme. Horúcu zmes nalejeme do foriem s priemerom 18 cm a 15 cm a necháme vychladnúť alebo zamraziť.
  7. Ganaš: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú bielu čokoládu a šľaháme do svetlej nadýchanej hmoty. Rozdelíme na dve časti – jednu necháme bielu, do druhej pridáme farbu podľa želaného efektu.