Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme teplý olej s mliekom a postupne zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Cesto rozdelíme do dvoch foriem (24 cm a 18 cm) a pečieme pri 180 °C približne 35–40 minút. Necháme vychladnúť.
Korpusy rozrežeme každý na tri pláty. Každý plát potrieme sirupom, naplníme krémom, do stredu vložíme mangové compotée a po okrajoch nanesieme krém. Torto obtiahneme fóliou a necháme stabilizovať v chladničke.
Tortu po stuhnutí vyrovnáme 2–3 vrstvami ganašu a položíme na stojan.
Krém: Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme do hladkého krému. Nakoniec pridáme mangovo–marakujové pyré podľa chuti.
Sirup: Vodu, cukor a arómu spolu uvaríme, necháme vychladnúť.
Mangové compotée: Mrazené mango zohrejeme, rozmixujeme, pridáme cukor a pektín a krátko povaríme. Horúcu zmes nalejeme do foriem s priemerom 18 cm a 15 cm a necháme vychladnúť alebo zamraziť.
Ganaš: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú bielu čokoládu a šľaháme do svetlej nadýchanej hmoty. Rozdelíme na dve časti – jednu necháme bielu, do druhej pridáme farbu podľa želaného efektu.
Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme teplý olej s mliekom a postupne zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Cesto rozdelíme do dvoch foriem (24 cm a 18 cm) a pečieme pri 180 °C približne 35–40 minút. Necháme vychladnúť.
Korpusy rozrežeme každý na tri pláty. Každý plát potrieme sirupom, naplníme krémom, do stredu vložíme mangové compotée a po okrajoch nanesieme krém. Torto obtiahneme fóliou a necháme stabilizovať v chladničke.
Tortu po stuhnutí vyrovnáme 2–3 vrstvami ganašu a položíme na stojan.
Krém: Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme do hladkého krému. Nakoniec pridáme mangovo–marakujové pyré podľa chuti.
Sirup: Vodu, cukor a arómu spolu uvaríme, necháme vychladnúť.
Mangové compotée: Mrazené mango zohrejeme, rozmixujeme, pridáme cukor a pektín a krátko povaríme. Horúcu zmes nalejeme do foriem s priemerom 18 cm a 15 cm a necháme vychladnúť alebo zamraziť.
Ganaš: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú bielu čokoládu a šľaháme do svetlej nadýchanej hmoty. Rozdelíme na dve časti – jednu necháme bielu, do druhej pridáme farbu podľa želaného efektu.