Zmiešajte hladkú múku, mandľovú múku, matcha prášok, práškový cukor a soľ spolu s maslom na piesok.
Pridajte vajíčko a vymiešajte hladké cesto.
Cesto vyvaľkajte na 5 mm medzi dva papiere na pečenie.
Cesto dostatočne zachlaďte, minimálne 20 minút.
Po zachladení si vykrojte 2 kúsky s rozmerom 4 × 20 cm a 2 kúsky s rozmerom 3 × 20 cm. Vykrojte si aj podstavec na vázu o rozmere 6,5 × 6,5 cm a 3 väčšie listy.
Pečte na 160 °C s ventilátorom na perforovanej podložke.
Vychladnuté sušienky spojte pomocou roztopeného isomaltu do tvaru vázy.
Postup – Modelovanie kvetu
Z natenko vyvaľkanej červenej hmoty si vykrojte 4 lupene.
Na podložke kostičkou jemne stenčite okraje.
Lupeň potrite lepidlom približne do polovice.
Prvý lupeň zaviňte tesne okolo srdiečka na stopke.
Tri zvyšné lupene potrite lepidlom do polovice a poukladajte rovnomerne okolo stredu tak, aby sa prekrývali.
Rovnakým spôsobom vykrojte ďalších 5 lupeňov, kostičkou stenčite okraje do jemných vlniek a vytvarujte záhyby pomocou špáradla.
Nechajte vyschnúť do polotuha a zatiaľ si pripravte listy.
Zo zelenej hmoty menším vykrajovátkom vykrojte 3 listy a kostičkou stenčite okraje. Malý kúsok hmoty umiestnite na koniec tenšieho drôtika (12 cm) a prilepte list. Nechajte vyschnúť.
Päť polovyschnutých lupeňov potrite lepidlom v spodnej tretine a prilepte rovnomerne okolo stredu.
Zo zelenej hmoty vyvaľkajte malý kúsok, vykrojte päťcípu hviezdu a prilepte ju na spodok kvetu.
Tri zelené listy spojte floristickou páskou a pripojte ich k stopke kvetu.
Zmiešajte hladkú múku, mandľovú múku, matcha prášok, práškový cukor a soľ spolu s maslom na piesok.
Pridajte vajíčko a vymiešajte hladké cesto.
Cesto vyvaľkajte na 5 mm medzi dva papiere na pečenie.
Cesto dostatočne zachlaďte, minimálne 20 minút.
Po zachladení si vykrojte 2 kúsky s rozmerom 4 × 20 cm a 2 kúsky s rozmerom 3 × 20 cm. Vykrojte si aj podstavec na vázu o rozmere 6,5 × 6,5 cm a 3 väčšie listy.
Pečte na 160 °C s ventilátorom na perforovanej podložke.
Vychladnuté sušienky spojte pomocou roztopeného isomaltu do tvaru vázy.
Postup – Modelovanie kvetu
Z natenko vyvaľkanej červenej hmoty si vykrojte 4 lupene.
Na podložke kostičkou jemne stenčite okraje.
Lupeň potrite lepidlom približne do polovice.
Prvý lupeň zaviňte tesne okolo srdiečka na stopke.
Tri zvyšné lupene potrite lepidlom do polovice a poukladajte rovnomerne okolo stredu tak, aby sa prekrývali.
Rovnakým spôsobom vykrojte ďalších 5 lupeňov, kostičkou stenčite okraje do jemných vlniek a vytvarujte záhyby pomocou špáradla.
Nechajte vyschnúť do polotuha a zatiaľ si pripravte listy.
Zo zelenej hmoty menším vykrajovátkom vykrojte 3 listy a kostičkou stenčite okraje. Malý kúsok hmoty umiestnite na koniec tenšieho drôtika (12 cm) a prilepte list. Nechajte vyschnúť.
Päť polovyschnutých lupeňov potrite lepidlom v spodnej tretine a prilepte rovnomerne okolo stredu.
Zo zelenej hmoty vyvaľkajte malý kúsok, vykrojte päťcípu hviezdu a prilepte ju na spodok kvetu.
Tri zelené listy spojte floristickou páskou a pripojte ich k stopke kvetu.