Rúru zohrejeme na 180 °C a vystelieme plechy papierom na pečenie.
Korpus: Bielky s cukrom vyšľaháme mixérom na maximum, a to tak dlho, kým je naozaj veľmi pevný. Zistíte to skúškou, že do snehu namočíte špičku prsta a sneh vám pri otočení prsta stojí hore a nehne sa. Potom pridáme olej, žĺtok po žĺtku, stále pri tom mixujete – ale už nie na maximum, a nakoniec už len metličkou ručne primiešame múku. Pokiaľ chcete korpus orechový, dajte 180 g hladkej múky a 60 g mletých orechov. Ak chcete mať korpus taký dokonalý, musíte dodržať postup do bodky, aby sa podaril :) Piekol som na 180 °C cca 45 minút v okrúhlej forme s priemerom 24 cm. Po upečení som nechal 10 minút stáť v pokoji a potom vyklopil. Formu som poutierala olejom a vysypala polohrubou múkou. Je krásne nadýchaný a mäkučký.
Jahody so želírovacím cukrom privedieme do varu a necháme variť, pokiaľ sa nám cukor nerozpustí. Pripravíme si šťavu z jedného citróna, ktorú pridáme do džemu. Ak máme džem uvarený, ponorným mixérom ho pomixujeme, prepasírujeme cez jemné sitko a dáme ho schladiť do chladničky.
Ak máme korpusy vychladnuté, tak ich prekrojíme na polovicu pomocou dlhého cukrárenského noža (ja používam zúbkatý), vychladnutý jahodový džem nanesieme na korpusy a zlepíme ich na seba.
Plnka: Maslo s práškovým cukrom šľaháme do hladka pomocou lopatkového nástavca v mixéri. Šľaháme cca 5 minút, potom pridáme tvaroh, Philadelphiu a vanilku. Miešame do hladka, pokiaľ sa nám to nespojí. Ak máme krém hotový, tak ho dáme schladiť.
Čokoládová ganache: Maslo vyšľaháme do peny, v mikrovlnnej rúre si rozpustíme kakaové maslo spolu s bielou čokoládou (po 45 s premiešame). Čokoláda s maslom musia byť úplne rozpustené. Rozpustené maslo s čokoládou pomaly vlievame do vyšľahaného masla a miešame, pokiaľ nám nevznikne tuhá hmota.
Ak máme korpusy spojené, tak začneme nanášať čokoládovú ganache, ktorú po nanesení a vyhladení dáme zmraziť.
Zvyšnú čokoládovú ganache si dofarbíme zelenou olejovou farbou a pomocou hubky „naťapkáme“ na zamrazenú tortu.
Z modelovacej hmoty si vymodelujeme krtka, plot, kvety a zvyšné dekorácie na tortu.
Hotovú vychladenú a stuhnutú tortu ozdobíme pripravenými dekoráciami.
Rúru zohrejeme na 180 °C a vystelieme plechy papierom na pečenie.
Korpus: Bielky s cukrom vyšľaháme mixérom na maximum, a to tak dlho, kým je naozaj veľmi pevný. Zistíte to skúškou, že do snehu namočíte špičku prsta a sneh vám pri otočení prsta stojí hore a nehne sa. Potom pridáme olej, žĺtok po žĺtku, stále pri tom mixujete – ale už nie na maximum, a nakoniec už len metličkou ručne primiešame múku. Pokiaľ chcete korpus orechový, dajte 180 g hladkej múky a 60 g mletých orechov. Ak chcete mať korpus taký dokonalý, musíte dodržať postup do bodky, aby sa podaril :) Piekol som na 180 °C cca 45 minút v okrúhlej forme s priemerom 24 cm. Po upečení som nechal 10 minút stáť v pokoji a potom vyklopil. Formu som poutierala olejom a vysypala polohrubou múkou. Je krásne nadýchaný a mäkučký.
Jahody so želírovacím cukrom privedieme do varu a necháme variť, pokiaľ sa nám cukor nerozpustí. Pripravíme si šťavu z jedného citróna, ktorú pridáme do džemu. Ak máme džem uvarený, ponorným mixérom ho pomixujeme, prepasírujeme cez jemné sitko a dáme ho schladiť do chladničky.
Ak máme korpusy vychladnuté, tak ich prekrojíme na polovicu pomocou dlhého cukrárenského noža (ja používam zúbkatý), vychladnutý jahodový džem nanesieme na korpusy a zlepíme ich na seba.
Plnka: Maslo s práškovým cukrom šľaháme do hladka pomocou lopatkového nástavca v mixéri. Šľaháme cca 5 minút, potom pridáme tvaroh, Philadelphiu a vanilku. Miešame do hladka, pokiaľ sa nám to nespojí. Ak máme krém hotový, tak ho dáme schladiť.
Čokoládová ganache: Maslo vyšľaháme do peny, v mikrovlnnej rúre si rozpustíme kakaové maslo spolu s bielou čokoládou (po 45 s premiešame). Čokoláda s maslom musia byť úplne rozpustené. Rozpustené maslo s čokoládou pomaly vlievame do vyšľahaného masla a miešame, pokiaľ nám nevznikne tuhá hmota.
Ak máme korpusy spojené, tak začneme nanášať čokoládovú ganache, ktorú po nanesení a vyhladení dáme zmraziť.
Zvyšnú čokoládovú ganache si dofarbíme zelenou olejovou farbou a pomocou hubky „naťapkáme“ na zamrazenú tortu.
Z modelovacej hmoty si vymodelujeme krtka, plot, kvety a zvyšné dekorácie na tortu.
Hotovú vychladenú a stuhnutú tortu ozdobíme pripravenými dekoráciami.