Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 250 g hladká múka
  • 250 g kryštálový cukor
  • 8 ks vajec
  • 50 g maslo
  • ½ lyžičky vanilky
Jahodový džem
  • 1 kg mrazených jahôd
  • 1 kg želírovací cukor
  • 1x citrónová šťava
Plnka tvarohová
  • 200 g jemný tvaroh
  • 180 g maslo izbovej teploty
  • 350 g práškový cukor
  • 400 g Philadelphia
  • 10 g vanilkový prach
Čokoládová ganache
  • 350 g maslo
  • 60 g kakaové maslo
  • 540 g biela čokoláda
Dekorácie
  • 250 g hnedej modelovacej hmoty
  • 100 g sivej modelovacej hmoty
  • 100 g bielej modelovacej hmoty
  • 100 g žltej modelovacej hmoty
  • 100 g červenej modelovacej hmoty
  • 100 g čiernej modelovacej hmoty
  • Zelená olejová farba

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C a vystelieme plechy papierom na pečenie.
  2. Korpus: Bielky s cukrom vyšľaháme mixérom na maximum, a to tak dlho, kým je naozaj veľmi pevný. Zistíte to skúškou, že do snehu namočíte špičku prsta a sneh vám pri otočení prsta stojí hore a nehne sa. Potom pridáme olej, žĺtok po žĺtku, stále pri tom mixujete – ale už nie na maximum, a nakoniec už len metličkou ručne primiešame múku. Pokiaľ chcete korpus orechový, dajte 180 g hladkej múky a 60 g mletých orechov. Ak chcete mať korpus taký dokonalý, musíte dodržať postup do bodky, aby sa podaril :) Piekol som na 180 °C cca 45 minút v okrúhlej forme s priemerom 24 cm. Po upečení som nechal 10 minút stáť v pokoji a potom vyklopil. Formu som poutierala olejom a vysypala polohrubou múkou. Je krásne nadýchaný a mäkučký.
  3. Jahody so želírovacím cukrom privedieme do varu a necháme variť, pokiaľ sa nám cukor nerozpustí. Pripravíme si šťavu z jedného citróna, ktorú pridáme do džemu. Ak máme džem uvarený, ponorným mixérom ho pomixujeme, prepasírujeme cez jemné sitko a dáme ho schladiť do chladničky.
  4. Ak máme korpusy vychladnuté, tak ich prekrojíme na polovicu pomocou dlhého cukrárenského noža (ja používam zúbkatý), vychladnutý jahodový džem nanesieme na korpusy a zlepíme ich na seba.
  5. Plnka: Maslo s práškovým cukrom šľaháme do hladka pomocou lopatkového nástavca v mixéri. Šľaháme cca 5 minút, potom pridáme tvaroh, Philadelphiu a vanilku. Miešame do hladka, pokiaľ sa nám to nespojí. Ak máme krém hotový, tak ho dáme schladiť.
  6. Čokoládová ganache: Maslo vyšľaháme do peny, v mikrovlnnej rúre si rozpustíme kakaové maslo spolu s bielou čokoládou (po 45 s premiešame). Čokoláda s maslom musia byť úplne rozpustené. Rozpustené maslo s čokoládou pomaly vlievame do vyšľahaného masla a miešame, pokiaľ nám nevznikne tuhá hmota.
  7. Ak máme korpusy spojené, tak začneme nanášať čokoládovú ganache, ktorú po nanesení a vyhladení dáme zmraziť.
  8. Zvyšnú čokoládovú ganache si dofarbíme zelenou olejovou farbou a pomocou hubky „naťapkáme“ na zamrazenú tortu.
  9. Z modelovacej hmoty si vymodelujeme krtka, plot, kvety a zvyšné dekorácie na tortu.
  10. Hotovú vychladenú a stuhnutú tortu ozdobíme pripravenými dekoráciami.
Korpus
  • 250 g hladká múka
  • 250 g kryštálový cukor
  • 8 ks vajec
  • 50 g maslo
  • ½ lyžičky vanilky
Jahodový džem
  • 1 kg mrazených jahôd
  • 1 kg želírovací cukor
  • 1x citrónová šťava
Plnka tvarohová
  • 200 g jemný tvaroh
  • 180 g maslo izbovej teploty
  • 350 g práškový cukor
  • 400 g Philadelphia
  • 10 g vanilkový prach
Čokoládová ganache
  • 350 g maslo
  • 60 g kakaové maslo
  • 540 g biela čokoláda
Dekorácie
  • 250 g hnedej modelovacej hmoty
  • 100 g sivej modelovacej hmoty
  • 100 g bielej modelovacej hmoty
  • 100 g žltej modelovacej hmoty
  • 100 g červenej modelovacej hmoty
  • 100 g čiernej modelovacej hmoty
  • Zelená olejová farba
  1. Rúru zohrejeme na 180 °C a vystelieme plechy papierom na pečenie.
  2. Korpus: Bielky s cukrom vyšľaháme mixérom na maximum, a to tak dlho, kým je naozaj veľmi pevný. Zistíte to skúškou, že do snehu namočíte špičku prsta a sneh vám pri otočení prsta stojí hore a nehne sa. Potom pridáme olej, žĺtok po žĺtku, stále pri tom mixujete – ale už nie na maximum, a nakoniec už len metličkou ručne primiešame múku. Pokiaľ chcete korpus orechový, dajte 180 g hladkej múky a 60 g mletých orechov. Ak chcete mať korpus taký dokonalý, musíte dodržať postup do bodky, aby sa podaril :) Piekol som na 180 °C cca 45 minút v okrúhlej forme s priemerom 24 cm. Po upečení som nechal 10 minút stáť v pokoji a potom vyklopil. Formu som poutierala olejom a vysypala polohrubou múkou. Je krásne nadýchaný a mäkučký.
  3. Jahody so želírovacím cukrom privedieme do varu a necháme variť, pokiaľ sa nám cukor nerozpustí. Pripravíme si šťavu z jedného citróna, ktorú pridáme do džemu. Ak máme džem uvarený, ponorným mixérom ho pomixujeme, prepasírujeme cez jemné sitko a dáme ho schladiť do chladničky.
  4. Ak máme korpusy vychladnuté, tak ich prekrojíme na polovicu pomocou dlhého cukrárenského noža (ja používam zúbkatý), vychladnutý jahodový džem nanesieme na korpusy a zlepíme ich na seba.
  5. Plnka: Maslo s práškovým cukrom šľaháme do hladka pomocou lopatkového nástavca v mixéri. Šľaháme cca 5 minút, potom pridáme tvaroh, Philadelphiu a vanilku. Miešame do hladka, pokiaľ sa nám to nespojí. Ak máme krém hotový, tak ho dáme schladiť.
  6. Čokoládová ganache: Maslo vyšľaháme do peny, v mikrovlnnej rúre si rozpustíme kakaové maslo spolu s bielou čokoládou (po 45 s premiešame). Čokoláda s maslom musia byť úplne rozpustené. Rozpustené maslo s čokoládou pomaly vlievame do vyšľahaného masla a miešame, pokiaľ nám nevznikne tuhá hmota.
  7. Ak máme korpusy spojené, tak začneme nanášať čokoládovú ganache, ktorú po nanesení a vyhladení dáme zmraziť.
  8. Zvyšnú čokoládovú ganache si dofarbíme zelenou olejovou farbou a pomocou hubky „naťapkáme“ na zamrazenú tortu.
  9. Z modelovacej hmoty si vymodelujeme krtka, plot, kvety a zvyšné dekorácie na tortu.
  10. Hotovú vychladenú a stuhnutú tortu ozdobíme pripravenými dekoráciami.