Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus pre chlapa s čiernym pivom (2x18 cm)
  • 4 vajcia (veľkosť M)
  • 113 g polohrubej múky
  • 113 g hladkej múky
  • 121 g kakaa
  • 302 g práškového cukru
  • 2,5 ČL jedlej sódy
  • 271 g zmäknutého masla
  • 378 ml čierneho piva
Kakaový korpus (28x28 cm)
  • 8 vajec
  • 400 g kryštálového cukru
  • 360 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 140 g oleja
  • 140 g mlieka
  • 18 g prášku do pečiva
  • 8 g instantnej kávy
Karamelový krém
  • 300 g kryštálového cukru
  • 6 PL vody
  • 450 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 638 g masla
  • štipka soli
Lieskovcový krém
  • 400 g lieskovcovej pasty
  • 400 g čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 500 g masla (izbovej teploty)
  • 30 ml likéru Baileys
Karamelizované lieskové oriešky
  • 113 g lieskovcov
  • 23 g vody
  • 58 g krupicového cukru
  • trochu kakaového masla
Crumble
  • 140 g trstinového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 140 g masla
  • 100 g karamelizovaných lieskových orieškov
  • 60 g bielej čokolády
Obterová ganache (tmavá)
  • 300 g masla
  • 540 g tmavej čokolády
  • 60 g kakaového masla
Obterová ganache (biela – zafarbíme na modro)
  • 300 g masla
  • 540 g bielej čokolády
  • 60 g kakaového masla

Postup

  1. Korpus s čiernym pivom: Všetky suroviny majú izbovú teplotu. Do vyšľahaného masla postupne zašľahávame kakao a čierne pivo. Poriadne vyšľaháme niekoľko minút. Zmiešame všetky sypké suroviny a pridáme ich k maslovej zmesi. Nakoniec pridáme vajcia a opäť prešľaháme. Cesto rozdelíme do 2 foriem (18 cm) a pečieme na 160–165 °C cca 45 minút.
  2. Kakaový korpus: Vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej peny (cca 6 minút). Mlieko a instantnú kávu mierne zohrejeme a pridáme olej. Suché suroviny preosejeme a zmiešame. Do vaječnej zmesi na trikrát opatrne a striedavo pridávame tekuté a sypké suroviny. Pečieme vo forme 28x28 cm pri 170 °C cca 40 minút.
  3. Karamelový krém: V hrnci rozpustíme cukor vo vode a za stáleho miešania pripravíme karamel farby medu. Karamel zalejeme smotanou, rozvaríme a pridáme 100 g masla. Vymiešame a necháme vychladnúť. Zvyšné maslo vyšľaháme so soľou a po lyžiciach pridávame vychladený karamel. Vyšľaháme hustý nadýchaný krém.
  4. Lieskovcový krém: Smotanu zohrejeme, zalejeme ňou čokoládu a necháme rozpustiť. Pridáme lieskovcovú pastu a necháme vychladiť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme vychladenú ganache. Na záver pridáme likér Baileys.
  5. Karamelizované oriešky: Vodu s cukrom zohrejeme na 115 °C. Pridáme lieskovce a miešame, kým sa nevytvorí biely prášok, ktorý sa postupne zmení na karamel. Oriešky necháme vychladnúť a potom rozdrvíme. Pridáme do Crumble.
  6. Crumble: Cukor, maslo a múku zmiešame a rozložíme na plech. Pečieme pri 170 °C cca 15–20 minút. Upečené a vychladnuté rozdrvíme, zmiešame s karamelizovanými orieškami a bielou čokoládou.
  7. Obterová ganache: Čokoládu a kakaové maslo roztopíme v mikrovlnke. Maslo vyšľaháme a pomaly doň zašľaháme čokoládu. Prikryjeme fóliou a necháme stabilizovať. Takto pripravíme aj tmavú, aj bielu ganache. Bielu následne zafarbíme farbami na čokoládu podľa potreby.
  8. Plnenie torty: Korál tortu pripravíme z pivného korpusu, vráskavca z kakaového. Pri 3D torte použijeme stabilnejší korpus. Korpusy rozrežeme; kakaový môžeme navlhčiť mliekom s Baileys, pivný nevlhčíme. Korpusy natierame striedavo karamelovým krémom s Crumble a lieskovcovým krémom. Naplnené torty necháme zatuhnúť a obrežeme do požadovaného tvaru. Obtrieme ganache z tmavej čokolády. Vychladenú tortu obtrieme bielou ganache zafarbenou na rôzne odtiene modrej. Korál dozdobíme riasami z modelovacej hmoty, zelené riasy vytvoríme z jedlého papiera, vlny z ryžového papiera namočeného v modrej vode a usušeného. Medúzy vytvoríme z izomaltu – pologule a chápadlá zlepíme. Podložku natrieme modrou ganache na vytvorenie podmorského efektu.
Korpus pre chlapa s čiernym pivom (2x18 cm)
  • 4 vajcia (veľkosť M)
  • 113 g polohrubej múky
  • 113 g hladkej múky
  • 121 g kakaa
  • 302 g práškového cukru
  • 2,5 ČL jedlej sódy
  • 271 g zmäknutého masla
  • 378 ml čierneho piva
Kakaový korpus (28x28 cm)
  • 8 vajec
  • 400 g kryštálového cukru
  • 360 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 140 g oleja
  • 140 g mlieka
  • 18 g prášku do pečiva
  • 8 g instantnej kávy
Karamelový krém
  • 300 g kryštálového cukru
  • 6 PL vody
  • 450 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 638 g masla
  • štipka soli
Lieskovcový krém
  • 400 g lieskovcovej pasty
  • 400 g čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 500 g masla (izbovej teploty)
  • 30 ml likéru Baileys
Karamelizované lieskové oriešky
  • 113 g lieskovcov
  • 23 g vody
  • 58 g krupicového cukru
  • trochu kakaového masla
Crumble
  • 140 g trstinového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 140 g masla
  • 100 g karamelizovaných lieskových orieškov
  • 60 g bielej čokolády
Obterová ganache (tmavá)
  • 300 g masla
  • 540 g tmavej čokolády
  • 60 g kakaového masla
Obterová ganache (biela – zafarbíme na modro)
  • 300 g masla
  • 540 g bielej čokolády
  • 60 g kakaového masla
  1. Korpus s čiernym pivom: Všetky suroviny majú izbovú teplotu. Do vyšľahaného masla postupne zašľahávame kakao a čierne pivo. Poriadne vyšľaháme niekoľko minút. Zmiešame všetky sypké suroviny a pridáme ich k maslovej zmesi. Nakoniec pridáme vajcia a opäť prešľaháme. Cesto rozdelíme do 2 foriem (18 cm) a pečieme na 160–165 °C cca 45 minút.
  2. Kakaový korpus: Vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej peny (cca 6 minút). Mlieko a instantnú kávu mierne zohrejeme a pridáme olej. Suché suroviny preosejeme a zmiešame. Do vaječnej zmesi na trikrát opatrne a striedavo pridávame tekuté a sypké suroviny. Pečieme vo forme 28x28 cm pri 170 °C cca 40 minút.
  3. Karamelový krém: V hrnci rozpustíme cukor vo vode a za stáleho miešania pripravíme karamel farby medu. Karamel zalejeme smotanou, rozvaríme a pridáme 100 g masla. Vymiešame a necháme vychladnúť. Zvyšné maslo vyšľaháme so soľou a po lyžiciach pridávame vychladený karamel. Vyšľaháme hustý nadýchaný krém.
  4. Lieskovcový krém: Smotanu zohrejeme, zalejeme ňou čokoládu a necháme rozpustiť. Pridáme lieskovcovú pastu a necháme vychladiť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme vychladenú ganache. Na záver pridáme likér Baileys.
  5. Karamelizované oriešky: Vodu s cukrom zohrejeme na 115 °C. Pridáme lieskovce a miešame, kým sa nevytvorí biely prášok, ktorý sa postupne zmení na karamel. Oriešky necháme vychladnúť a potom rozdrvíme. Pridáme do Crumble.
  6. Crumble: Cukor, maslo a múku zmiešame a rozložíme na plech. Pečieme pri 170 °C cca 15–20 minút. Upečené a vychladnuté rozdrvíme, zmiešame s karamelizovanými orieškami a bielou čokoládou.
  7. Obterová ganache: Čokoládu a kakaové maslo roztopíme v mikrovlnke. Maslo vyšľaháme a pomaly doň zašľaháme čokoládu. Prikryjeme fóliou a necháme stabilizovať. Takto pripravíme aj tmavú, aj bielu ganache. Bielu následne zafarbíme farbami na čokoládu podľa potreby.
  8. Plnenie torty: Korál tortu pripravíme z pivného korpusu, vráskavca z kakaového. Pri 3D torte použijeme stabilnejší korpus. Korpusy rozrežeme; kakaový môžeme navlhčiť mliekom s Baileys, pivný nevlhčíme. Korpusy natierame striedavo karamelovým krémom s Crumble a lieskovcovým krémom. Naplnené torty necháme zatuhnúť a obrežeme do požadovaného tvaru. Obtrieme ganache z tmavej čokolády. Vychladenú tortu obtrieme bielou ganache zafarbenou na rôzne odtiene modrej. Korál dozdobíme riasami z modelovacej hmoty, zelené riasy vytvoríme z jedlého papiera, vlny z ryžového papiera namočeného v modrej vode a usušeného. Medúzy vytvoríme z izomaltu – pologule a chápadlá zlepíme. Podložku natrieme modrou ganache na vytvorenie podmorského efektu.