Korpus s čiernym pivom: Všetky suroviny majú izbovú teplotu. Do vyšľahaného masla postupne zašľahávame kakao a čierne pivo. Poriadne vyšľaháme niekoľko minút. Zmiešame všetky sypké suroviny a pridáme ich k maslovej zmesi. Nakoniec pridáme vajcia a opäť prešľaháme. Cesto rozdelíme do 2 foriem (18 cm) a pečieme na 160–165 °C cca 45 minút.
Kakaový korpus: Vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej peny (cca 6 minút). Mlieko a instantnú kávu mierne zohrejeme a pridáme olej. Suché suroviny preosejeme a zmiešame. Do vaječnej zmesi na trikrát opatrne a striedavo pridávame tekuté a sypké suroviny. Pečieme vo forme 28x28 cm pri 170 °C cca 40 minút.
Karamelový krém: V hrnci rozpustíme cukor vo vode a za stáleho miešania pripravíme karamel farby medu. Karamel zalejeme smotanou, rozvaríme a pridáme 100 g masla. Vymiešame a necháme vychladnúť. Zvyšné maslo vyšľaháme so soľou a po lyžiciach pridávame vychladený karamel. Vyšľaháme hustý nadýchaný krém.
Lieskovcový krém: Smotanu zohrejeme, zalejeme ňou čokoládu a necháme rozpustiť. Pridáme lieskovcovú pastu a necháme vychladiť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme vychladenú ganache. Na záver pridáme likér Baileys.
Karamelizované oriešky: Vodu s cukrom zohrejeme na 115 °C. Pridáme lieskovce a miešame, kým sa nevytvorí biely prášok, ktorý sa postupne zmení na karamel. Oriešky necháme vychladnúť a potom rozdrvíme. Pridáme do Crumble.
Crumble: Cukor, maslo a múku zmiešame a rozložíme na plech. Pečieme pri 170 °C cca 15–20 minút. Upečené a vychladnuté rozdrvíme, zmiešame s karamelizovanými orieškami a bielou čokoládou.
Obterová ganache: Čokoládu a kakaové maslo roztopíme v mikrovlnke. Maslo vyšľaháme a pomaly doň zašľaháme čokoládu. Prikryjeme fóliou a necháme stabilizovať. Takto pripravíme aj tmavú, aj bielu ganache. Bielu následne zafarbíme farbami na čokoládu podľa potreby.
Plnenie torty: Korál tortu pripravíme z pivného korpusu, vráskavca z kakaového. Pri 3D torte použijeme stabilnejší korpus. Korpusy rozrežeme; kakaový môžeme navlhčiť mliekom s Baileys, pivný nevlhčíme. Korpusy natierame striedavo karamelovým krémom s Crumble a lieskovcovým krémom. Naplnené torty necháme zatuhnúť a obrežeme do požadovaného tvaru. Obtrieme ganache z tmavej čokolády. Vychladenú tortu obtrieme bielou ganache zafarbenou na rôzne odtiene modrej. Korál dozdobíme riasami z modelovacej hmoty, zelené riasy vytvoríme z jedlého papiera, vlny z ryžového papiera namočeného v modrej vode a usušeného. Medúzy vytvoríme z izomaltu – pologule a chápadlá zlepíme. Podložku natrieme modrou ganache na vytvorenie podmorského efektu.
Korpus s čiernym pivom: Všetky suroviny majú izbovú teplotu. Do vyšľahaného masla postupne zašľahávame kakao a čierne pivo. Poriadne vyšľaháme niekoľko minút. Zmiešame všetky sypké suroviny a pridáme ich k maslovej zmesi. Nakoniec pridáme vajcia a opäť prešľaháme. Cesto rozdelíme do 2 foriem (18 cm) a pečieme na 160–165 °C cca 45 minút.
Kakaový korpus: Vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej peny (cca 6 minút). Mlieko a instantnú kávu mierne zohrejeme a pridáme olej. Suché suroviny preosejeme a zmiešame. Do vaječnej zmesi na trikrát opatrne a striedavo pridávame tekuté a sypké suroviny. Pečieme vo forme 28x28 cm pri 170 °C cca 40 minút.
Karamelový krém: V hrnci rozpustíme cukor vo vode a za stáleho miešania pripravíme karamel farby medu. Karamel zalejeme smotanou, rozvaríme a pridáme 100 g masla. Vymiešame a necháme vychladnúť. Zvyšné maslo vyšľaháme so soľou a po lyžiciach pridávame vychladený karamel. Vyšľaháme hustý nadýchaný krém.
Lieskovcový krém: Smotanu zohrejeme, zalejeme ňou čokoládu a necháme rozpustiť. Pridáme lieskovcovú pastu a necháme vychladiť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme vychladenú ganache. Na záver pridáme likér Baileys.
Karamelizované oriešky: Vodu s cukrom zohrejeme na 115 °C. Pridáme lieskovce a miešame, kým sa nevytvorí biely prášok, ktorý sa postupne zmení na karamel. Oriešky necháme vychladnúť a potom rozdrvíme. Pridáme do Crumble.
Crumble: Cukor, maslo a múku zmiešame a rozložíme na plech. Pečieme pri 170 °C cca 15–20 minút. Upečené a vychladnuté rozdrvíme, zmiešame s karamelizovanými orieškami a bielou čokoládou.
Obterová ganache: Čokoládu a kakaové maslo roztopíme v mikrovlnke. Maslo vyšľaháme a pomaly doň zašľaháme čokoládu. Prikryjeme fóliou a necháme stabilizovať. Takto pripravíme aj tmavú, aj bielu ganache. Bielu následne zafarbíme farbami na čokoládu podľa potreby.
Plnenie torty: Korál tortu pripravíme z pivného korpusu, vráskavca z kakaového. Pri 3D torte použijeme stabilnejší korpus. Korpusy rozrežeme; kakaový môžeme navlhčiť mliekom s Baileys, pivný nevlhčíme. Korpusy natierame striedavo karamelovým krémom s Crumble a lieskovcovým krémom. Naplnené torty necháme zatuhnúť a obrežeme do požadovaného tvaru. Obtrieme ganache z tmavej čokolády. Vychladenú tortu obtrieme bielou ganache zafarbenou na rôzne odtiene modrej. Korál dozdobíme riasami z modelovacej hmoty, zelené riasy vytvoríme z jedlého papiera, vlny z ryžového papiera namočeného v modrej vode a usušeného. Medúzy vytvoríme z izomaltu – pologule a chápadlá zlepíme. Podložku natrieme modrou ganache na vytvorenie podmorského efektu.