Orechové cesto – Na plech vystlaný papierom vysypeme múku z orechov, pečieme ju v rúre vyhriatej na 180 stupňoch cca. 5–7 minút. Maslo, cukor, škoricu a vychladnuté lieskové orechy v kuchynskom robote vymiešame. Pridáme vajce, múku a vymiešame na cesto. Nemiešame príliš dlho. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke 30 minút.
Hruškový džem – Hrušky očistíme, nakrájame na drobné kocky a vložíme do hrnca. K hruškám pridáme nastrúhanú kôru z biolimetiek a pokvapkáme limetkovou šťavou. Posypeme vanilkovým a želírovacím cukrom, škoricou, muškátovým orechom, premiešame a na strednom plameni privedieme do varu. Následne teplotu znížime a za pravidelného premiešavania varíme 15 minút. Ak je to potrebné, džem dosladíme. Na záver pridáme do džemu lístky medovky a mletú vanilku. Premiešame a varíme približne 10 minút.
Cesto rozvaľkáme medzi pečiacim papierom na cca 3 mm. Valčekom prenesieme do formy vymastenej maslom. Jemne utlačíme a odstávajúce kraje odrežeme. Vložíme vychladnutý džem a rovnomerne ho rozotrieme. Na džem položíme tenkú vrstvu cesta, do ktorého sme vykrojili kruhy. Po okrajoch dozdobíme listami z cesta, pretrieme žĺtkom a dáme piecť na 180 stupňov 30 minút.
Orechové cesto – Na plech vystlaný papierom vysypeme múku z orechov, pečieme ju v rúre vyhriatej na 180 stupňoch cca. 5–7 minút. Maslo, cukor, škoricu a vychladnuté lieskové orechy v kuchynskom robote vymiešame. Pridáme vajce, múku a vymiešame na cesto. Nemiešame príliš dlho. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke 30 minút.
Hruškový džem – Hrušky očistíme, nakrájame na drobné kocky a vložíme do hrnca. K hruškám pridáme nastrúhanú kôru z biolimetiek a pokvapkáme limetkovou šťavou. Posypeme vanilkovým a želírovacím cukrom, škoricou, muškátovým orechom, premiešame a na strednom plameni privedieme do varu. Následne teplotu znížime a za pravidelného premiešavania varíme 15 minút. Ak je to potrebné, džem dosladíme. Na záver pridáme do džemu lístky medovky a mletú vanilku. Premiešame a varíme približne 10 minút.
Cesto rozvaľkáme medzi pečiacim papierom na cca 3 mm. Valčekom prenesieme do formy vymastenej maslom. Jemne utlačíme a odstávajúce kraje odrežeme. Vložíme vychladnutý džem a rovnomerne ho rozotrieme. Na džem položíme tenkú vrstvu cesta, do ktorého sme vykrojili kruhy. Po okrajoch dozdobíme listami z cesta, pretrieme žĺtkom a dáme piecť na 180 stupňov 30 minút.