Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 250 g hladkej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL mletej škorice
  • ½ ČL mletého zázvoru
  • ¼ ČL mletého muškátového orieška
  • ½ ČL soli
  • 180 ml mrkvového oleja
  • 4 ks vajec (izbovej teploty)
  • 300 g hnedého cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 125 g nastrúhaných jabĺk
  • 300 g mrkvy
  • 1 vanilkový lusk
Krém
  • 230 g masla
  • 230 g smotanoveho syra
  • 600 g práškového cukru
Kakaová hlina
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 60 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 67 g masla
Na chips
  • čerstvá mrkva
Na ozdobu
  • čerstvá mäta

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C a vystelieme plech papierom na pečenie.
  2. Korpus: V miske zamiešame suché ingrediencie. V druhej miske rozmiešame olej, vajcia, oba cukry a vanilku. Po vymiešaní pridáme nastrúhané jablká a mrkvu. Keď sú suroviny spojené, prisypeme suché ingrediencie. Vypracujeme cesto, ktoré nalejeme do formy a pečieme 30–45 minút pri 180 °C.
  3. Krém: Maslo vyšľaháme do jemna, pridáme smotanový syr a postupne prisypávame práškový cukor. Šľaháme, kým nevznikne hladká konzistencia.
  4. Kakaová hlina: Rozpustíme maslo. Suché ingrediencie zmiešame, zalejeme maslom a premiešame. Zmes rozložíme na plech s papierom a pečieme pri 160 °C cca 20 minút.
  5. Mrkvové čipsy: Mrkvu ošúpeme škrabkou na dlhé pásy. Poukladáme ich na plech, okvapkáme olivovým olejom a posypeme cukrom. Pečieme pri 250 °C približne 12 minút.
  6. Vychladené korpusy prekrojíme napoly a plníme krémom. Zvyšný krém natrieme po obvode torty na štýl „nahá torta“.
  7. Tortu zdobíme kakaovou hlinou, mrkvovými čipsami a čerstvou mätou.
Korpus
  • 250 g hladkej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL mletej škorice
  • ½ ČL mletého zázvoru
  • ¼ ČL mletého muškátového orieška
  • ½ ČL soli
  • 180 ml mrkvového oleja
  • 4 ks vajec (izbovej teploty)
  • 300 g hnedého cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 125 g nastrúhaných jabĺk
  • 300 g mrkvy
  • 1 vanilkový lusk
Krém
  • 230 g masla
  • 230 g smotanoveho syra
  • 600 g práškového cukru
Kakaová hlina
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 60 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 67 g masla
Na chips
  • čerstvá mrkva
Na ozdobu
  • čerstvá mäta
  1. Rúru zohrejeme na 180 °C a vystelieme plech papierom na pečenie.
  2. Korpus: V miske zamiešame suché ingrediencie. V druhej miske rozmiešame olej, vajcia, oba cukry a vanilku. Po vymiešaní pridáme nastrúhané jablká a mrkvu. Keď sú suroviny spojené, prisypeme suché ingrediencie. Vypracujeme cesto, ktoré nalejeme do formy a pečieme 30–45 minút pri 180 °C.
  3. Krém: Maslo vyšľaháme do jemna, pridáme smotanový syr a postupne prisypávame práškový cukor. Šľaháme, kým nevznikne hladká konzistencia.
  4. Kakaová hlina: Rozpustíme maslo. Suché ingrediencie zmiešame, zalejeme maslom a premiešame. Zmes rozložíme na plech s papierom a pečieme pri 160 °C cca 20 minút.
  5. Mrkvové čipsy: Mrkvu ošúpeme škrabkou na dlhé pásy. Poukladáme ich na plech, okvapkáme olivovým olejom a posypeme cukrom. Pečieme pri 250 °C približne 12 minút.
  6. Vychladené korpusy prekrojíme napoly a plníme krémom. Zvyšný krém natrieme po obvode torty na štýl „nahá torta“.
  7. Tortu zdobíme kakaovou hlinou, mrkvovými čipsami a čerstvou mätou.