Rúru zohrejeme na 180 °C a vystelieme plech papierom na pečenie.
Korpus: V miske zamiešame suché ingrediencie. V druhej miske rozmiešame olej, vajcia, oba cukry a vanilku. Po vymiešaní pridáme nastrúhané jablká a mrkvu. Keď sú suroviny spojené, prisypeme suché ingrediencie. Vypracujeme cesto, ktoré nalejeme do formy a pečieme 30–45 minút pri 180 °C.
Krém: Maslo vyšľaháme do jemna, pridáme smotanový syr a postupne prisypávame práškový cukor. Šľaháme, kým nevznikne hladká konzistencia.
Kakaová hlina: Rozpustíme maslo. Suché ingrediencie zmiešame, zalejeme maslom a premiešame. Zmes rozložíme na plech s papierom a pečieme pri 160 °C cca 20 minút.
Mrkvové čipsy: Mrkvu ošúpeme škrabkou na dlhé pásy. Poukladáme ich na plech, okvapkáme olivovým olejom a posypeme cukrom. Pečieme pri 250 °C približne 12 minút.
Vychladené korpusy prekrojíme napoly a plníme krémom. Zvyšný krém natrieme po obvode torty na štýl „nahá torta“.
Tortu zdobíme kakaovou hlinou, mrkvovými čipsami a čerstvou mätou.
Rúru zohrejeme na 180 °C a vystelieme plech papierom na pečenie.
Korpus: V miske zamiešame suché ingrediencie. V druhej miske rozmiešame olej, vajcia, oba cukry a vanilku. Po vymiešaní pridáme nastrúhané jablká a mrkvu. Keď sú suroviny spojené, prisypeme suché ingrediencie. Vypracujeme cesto, ktoré nalejeme do formy a pečieme 30–45 minút pri 180 °C.
Krém: Maslo vyšľaháme do jemna, pridáme smotanový syr a postupne prisypávame práškový cukor. Šľaháme, kým nevznikne hladká konzistencia.
Kakaová hlina: Rozpustíme maslo. Suché ingrediencie zmiešame, zalejeme maslom a premiešame. Zmes rozložíme na plech s papierom a pečieme pri 160 °C cca 20 minút.
Mrkvové čipsy: Mrkvu ošúpeme škrabkou na dlhé pásy. Poukladáme ich na plech, okvapkáme olivovým olejom a posypeme cukrom. Pečieme pri 250 °C približne 12 minút.
Vychladené korpusy prekrojíme napoly a plníme krémom. Zvyšný krém natrieme po obvode torty na štýl „nahá torta“.
Tortu zdobíme kakaovou hlinou, mrkvovými čipsami a čerstvou mätou.