Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Vafle
  • 260 g lepkavej ryžovej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 180 ml plnotučného mlieka
  • 66 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 30 g masla
  • 1 veľké vajce
Flambované karamelové banány
  • 50 g masla
  • 170 g hnedého cukru
  • 2 banány
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 60 ml rumu alebo brandy
Na servírovanie
  • grécky jogurt alebo šľahačka
  • kôra z citróna
  • mletá škorica
  • orechy podľa preferencie

Postup

  1. Mlieko na wafle ohrejeme, pridáme cukor, vanilkový extrakt, soľ a maslo. Všetko roztopíme a necháme aspoň 10 minút vychladiť.
  2. Ryžovú múku premiešame s práškom do pečiva.
  3. Vajce rozšľaháme a pridáme k vychladenej mliečnej zmesi.
  4. Pripravíme waflovač – zohrejeme.
  5. Tekutú zložku primiešame k sypkej a dobre premiešame. Mala by vzniknúť tuhšia hmota podobná paste. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka – bude sa lepšie dávkovať.
  6. Waflovač potrieme maslom alebo postriekame olejom, nastriekame časť cesta.
  7. Pečieme podľa pokynov výrobcu do zlatohneda.
  8. Upečené wafle opatrne vyberieme a uložíme na mriežku.
  9. Olúpané banány nakrájame na 1,5 – 2 cm hrubé kolieska.
  10. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a roztopíme ho do karamelu.
  11. Pridáme banány a opekáme asi minútu z každej strany. Osolíme, pridáme vanilkový extrakt a poprášime škoricou. Premiešame.
  12. Polejeme rumom a flambujeme.
  13. Jogurt scedíme a dochutíme strúhanou citrónovou kôrou.
  14. Wafle servírujeme na tanier, navrstvíme flambované banány, jogurt alebo šľahačku podľa chuti. Prelejeme karamelovou omáčkou z panvice. Môžeme dozdobiť škoricou a sekanými orechami.
Vafle
  • 260 g lepkavej ryžovej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 180 ml plnotučného mlieka
  • 66 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 30 g masla
  • 1 veľké vajce
Flambované karamelové banány
  • 50 g masla
  • 170 g hnedého cukru
  • 2 banány
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 60 ml rumu alebo brandy
Na servírovanie
  • grécky jogurt alebo šľahačka
  • kôra z citróna
  • mletá škorica
  • orechy podľa preferencie
  1. Mlieko na wafle ohrejeme, pridáme cukor, vanilkový extrakt, soľ a maslo. Všetko roztopíme a necháme aspoň 10 minút vychladiť.
  2. Ryžovú múku premiešame s práškom do pečiva.
  3. Vajce rozšľaháme a pridáme k vychladenej mliečnej zmesi.
  4. Pripravíme waflovač – zohrejeme.
  5. Tekutú zložku primiešame k sypkej a dobre premiešame. Mala by vzniknúť tuhšia hmota podobná paste. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka – bude sa lepšie dávkovať.
  6. Waflovač potrieme maslom alebo postriekame olejom, nastriekame časť cesta.
  7. Pečieme podľa pokynov výrobcu do zlatohneda.
  8. Upečené wafle opatrne vyberieme a uložíme na mriežku.
  9. Olúpané banány nakrájame na 1,5 – 2 cm hrubé kolieska.
  10. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a roztopíme ho do karamelu.
  11. Pridáme banány a opekáme asi minútu z každej strany. Osolíme, pridáme vanilkový extrakt a poprášime škoricou. Premiešame.
  12. Polejeme rumom a flambujeme.
  13. Jogurt scedíme a dochutíme strúhanou citrónovou kôrou.
  14. Wafle servírujeme na tanier, navrstvíme flambované banány, jogurt alebo šľahačku podľa chuti. Prelejeme karamelovou omáčkou z panvice. Môžeme dozdobiť škoricou a sekanými orechami.