Cesto: Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme ho, niekoľkokrát preložíme a zabalíme do fólie. Necháme odpočívať v chladničke 15–20 minút.
Plnka: Mandle a kryštálový cukor pomelieme najemno. Primiešame vanilkový a škoricový cukor. Jablká nastrúhame nahrubo a jemne z nich vytlačíme šťavu. Pridáme citrónovú kôru a premiešame.
Karamelová omáčka: V hrnci roztopíme maslo a kokosový olej. Pridáme cukor a zahrievame, kým zmes nedosiahne cca 150 °C. Opatrne vlejeme smotanu a miešame, kým sa všetko nespojí. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt a štipku soli.
Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na dve časti. Na pomúčenej utierke ho rozvaľkáme na tenko.
Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme detskou krupicou. Rovnomerne nanesieme polovicu mandľovej zmesi, nastrúhané jablká s citrónovou kôrou a zvyšok mandľovej zmesi. Posypeme mandľovými lupienkami a podľa chuti aj cukrom.
Bočné okraje cesta (asi 5 cm) prehneme dovnútra a pomocou utierky zrolujeme štrúdľu. Vrch potrieme zvyšným vajíčkom.
Pečieme pri 180 °C približne 25–30 minút dozlatista. Na ozdobu môžeme pridať tenké plátky jabĺk a zapiecť ich spolu so štrúdľou.
Upečenú a vychladnutú štrúdľu servírujeme s teplou karamelovou omáčkou.
Cesto: Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme ho, niekoľkokrát preložíme a zabalíme do fólie. Necháme odpočívať v chladničke 15–20 minút.
Plnka: Mandle a kryštálový cukor pomelieme najemno. Primiešame vanilkový a škoricový cukor. Jablká nastrúhame nahrubo a jemne z nich vytlačíme šťavu. Pridáme citrónovú kôru a premiešame.
Karamelová omáčka: V hrnci roztopíme maslo a kokosový olej. Pridáme cukor a zahrievame, kým zmes nedosiahne cca 150 °C. Opatrne vlejeme smotanu a miešame, kým sa všetko nespojí. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt a štipku soli.
Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na dve časti. Na pomúčenej utierke ho rozvaľkáme na tenko.
Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme detskou krupicou. Rovnomerne nanesieme polovicu mandľovej zmesi, nastrúhané jablká s citrónovou kôrou a zvyšok mandľovej zmesi. Posypeme mandľovými lupienkami a podľa chuti aj cukrom.
Bočné okraje cesta (asi 5 cm) prehneme dovnútra a pomocou utierky zrolujeme štrúdľu. Vrch potrieme zvyšným vajíčkom.
Pečieme pri 180 °C približne 25–30 minút dozlatista. Na ozdobu môžeme pridať tenké plátky jabĺk a zapiecť ich spolu so štrúdľou.
Upečenú a vychladnutú štrúdľu servírujeme s teplou karamelovou omáčkou.