potravinárske farbivo – čierne, žlté, zelené, červené
kukuričný škrob
jedlý papier
Postup
Rúru zohrejeme na 170 °C a vystelieme plech papierom na pečenie.
Korpus: V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuhej peny. Postupne pridávame cukor a šľaháme min. 10 minút. Pridáme vodu a žĺtky. Preosejeme suché suroviny a v dvoch krokoch ich zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do dvoch foriem (18 cm) a pečieme 35 minút.
Necháme úplne vychladnúť a každý korpus rozrežeme na polovicu.
Maslový taliansky meringue krém: Cukor s vodou varíme do 120 °C. Medzitým vyšľaháme bielky s cukrom. Pomaly vlejeme horúci sirup a šľaháme do vychladnutia. Po častiach zašľaháme maslo. Krém rozdelíme na dve časti – plnenie a obtretie.
Karamelizované banány: Maslo rozpustíme, pridáme cukor a karamelizujeme. Pridáme banány, smažíme 2–3 minúty. Pridáme brandy a necháme chvíľu povariť.
Arašidový crunch: Cukor rozpustíme na karamel, vmiešame arašidy, necháme vychladnúť. Čokoládu roztopíme, necháme vychladnúť a vmiešame nasekané karamelizované arašidy.
Do jednej časti krému pridáme arašidové maslo a natrieme ním korpus. Pridáme banány a crunch. Dáme chladiť. Druhú časť krému použijeme na obtretie torty a opäť zachladíme.
Fondán vypracujeme s farbivom, použijeme rukavice a kukuričný škrob. Rozvaľkáme a obalíme tortu. Zo zvyšku modelujeme 3D ozdoby (kuchynské motívy).
Fondán uhladíme žehličkou na fondán a dozdobíme pripravenými dekoráciami.
Pena: Mlieko, cukor a lecitín zohrejeme a ponorným mixérom vyšľaháme penu. Dozdobíme ňou tortu.
Jedlý papier nastriháme do tvaru plameňov, zafarbíme oranžovou a žltou olejovou farbou a prilepíme okolo torty ako efekt ohňa.
potravinárske farbivo – čierne, žlté, zelené, červené
kukuričný škrob
jedlý papier
Rúru zohrejeme na 170 °C a vystelieme plech papierom na pečenie.
Korpus: V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuhej peny. Postupne pridávame cukor a šľaháme min. 10 minút. Pridáme vodu a žĺtky. Preosejeme suché suroviny a v dvoch krokoch ich zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do dvoch foriem (18 cm) a pečieme 35 minút.
Necháme úplne vychladnúť a každý korpus rozrežeme na polovicu.
Maslový taliansky meringue krém: Cukor s vodou varíme do 120 °C. Medzitým vyšľaháme bielky s cukrom. Pomaly vlejeme horúci sirup a šľaháme do vychladnutia. Po častiach zašľaháme maslo. Krém rozdelíme na dve časti – plnenie a obtretie.
Karamelizované banány: Maslo rozpustíme, pridáme cukor a karamelizujeme. Pridáme banány, smažíme 2–3 minúty. Pridáme brandy a necháme chvíľu povariť.
Arašidový crunch: Cukor rozpustíme na karamel, vmiešame arašidy, necháme vychladnúť. Čokoládu roztopíme, necháme vychladnúť a vmiešame nasekané karamelizované arašidy.
Do jednej časti krému pridáme arašidové maslo a natrieme ním korpus. Pridáme banány a crunch. Dáme chladiť. Druhú časť krému použijeme na obtretie torty a opäť zachladíme.
Fondán vypracujeme s farbivom, použijeme rukavice a kukuričný škrob. Rozvaľkáme a obalíme tortu. Zo zvyšku modelujeme 3D ozdoby (kuchynské motívy).
Fondán uhladíme žehličkou na fondán a dozdobíme pripravenými dekoráciami.
Pena: Mlieko, cukor a lecitín zohrejeme a ponorným mixérom vyšľaháme penu. Dozdobíme ňou tortu.
Jedlý papier nastriháme do tvaru plameňov, zafarbíme oranžovou a žltou olejovou farbou a prilepíme okolo torty ako efekt ohňa.