Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 dcl vody
  • 1 dcl oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • kôra z 2 pomarančov
  • kôra z 1 limetky
  • kôra z 1 citróna
  • ananás čerstvý
Plnka
  • 500 g masla
  • 1000 g práškového cukru
  • 1 plechovka zaváraného ananásu
Ozdoba
  • Fondán a potravinárske farby

Postup

  1. Žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme.
  2. Pridáme vodu a olej a premiešame.
  3. Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva a premiešame.
  4. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
  5. Pridáme nastrúhanú kôru z pomarančov, limetky a citróna.
  6. Dáme upiecť 2 korpusy do rúry vyhriatej na 180 °C
  7. Priebežne, ako sa nám pečú korpusy, pripravíme plnku. Zmäknuté maslo vyšľaháme do biela.
  8. Pridáme práškový cukor a šľaháme, kým to nám nevznikne hladký krém
  9. Pridáme šťavu zo zaváraného ananásu podľa chuti a vyšľaháme do krému.
  10. Rozdelíme krém na 2 časti. Jednu na potretie torty a tú druhú si dáme na stranu. Do druhej časti, ktorá bude na plnku, pridáme nadrobno nakrájaný ananás a primiešame ho do plnky.
  11. Z čerstvého ananásu si uvaríme džem.
  12. Väčší korpus rozrežeme stredom a naplníme krémom s kúskami ananásu, na ktorý natrieme džem a potrieme krémom bez kúskov.
  13. Obalíme fondánom.
  14. Menší korpus potrieme krémom a obalíme fondánom.
  15. Menší korpus položíme na väčší a spravíme do neho dierku na „delo“ vymodelované z fondánu.
  16. Vyrežeme si kruhy na kolesá a zúbkované pásy a ozdobíme väčší korpus po stranách.
Korpus
  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 dcl vody
  • 1 dcl oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • kôra z 2 pomarančov
  • kôra z 1 limetky
  • kôra z 1 citróna
  • ananás čerstvý
Plnka
  • 500 g masla
  • 1000 g práškového cukru
  • 1 plechovka zaváraného ananásu
Ozdoba
  • Fondán a potravinárske farby
  1. Žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme.
  2. Pridáme vodu a olej a premiešame.
  3. Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva a premiešame.
  4. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
  5. Pridáme nastrúhanú kôru z pomarančov, limetky a citróna.
  6. Dáme upiecť 2 korpusy do rúry vyhriatej na 180 °C
  7. Priebežne, ako sa nám pečú korpusy, pripravíme plnku. Zmäknuté maslo vyšľaháme do biela.
  8. Pridáme práškový cukor a šľaháme, kým to nám nevznikne hladký krém
  9. Pridáme šťavu zo zaváraného ananásu podľa chuti a vyšľaháme do krému.
  10. Rozdelíme krém na 2 časti. Jednu na potretie torty a tú druhú si dáme na stranu. Do druhej časti, ktorá bude na plnku, pridáme nadrobno nakrájaný ananás a primiešame ho do plnky.
  11. Z čerstvého ananásu si uvaríme džem.
  12. Väčší korpus rozrežeme stredom a naplníme krémom s kúskami ananásu, na ktorý natrieme džem a potrieme krémom bez kúskov.
  13. Obalíme fondánom.
  14. Menší korpus potrieme krémom a obalíme fondánom.
  15. Menší korpus položíme na väčší a spravíme do neho dierku na „delo“ vymodelované z fondánu.
  16. Vyrežeme si kruhy na kolesá a zúbkované pásy a ozdobíme väčší korpus po stranách.