Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 300g múka hladká
  • 300g cukor kryštálový
  • 2čl sódy bikarbóny
  • 3čl prášok do pečiva
  • 1čl škorica mletá
  • 300g pyré z hokkaido tekvice
  • 300g olej slnečnicový
  • 4ks vajcia
Krém zo slaného karamelu
  • 300g kryštálového cukru
  • 50g masla
  • 100ml smotany na šľahanie 33%
  • ½ až 1 čl soli
  • 500g mascarpone
  • 250g plnotučný jemný tvaroh
Pomarančový džem
  • 1,5kg pomaranče
  • 350g kryštálový cukor
  • 1 bal. pektín
Obter torty
  • 250g maslo
  • 100g práškový cukor
Zdobenie torty
  • 250g Saracino biele
  • 250g Saracino čierne
  • Saracino červené, žlté, hnedé
  • Potravinárske farby - červená, hnedá, čierna, zlatý
  • Jedlé fixy - červená, ružová
  • 0,1dcl Vodka
Pomôcky
  • Tortová forma 2x20cm
  • Tortový podnos priemer 30cm
  • Špáradlá 8ks
  • Modelovacie špachtle
  • Žiletka
  • Gumené rukavice
  • Nožnice
  • Valček
  • Cukrárske vrecko
  • Cukrárska špička

Postup

  1. Korpus: Suché suroviny zamiešame, pridáme všetky ostatné suroviny, najprv pomaly zmiešame a potom cesto robotom šľaháme asi 3 minúty. Cesto nalejeme do dvoch foriem s priemerom 20 cm, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30–40 minút.
  2. Krém zo slaného karamelu: 150g cukru roztopíme v hrnci na miernom ohni na karamel. Pridáme maslo, premiešame a varíme 2 minúty. Postupne prilejeme smotanu za stáleho miešania. Odstavíme z ohňa a pridáme soľ. Necháme vychladnúť. Zvyšný cukor vymixujeme spolu s mascarpone a tvarohom. Do tejto zmesi pridáme vychladnutý karamel (časť) a vymixujeme. Dáme chladiť.
  3. Pomarančový džem: Pomaranče ošúpeme, navážime kilo, nakrájame nadrobno. Zmiešame s pektínom a cukrom, dáme variť v širokom hrnci cca 5–10 minút. Zvyšné pomaranče si tiež nakrájame na jemno a odložíme na vrstvenie.
  4. Modelovanie postavičiek: Z modelovacej hmoty vymodelujeme Harryho Pottera – hlavu, trup, nohy, plášť, ruky, vlasy, okuliare a prútik. Na stabilizáciu použijeme špáradlo. Vymodelujeme aj ďalšie tematické prvky.
  5. Obter: Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do hladka a necháme bokom pripravené na potieranie torty.
  6. Zostavenie torty: Každý korpus rozrežeme pozdĺžne. Skladba:
    1. Korpus
    2. Pomarančový džem
    3. Krém zo slaného karamelu
    4. Korpus
    5. Pomarančový džem
    6. Krém zo slaného karamelu
    7. Najemno nakrájané čerstvé pomaranče
    8. Korpus
    9. Pomarančový džem
    10. Krém zo slaného karamelu
    11. Najemno nakrájané čerstvé pomaranče
  7. Tortu dáme schladiť. Následne ju potrieme obterovým krémom a dozdobíme tematicky postavičkami a fondánom.
Korpus
  • 300g múka hladká
  • 300g cukor kryštálový
  • 2čl sódy bikarbóny
  • 3čl prášok do pečiva
  • 1čl škorica mletá
  • 300g pyré z hokkaido tekvice
  • 300g olej slnečnicový
  • 4ks vajcia
Krém zo slaného karamelu
  • 300g kryštálového cukru
  • 50g masla
  • 100ml smotany na šľahanie 33%
  • ½ až 1 čl soli
  • 500g mascarpone
  • 250g plnotučný jemný tvaroh
Pomarančový džem
  • 1,5kg pomaranče
  • 350g kryštálový cukor
  • 1 bal. pektín
Obter torty
  • 250g maslo
  • 100g práškový cukor
Zdobenie torty
  • 250g Saracino biele
  • 250g Saracino čierne
  • Saracino červené, žlté, hnedé
  • Potravinárske farby - červená, hnedá, čierna, zlatý
  • Jedlé fixy - červená, ružová
  • 0,1dcl Vodka
Pomôcky
  • Tortová forma 2x20cm
  • Tortový podnos priemer 30cm
  • Špáradlá 8ks
  • Modelovacie špachtle
  • Žiletka
  • Gumené rukavice
  • Nožnice
  • Valček
  • Cukrárske vrecko
  • Cukrárska špička
  1. Korpus: Suché suroviny zamiešame, pridáme všetky ostatné suroviny, najprv pomaly zmiešame a potom cesto robotom šľaháme asi 3 minúty. Cesto nalejeme do dvoch foriem s priemerom 20 cm, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30–40 minút.
  2. Krém zo slaného karamelu: 150g cukru roztopíme v hrnci na miernom ohni na karamel. Pridáme maslo, premiešame a varíme 2 minúty. Postupne prilejeme smotanu za stáleho miešania. Odstavíme z ohňa a pridáme soľ. Necháme vychladnúť. Zvyšný cukor vymixujeme spolu s mascarpone a tvarohom. Do tejto zmesi pridáme vychladnutý karamel (časť) a vymixujeme. Dáme chladiť.
  3. Pomarančový džem: Pomaranče ošúpeme, navážime kilo, nakrájame nadrobno. Zmiešame s pektínom a cukrom, dáme variť v širokom hrnci cca 5–10 minút. Zvyšné pomaranče si tiež nakrájame na jemno a odložíme na vrstvenie.
  4. Modelovanie postavičiek: Z modelovacej hmoty vymodelujeme Harryho Pottera – hlavu, trup, nohy, plášť, ruky, vlasy, okuliare a prútik. Na stabilizáciu použijeme špáradlo. Vymodelujeme aj ďalšie tematické prvky.
  5. Obter: Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do hladka a necháme bokom pripravené na potieranie torty.
  6. Zostavenie torty: Každý korpus rozrežeme pozdĺžne. Skladba:
    1. Korpus
    2. Pomarančový džem
    3. Krém zo slaného karamelu
    4. Korpus
    5. Pomarančový džem
    6. Krém zo slaného karamelu
    7. Najemno nakrájané čerstvé pomaranče
    8. Korpus
    9. Pomarančový džem
    10. Krém zo slaného karamelu
    11. Najemno nakrájané čerstvé pomaranče
  7. Tortu dáme schladiť. Následne ju potrieme obterovým krémom a dozdobíme tematicky postavičkami a fondánom.