Potravinárske farby - červená, hnedá, čierna, zlatý
Jedlé fixy - červená, ružová
0,1dcl Vodka
Pomôcky
Tortová forma 2x20cm
Tortový podnos priemer 30cm
Špáradlá 8ks
Modelovacie špachtle
Žiletka
Gumené rukavice
Nožnice
Valček
Cukrárske vrecko
Cukrárska špička
Postup
Korpus: Suché suroviny zamiešame, pridáme všetky ostatné suroviny, najprv pomaly zmiešame a potom cesto robotom šľaháme asi 3 minúty. Cesto nalejeme do dvoch foriem s priemerom 20 cm, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30–40 minút.
Krém zo slaného karamelu: 150g cukru roztopíme v hrnci na miernom ohni na karamel. Pridáme maslo, premiešame a varíme 2 minúty. Postupne prilejeme smotanu za stáleho miešania. Odstavíme z ohňa a pridáme soľ. Necháme vychladnúť. Zvyšný cukor vymixujeme spolu s mascarpone a tvarohom. Do tejto zmesi pridáme vychladnutý karamel (časť) a vymixujeme. Dáme chladiť.
Pomarančový džem: Pomaranče ošúpeme, navážime kilo, nakrájame nadrobno. Zmiešame s pektínom a cukrom, dáme variť v širokom hrnci cca 5–10 minút. Zvyšné pomaranče si tiež nakrájame na jemno a odložíme na vrstvenie.
Modelovanie postavičiek: Z modelovacej hmoty vymodelujeme Harryho Pottera – hlavu, trup, nohy, plášť, ruky, vlasy, okuliare a prútik. Na stabilizáciu použijeme špáradlo. Vymodelujeme aj ďalšie tematické prvky.
Obter: Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do hladka a necháme bokom pripravené na potieranie torty.
Zostavenie torty: Každý korpus rozrežeme pozdĺžne. Skladba:
Korpus
Pomarančový džem
Krém zo slaného karamelu
Korpus
Pomarančový džem
Krém zo slaného karamelu
Najemno nakrájané čerstvé pomaranče
Korpus
Pomarančový džem
Krém zo slaného karamelu
Najemno nakrájané čerstvé pomaranče
Tortu dáme schladiť. Následne ju potrieme obterovým krémom a dozdobíme tematicky postavičkami a fondánom.
Potravinárske farby - červená, hnedá, čierna, zlatý
Jedlé fixy - červená, ružová
0,1dcl Vodka
Pomôcky
Tortová forma 2x20cm
Tortový podnos priemer 30cm
Špáradlá 8ks
Modelovacie špachtle
Žiletka
Gumené rukavice
Nožnice
Valček
Cukrárske vrecko
Cukrárska špička
Korpus: Suché suroviny zamiešame, pridáme všetky ostatné suroviny, najprv pomaly zmiešame a potom cesto robotom šľaháme asi 3 minúty. Cesto nalejeme do dvoch foriem s priemerom 20 cm, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30–40 minút.
Krém zo slaného karamelu: 150g cukru roztopíme v hrnci na miernom ohni na karamel. Pridáme maslo, premiešame a varíme 2 minúty. Postupne prilejeme smotanu za stáleho miešania. Odstavíme z ohňa a pridáme soľ. Necháme vychladnúť. Zvyšný cukor vymixujeme spolu s mascarpone a tvarohom. Do tejto zmesi pridáme vychladnutý karamel (časť) a vymixujeme. Dáme chladiť.
Pomarančový džem: Pomaranče ošúpeme, navážime kilo, nakrájame nadrobno. Zmiešame s pektínom a cukrom, dáme variť v širokom hrnci cca 5–10 minút. Zvyšné pomaranče si tiež nakrájame na jemno a odložíme na vrstvenie.
Modelovanie postavičiek: Z modelovacej hmoty vymodelujeme Harryho Pottera – hlavu, trup, nohy, plášť, ruky, vlasy, okuliare a prútik. Na stabilizáciu použijeme špáradlo. Vymodelujeme aj ďalšie tematické prvky.
Obter: Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do hladka a necháme bokom pripravené na potieranie torty.
Zostavenie torty: Každý korpus rozrežeme pozdĺžne. Skladba:
Korpus
Pomarančový džem
Krém zo slaného karamelu
Korpus
Pomarančový džem
Krém zo slaného karamelu
Najemno nakrájané čerstvé pomaranče
Korpus
Pomarančový džem
Krém zo slaného karamelu
Najemno nakrájané čerstvé pomaranče
Tortu dáme schladiť. Následne ju potrieme obterovým krémom a dozdobíme tematicky postavičkami a fondánom.