Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 320 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 2 vajcia (veľkosť L)
  • 125 ml oleja
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 1 ČL vanilky
Kadaif
  • 100 g vody
  • 50 g hladkej múky
  • 23 g kukuričného škrobu
  • 1 PL oleja
  • štipka soli
  • cca 80 g masla (na opekanie)
Pistáciová náplň
  • 240 g pistáciovej pasty
  • 2 ČL tahini pasty
  • 4 ČL kondenzovaného mlieka
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 200 g bielej čokolády
  • 50 g nasekaných pistácií
Čokoládová poleva
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 250 g čerstvých jahôd

Postup

  1. Wafle: Žĺtky zmiešame s olejom, mliekom a vanilkou. Pridáme všetky sypké suroviny. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Waflovač predhrejeme a pečieme vafle dozlatista.
  2. Kadaif: V miske zmiešame vodu, múku, kukuričný škrob, olej a štipku soli. Naplníme do zdobiaceho vrecka s veľmi tenkým otvorom.
  3. Na suchú rozpálenú panvicu vytláčame špirálky z cesta. Pečieme cca 20 sekúnd, kým sa cesto samo neoddelí od povrchu. Preložíme na suchú utierku. Následne nakrájame na cca 5 mm dlhé rezančeky.
  4. Na panvici roztopíme maslo, pridáme kadaif rezance a opražíme do zlatista. Necháme vychladnúť.
  5. Pistáciová náplň: Všetky suroviny spolu zmiešame do hladkého krému. Pridáme vychladnutý kadaif a jemne premiešame.
  6. Čokoládová poleva: Čokoládu a smotanu roztopíme spolu vo vodnom kúpeli do hladkej polevy.
  7. Servírovanie: Na jednu vaflu natrieme pistáciový krém s kadaifom, poukladáme čerstvé jahody a prikryjeme druhou vaflou.
  8. Navrch umiestnime kruhové vykrajovátko, do ktorého navrstvíme pistáciový krém a zalejeme čokoládovou polevou.
  9. Pred podávaním zdvihneme vykrajovátko, čím sa zmes rozleje do strán a vytvorí efektný záver.
Cesto
  • 320 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 2 vajcia (veľkosť L)
  • 125 ml oleja
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 1 ČL vanilky
Kadaif
  • 100 g vody
  • 50 g hladkej múky
  • 23 g kukuričného škrobu
  • 1 PL oleja
  • štipka soli
  • cca 80 g masla (na opekanie)
Pistáciová náplň
  • 240 g pistáciovej pasty
  • 2 ČL tahini pasty
  • 4 ČL kondenzovaného mlieka
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 200 g bielej čokolády
  • 50 g nasekaných pistácií
Čokoládová poleva
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 250 g čerstvých jahôd
  1. Wafle: Žĺtky zmiešame s olejom, mliekom a vanilkou. Pridáme všetky sypké suroviny. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Waflovač predhrejeme a pečieme vafle dozlatista.
  2. Kadaif: V miske zmiešame vodu, múku, kukuričný škrob, olej a štipku soli. Naplníme do zdobiaceho vrecka s veľmi tenkým otvorom.
  3. Na suchú rozpálenú panvicu vytláčame špirálky z cesta. Pečieme cca 20 sekúnd, kým sa cesto samo neoddelí od povrchu. Preložíme na suchú utierku. Následne nakrájame na cca 5 mm dlhé rezančeky.
  4. Na panvici roztopíme maslo, pridáme kadaif rezance a opražíme do zlatista. Necháme vychladnúť.
  5. Pistáciová náplň: Všetky suroviny spolu zmiešame do hladkého krému. Pridáme vychladnutý kadaif a jemne premiešame.
  6. Čokoládová poleva: Čokoládu a smotanu roztopíme spolu vo vodnom kúpeli do hladkej polevy.
  7. Servírovanie: Na jednu vaflu natrieme pistáciový krém s kadaifom, poukladáme čerstvé jahody a prikryjeme druhou vaflou.
  8. Navrch umiestnime kruhové vykrajovátko, do ktorého navrstvíme pistáciový krém a zalejeme čokoládovou polevou.
  9. Pred podávaním zdvihneme vykrajovátko, čím sa zmes rozleje do strán a vytvorí efektný záver.