Vodové cesto: V mise (hák) spojíme múku, soľ, vodu, citrónovú šťavu a 20 g masla. Vypracované cesto zabalíme do fólie a schladíme.
Maslový plát: V robote krátko zapracujeme 250 g masla so 75 g múky. Vytvarujeme studený obdĺžnik 15 × 25 cm, zabalíme a schladíme.
Laminovanie: Vodové cesto rozvaľkáme, uzavrieme doň maslový plát (obálka). Rozvaľkáme a preložíme na tretiny, zabalíme a chladíme 15 minút. Postup (valcovať–preložiť–chladiť) zopakujeme ešte 4–5×.
Ovocná plnka: Ovocie s cukrom a lyžicou vody privedieme k varu. Zlatý klas rozmiešame v troche vody, vlejeme k ovociu a miešame do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Vanilková plnka: Mlieko s cukrom a vanilkou zohrejeme. Zlatý klas rozmiešame v troche mlieka, vlejeme a uvaríme hladký puding. Necháme chladnúť (povrch prikryť fóliou na dotyk).
Mandľová posýpka: Všetko spolu prstami rozmrvíme na sypkú drobenku a dáme do chladu.
Formovanie štrúdle: Polovicu cesta rozvaľkáme na ~5 mm. Do stredu nanesieme vrstvu ovocného pudingu a na ňu vanilkový puding. Zabalíme (okraje prehrneme dnu), vrch narežeme, potrieme vajíčkom a posypeme časťou posýpky.
Pečenie: Pečieme pri 180 °C približne 30 minút dozlatista. (Druhá polovica cesta – pripraviť druhý závin alebo podľa chuti iný tvar.)
Coulis: Ovocie, práškový cukor, citrónovú šťavu a vodu krátko prevaríme, rozmixujeme a prepasírujeme. Podávame k štrúdli.
Vodové cesto: V mise (hák) spojíme múku, soľ, vodu, citrónovú šťavu a 20 g masla. Vypracované cesto zabalíme do fólie a schladíme.
Maslový plát: V robote krátko zapracujeme 250 g masla so 75 g múky. Vytvarujeme studený obdĺžnik 15 × 25 cm, zabalíme a schladíme.
Laminovanie: Vodové cesto rozvaľkáme, uzavrieme doň maslový plát (obálka). Rozvaľkáme a preložíme na tretiny, zabalíme a chladíme 15 minút. Postup (valcovať–preložiť–chladiť) zopakujeme ešte 4–5×.
Ovocná plnka: Ovocie s cukrom a lyžicou vody privedieme k varu. Zlatý klas rozmiešame v troche vody, vlejeme k ovociu a miešame do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Vanilková plnka: Mlieko s cukrom a vanilkou zohrejeme. Zlatý klas rozmiešame v troche mlieka, vlejeme a uvaríme hladký puding. Necháme chladnúť (povrch prikryť fóliou na dotyk).
Mandľová posýpka: Všetko spolu prstami rozmrvíme na sypkú drobenku a dáme do chladu.
Formovanie štrúdle: Polovicu cesta rozvaľkáme na ~5 mm. Do stredu nanesieme vrstvu ovocného pudingu a na ňu vanilkový puding. Zabalíme (okraje prehrneme dnu), vrch narežeme, potrieme vajíčkom a posypeme časťou posýpky.
Pečenie: Pečieme pri 180 °C približne 30 minút dozlatista. (Druhá polovica cesta – pripraviť druhý závin alebo podľa chuti iný tvar.)
Coulis: Ovocie, práškový cukor, citrónovú šťavu a vodu krátko prevaríme, rozmixujeme a prepasírujeme. Podávame k štrúdli.