Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
Korpus (pripravíme 2×): Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na pevné špičky, prišľaháme celé vajcia. Jemne vmiešame mleté mandle, práškový cukor a múku, nakoniec rozpustené maslo a drvené pistácie. Nanesieme na plech do roviny a pečieme 5–10 minút do pružna a zlata. Plát necháme vychladnúť a upečieme druhý.
Crème pâtissière: Vanilkový lusk pozdĺžne rozrežeme a semienka stiahneme. Mlieko s luskom zohrejeme k varu. Žĺtky, cukor a škrob vymiešame dohladka, zalejeme polovicou horúceho mlieka, prešľaháme a vrátime do hrnca. Varíme na miernom ohni do zhustnutia (krátko prebublá), vyberieme lusk, pridáme maslo a vymiešame. Preložíme do misky, prikryjeme fóliou „na dotyk“ a necháme vychladnúť.
Diplomat krém: Smotanu vyšľaháme na mäkké vlny (neprešľahať). Po etapách ju jemne zapracujeme do vychladnutého crème pâtissière, kým je krém hladký a nadýchaný. (Podľa potreby vmiešame na kocky nakrájané jahody.)
Krém z mascarpone a bielej čokolády: Mascarpone s práškovým cukrom vyšľaháme. Bielu čokoládu rozpustíme nad parou, necháme mierne vychladnúť a vmiešame do mascarpone.
Korál: Bielky, maslo, práškový cukor a múku vyšľaháme do hladka, zafarbíme gélovým farbivom. Hmotu rozotrieme do silikónových foriem (alebo tenko na plech) a pečieme 8 minút pri 150 °C. Necháme vychladnúť.
Vrstvenie: Korpusy zrežeme do rovna a rozdelíme na rovnaké diely podľa formy. Do formy ukladáme: korpus – diplomat krém s jahodami – korpus – diplomat krém s jahodami – korpus – diplomat krém s jahodami – korpus. Vrch uhladíme krémom z mascarpone a bielej čokolády a dáme stuhnúť do chladničky.
Dozdobenie: Stuhnutý koláč vyberieme z formy, dozdobíme korálom a drvenými pistáciami. Nakrájame a servírujeme s čerstvými jahodami.
Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
Korpus (pripravíme 2×): Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na pevné špičky, prišľaháme celé vajcia. Jemne vmiešame mleté mandle, práškový cukor a múku, nakoniec rozpustené maslo a drvené pistácie. Nanesieme na plech do roviny a pečieme 5–10 minút do pružna a zlata. Plát necháme vychladnúť a upečieme druhý.
Crème pâtissière: Vanilkový lusk pozdĺžne rozrežeme a semienka stiahneme. Mlieko s luskom zohrejeme k varu. Žĺtky, cukor a škrob vymiešame dohladka, zalejeme polovicou horúceho mlieka, prešľaháme a vrátime do hrnca. Varíme na miernom ohni do zhustnutia (krátko prebublá), vyberieme lusk, pridáme maslo a vymiešame. Preložíme do misky, prikryjeme fóliou „na dotyk“ a necháme vychladnúť.
Diplomat krém: Smotanu vyšľaháme na mäkké vlny (neprešľahať). Po etapách ju jemne zapracujeme do vychladnutého crème pâtissière, kým je krém hladký a nadýchaný. (Podľa potreby vmiešame na kocky nakrájané jahody.)
Krém z mascarpone a bielej čokolády: Mascarpone s práškovým cukrom vyšľaháme. Bielu čokoládu rozpustíme nad parou, necháme mierne vychladnúť a vmiešame do mascarpone.
Korál: Bielky, maslo, práškový cukor a múku vyšľaháme do hladka, zafarbíme gélovým farbivom. Hmotu rozotrieme do silikónových foriem (alebo tenko na plech) a pečieme 8 minút pri 150 °C. Necháme vychladnúť.
Vrstvenie: Korpusy zrežeme do rovna a rozdelíme na rovnaké diely podľa formy. Do formy ukladáme: korpus – diplomat krém s jahodami – korpus – diplomat krém s jahodami – korpus – diplomat krém s jahodami – korpus. Vrch uhladíme krémom z mascarpone a bielej čokolády a dáme stuhnúť do chladničky.
Dozdobenie: Stuhnutý koláč vyberieme z formy, dozdobíme korálom a drvenými pistáciami. Nakrájame a servírujeme s čerstvými jahodami.