Rúru zohrejeme na 180 °C a pripravíme si jednu väčšiu tortovú formu s papierom na pečenie a jednu menšiu formu tiež s papierom na pečenie.
Oddelíme bielka od žĺtkov. Ku bielkam pridáme cukor a soľ a vyšľaháme do tuha. Medzitým žĺtka premiešame s olejom a postupne ich zašľaháme do snehu na nízkych otáčkach. Nakoniec pridáme preosiatu múku a jemne premiešame. Cesto vylejeme do ráfikov s priemerom 22 cm a 18 cm a pečieme 45 minút pri 180 °C.
Ganache: Šľahačku zohrejeme (nie do varu – cca 90 °C), 170 ml nalejeme na čokoládu. Zamiešame do hladka a leskla, necháme vychladnúť v chladničke. Mascarpone vymiešame s vanilkovým extraktom a zvyšnou šľahačkou a nakoniec pridáme vychladnutú ganache.
Swiss krém: Bielka s cukrom zahrievame nad parou do 70 °C za stáleho miešania. Potom šľaháme do hustej lesklej peny. Pridáme zmäknuté maslo a šľaháme ešte 15 minút.
Ovocné želé: Želatínu namočíme do studenej vody. Ovocie s cukrom privedieme do varu, rozmixujeme a vmiešame želatínu. Necháme krátko vychladnúť a nalejeme do silikónovej formy. Dáme zamraziť na 10–20 minút.
Upečené a vychladnuté korpusy rozrežeme na 3 pláty. Plníme: korpus – krém – ovocné želé – korpus – krém – želé – korpus. Menší korpus: korpus – krém – korpus – krém – korpus.
Obe torty obtrieme swiss krémom. Menší korpus upravíme do tvaru gule (hlava býka). Dobre zachladíme.
Čokoládové ozdoby: Bielu čokoládu roztopíme, nalejeme na papier, posypeme orechmi, lyofilizovaným ovocím a dáme zatuhnúť.
Vychladené korpusy zdobíme. Menší korpus – hlava býka – obtiahneme modelovacou hmotou, zvyšok torty farbíme gélovými farbami, ozdobujeme vykrajovanými tvarmi a dotvárame dekorácie. Tortu dáme opäť zachladiť.
Rúru zohrejeme na 180 °C a pripravíme si jednu väčšiu tortovú formu s papierom na pečenie a jednu menšiu formu tiež s papierom na pečenie.
Oddelíme bielka od žĺtkov. Ku bielkam pridáme cukor a soľ a vyšľaháme do tuha. Medzitým žĺtka premiešame s olejom a postupne ich zašľaháme do snehu na nízkych otáčkach. Nakoniec pridáme preosiatu múku a jemne premiešame. Cesto vylejeme do ráfikov s priemerom 22 cm a 18 cm a pečieme 45 minút pri 180 °C.
Ganache: Šľahačku zohrejeme (nie do varu – cca 90 °C), 170 ml nalejeme na čokoládu. Zamiešame do hladka a leskla, necháme vychladnúť v chladničke. Mascarpone vymiešame s vanilkovým extraktom a zvyšnou šľahačkou a nakoniec pridáme vychladnutú ganache.
Swiss krém: Bielka s cukrom zahrievame nad parou do 70 °C za stáleho miešania. Potom šľaháme do hustej lesklej peny. Pridáme zmäknuté maslo a šľaháme ešte 15 minút.
Ovocné želé: Želatínu namočíme do studenej vody. Ovocie s cukrom privedieme do varu, rozmixujeme a vmiešame želatínu. Necháme krátko vychladnúť a nalejeme do silikónovej formy. Dáme zamraziť na 10–20 minút.
Upečené a vychladnuté korpusy rozrežeme na 3 pláty. Plníme: korpus – krém – ovocné želé – korpus – krém – želé – korpus. Menší korpus: korpus – krém – korpus – krém – korpus.
Obe torty obtrieme swiss krémom. Menší korpus upravíme do tvaru gule (hlava býka). Dobre zachladíme.
Čokoládové ozdoby: Bielu čokoládu roztopíme, nalejeme na papier, posypeme orechmi, lyofilizovaným ovocím a dáme zatuhnúť.
Vychladené korpusy zdobíme. Menší korpus – hlava býka – obtiahneme modelovacou hmotou, zvyšok torty farbíme gélovými farbami, ozdobujeme vykrajovanými tvarmi a dotvárame dekorácie. Tortu dáme opäť zachladiť.