Farebné churros
Popis
Ingrediencie
Churros by mali byť chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri. Je to vlastne vyprážané odpaľované cesto, obalené v cukre. V Španielsku sa podáva obalené v cukre so škoricou s horúcou čokoládou do ktorej sa namáčajú.
Suroviny:
- 250 ml vody
- 60 g masla
- 15 g cukru kryštál
- 140 g hladkej múky
- 1 vajce
- 1/2 čl soli
- Vanilka podľa chuti
- 2 L oleja na vyprážanie
- Práškový cukor
Na farbenie:
- 20 g lyofilizované dračie ovocie
- 20 g lyofilizovaný prášok kiwi
- 20 g lyofilizovaný prášok mango
Čokoláda:
- 50 g 54 % čokolády
- 100 g šľahačky 33 %
Postup
- Do hrnca vlejte vodu s maslom, cukrom a soľou.
- Priveďte k varu.
- Odstavte a pridajte múku.
- Vráťte nad oheň a odpaľujte.
- Odpálené cesto nechajte mierne vychladnúť.
- Zapracujte vajce a vanilku.
- Naplňte cukrárske vrecko so špičkou 1M.
- Zohrejte si panvicu s olejom na 165–170 °C.
- Striekajte churros do rozpáleného oleja, „odstrihujte“ nožnicami.
- Snažte sa o rovné 15 cm kúsky.
- Po vybratí, za tepla poprášte cez sitko lyofilizovaným práškom zmiešaným 1:4 (práškový cukor : lyofilizovaný prášok).
- Zohrejte šľahačku a zalejte čokoládu.
Churros by mali byť chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri. Je to vlastne vyprážané odpaľované cesto, obalené v cukre. V Španielsku sa podáva obalené v cukre so škoricou s horúcou čokoládou do ktorej sa namáčajú.
Suroviny:
- 250 ml vody
- 60 g masla
- 15 g cukru kryštál
- 140 g hladkej múky
- 1 vajce
- 1/2 čl soli
- Vanilka podľa chuti
- 2 L oleja na vyprážanie
- Práškový cukor
Na farbenie:
- 20 g lyofilizované dračie ovocie
- 20 g lyofilizovaný prášok kiwi
- 20 g lyofilizovaný prášok mango
Čokoláda:
- 50 g 54 % čokolády
- 100 g šľahačky 33 %
- Do hrnca vlejte vodu s maslom, cukrom a soľou.
- Priveďte k varu.
- Odstavte a pridajte múku.
- Vráťte nad oheň a odpaľujte.
- Odpálené cesto nechajte mierne vychladnúť.
- Zapracujte vajce a vanilku.
- Naplňte cukrárske vrecko so špičkou 1M.
- Zohrejte si panvicu s olejom na 165–170 °C.
- Striekajte churros do rozpáleného oleja, „odstrihujte“ nožnicami.
- Snažte sa o rovné 15 cm kúsky.
- Po vybratí, za tepla poprášte cez sitko lyofilizovaným práškom zmiešaným 1:4 (práškový cukor : lyofilizovaný prášok).
- Zohrejte šľahačku a zalejte čokoládu.