Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Churros by mali byť chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri. Je to vlastne vyprážané odpaľované cesto, obalené v cukre. V Španielsku sa podáva obalené v cukre so škoricou s horúcou čokoládou do ktorej sa namáčajú.

Suroviny:
  • 250 ml vody
  • 60 g masla
  • 15 g cukru kryštál
  • 140 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1/2 čl soli
  • Vanilka podľa chuti
  • 2 L oleja na vyprážanie
  • Práškový cukor
Na farbenie:
  • 20 g lyofilizované dračie ovocie
  • 20 g lyofilizovaný prášok kiwi
  • 20 g lyofilizovaný prášok mango
Čokoláda:
  • 50 g 54 % čokolády
  • 100 g šľahačky 33 %

Postup

  1. Do hrnca vlejte vodu s maslom, cukrom a soľou.
  2. Priveďte k varu.
  3. Odstavte a pridajte múku.
  4. Vráťte nad oheň a odpaľujte.
  5. Odpálené cesto nechajte mierne vychladnúť.
  6. Zapracujte vajce a vanilku.
  7. Naplňte cukrárske vrecko so špičkou 1M.
  8. Zohrejte si panvicu s olejom na 165–170 °C.
  9. Striekajte churros do rozpáleného oleja, „odstrihujte“ nožnicami.
  10. Snažte sa o rovné 15 cm kúsky.
  11. Po vybratí, za tepla poprášte cez sitko lyofilizovaným práškom zmiešaným 1:4 (práškový cukor : lyofilizovaný prášok).
  12. Zohrejte šľahačku a zalejte čokoládu.

Churros by mali byť chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri. Je to vlastne vyprážané odpaľované cesto, obalené v cukre. V Španielsku sa podáva obalené v cukre so škoricou s horúcou čokoládou do ktorej sa namáčajú.

Suroviny:
  • 250 ml vody
  • 60 g masla
  • 15 g cukru kryštál
  • 140 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1/2 čl soli
  • Vanilka podľa chuti
  • 2 L oleja na vyprážanie
  • Práškový cukor
Na farbenie:
  • 20 g lyofilizované dračie ovocie
  • 20 g lyofilizovaný prášok kiwi
  • 20 g lyofilizovaný prášok mango
Čokoláda:
  • 50 g 54 % čokolády
  • 100 g šľahačky 33 %
  1. Do hrnca vlejte vodu s maslom, cukrom a soľou.
  2. Priveďte k varu.
  3. Odstavte a pridajte múku.
  4. Vráťte nad oheň a odpaľujte.
  5. Odpálené cesto nechajte mierne vychladnúť.
  6. Zapracujte vajce a vanilku.
  7. Naplňte cukrárske vrecko so špičkou 1M.
  8. Zohrejte si panvicu s olejom na 165–170 °C.
  9. Striekajte churros do rozpáleného oleja, „odstrihujte“ nožnicami.
  10. Snažte sa o rovné 15 cm kúsky.
  11. Po vybratí, za tepla poprášte cez sitko lyofilizovaným práškom zmiešaným 1:4 (práškový cukor : lyofilizovaný prášok).
  12. Zohrejte šľahačku a zalejte čokoládu.