Luhovanie ananásu: 200 g na kocky nakrájaného ananásu zalejeme rumom a 2 PL medu. Necháme luhovať 45–50 minút.
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne primiešame múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do pečiva.
Celý obsah konzervy ananásu (565 g) krátko rozmixujeme ponorným mixérom a primiešame do cesta. Dobre premiešame.
Cesto rozotrieme na pomúčený plech (30×40 cm) a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Necháme vychladnúť.
Puding: Z pudingového prášku a mlieka uvaríme hustejší puding. Zakryjeme fóliou „na dotyk“ a necháme vychladnúť.
Krém: Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu vmiešame semienka z vanilkového struku (prípadne aj struk na krátke lúhovanie a vyberieme) a po častiach zapracujeme do mascarpone. Pridáme strúhaný kokos a premiešame.
Korpus jemne pokvapkáme šťavou z ananásového kompótu. Rovnomerne rozotrieme krém a dáme zachladiť.
Ananás v rume a mede: Na panvici rozpustíme 1 PL medu, pridáme scedený luhovaný ananás s časťou rumovej zmesi. Za miešania varíme 10–15 minút, kým sa alkohol odparí a zmes mierne zhustne. Necháme vychladnúť.
Podávanie: Zákusok krájame na kocky (cca 6×6 cm), na každý diel krížom nanesieme vychladnutú ananásovú zmes a dozdobíme kokosovými hoblinami.
Luhovanie ananásu: 200 g na kocky nakrájaného ananásu zalejeme rumom a 2 PL medu. Necháme luhovať 45–50 minút.
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne primiešame múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do pečiva.
Celý obsah konzervy ananásu (565 g) krátko rozmixujeme ponorným mixérom a primiešame do cesta. Dobre premiešame.
Cesto rozotrieme na pomúčený plech (30×40 cm) a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Necháme vychladnúť.
Puding: Z pudingového prášku a mlieka uvaríme hustejší puding. Zakryjeme fóliou „na dotyk“ a necháme vychladnúť.
Krém: Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu vmiešame semienka z vanilkového struku (prípadne aj struk na krátke lúhovanie a vyberieme) a po častiach zapracujeme do mascarpone. Pridáme strúhaný kokos a premiešame.
Korpus jemne pokvapkáme šťavou z ananásového kompótu. Rovnomerne rozotrieme krém a dáme zachladiť.
Ananás v rume a mede: Na panvici rozpustíme 1 PL medu, pridáme scedený luhovaný ananás s časťou rumovej zmesi. Za miešania varíme 10–15 minút, kým sa alkohol odparí a zmes mierne zhustne. Necháme vychladnúť.
Podávanie: Zákusok krájame na kocky (cca 6×6 cm), na každý diel krížom nanesieme vychladnutú ananásovú zmes a dozdobíme kokosovými hoblinami.