Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 300 g kryštálového cukru
  • 330 g polohrubej múky
  • 15 g sódy bikarbóny
  • 1 prášok do pečiva
  • 565 g ananásu v konzerve
  • 2 vajcia
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 1 balenie pudingového prášku
  • 1 vanilkový struk
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
Ananás v rume a mede
  • 200 g ananásu v konzerve (nakrájaného na kocky)
  • 250 ml tuzemského rumu
  • 3 PL medu
Ozdoba
  • kokosové hobliny

Postup

  1. Luhovanie ananásu: 200 g na kocky nakrájaného ananásu zalejeme rumom a 2 PL medu. Necháme luhovať 45–50 minút.
  2. Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne primiešame múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do pečiva.
  3. Celý obsah konzervy ananásu (565 g) krátko rozmixujeme ponorným mixérom a primiešame do cesta. Dobre premiešame.
  4. Cesto rozotrieme na pomúčený plech (30×40 cm) a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Necháme vychladnúť.
  5. Puding: Z pudingového prášku a mlieka uvaríme hustejší puding. Zakryjeme fóliou „na dotyk“ a necháme vychladnúť.
  6. Krém: Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu vmiešame semienka z vanilkového struku (prípadne aj struk na krátke lúhovanie a vyberieme) a po častiach zapracujeme do mascarpone. Pridáme strúhaný kokos a premiešame.
  7. Korpus jemne pokvapkáme šťavou z ananásového kompótu. Rovnomerne rozotrieme krém a dáme zachladiť.
  8. Ananás v rume a mede: Na panvici rozpustíme 1 PL medu, pridáme scedený luhovaný ananás s časťou rumovej zmesi. Za miešania varíme 10–15 minút, kým sa alkohol odparí a zmes mierne zhustne. Necháme vychladnúť.
  9. Podávanie: Zákusok krájame na kocky (cca 6×6 cm), na každý diel krížom nanesieme vychladnutú ananásovú zmes a dozdobíme kokosovými hoblinami.
Cesto
  • 300 g kryštálového cukru
  • 330 g polohrubej múky
  • 15 g sódy bikarbóny
  • 1 prášok do pečiva
  • 565 g ananásu v konzerve
  • 2 vajcia
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 1 balenie pudingového prášku
  • 1 vanilkový struk
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
Ananás v rume a mede
  • 200 g ananásu v konzerve (nakrájaného na kocky)
  • 250 ml tuzemského rumu
  • 3 PL medu
Ozdoba
  • kokosové hobliny
  1. Luhovanie ananásu: 200 g na kocky nakrájaného ananásu zalejeme rumom a 2 PL medu. Necháme luhovať 45–50 minút.
  2. Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne primiešame múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do pečiva.
  3. Celý obsah konzervy ananásu (565 g) krátko rozmixujeme ponorným mixérom a primiešame do cesta. Dobre premiešame.
  4. Cesto rozotrieme na pomúčený plech (30×40 cm) a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Necháme vychladnúť.
  5. Puding: Z pudingového prášku a mlieka uvaríme hustejší puding. Zakryjeme fóliou „na dotyk“ a necháme vychladnúť.
  6. Krém: Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu vmiešame semienka z vanilkového struku (prípadne aj struk na krátke lúhovanie a vyberieme) a po častiach zapracujeme do mascarpone. Pridáme strúhaný kokos a premiešame.
  7. Korpus jemne pokvapkáme šťavou z ananásového kompótu. Rovnomerne rozotrieme krém a dáme zachladiť.
  8. Ananás v rume a mede: Na panvici rozpustíme 1 PL medu, pridáme scedený luhovaný ananás s časťou rumovej zmesi. Za miešania varíme 10–15 minút, kým sa alkohol odparí a zmes mierne zhustne. Necháme vychladnúť.
  9. Podávanie: Zákusok krájame na kocky (cca 6×6 cm), na každý diel krížom nanesieme vychladnutú ananásovú zmes a dozdobíme kokosovými hoblinami.