Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Dvojfarebné rezy

Dvojfarebné rezy

Popis

Ingrediencie

Joconde korpus
  • 120 g vajec (celých)
  • 90 g kryštálového cukru
  • 90 g mandľovej múky
  • 50 g hladkej múky
  • 25 g roztopeného masla
  • 90 g bielok
  • 25 g kryštálového cukru (na sneh)
Malinový confit
  • 400 g malinového pyré
  • 120 g práškového cukru
  • 7 g pektínu
Marakujový crémeux
  • 120 g marakujového pyré
  • 4 plátky želatíny
  • 280 g bielej čokolády
  • 200 g smotany na šľahanie (33 %)
  • 30 g kryštálového cukru
  • 4 ks žĺtkov
  • 100 g lyofilizovanej marakuje (LYO)
Ruby ganache
  • 200 g ruby čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie (33 %)
  • 15 g glukózového sirupu
Dozdobenie
  • 125 g

Postup

  1. Joconde korpus: Vajíčka, 90 g cukru a mandľovú múku vyšľaháme do peny. Primiešame preosiatu hladkú múku a roztopené maslo.
  2. Z bielkov a 25 g cukru vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho zapracujeme do cesta.
  3. Cesto rozotrieme na plech (30×30 cm) a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Necháme vychladnúť a plát rozrežeme na 3 rovnaké časti.
  4. Malinový confit: Pyré zohrejeme. Pektín premiešame s práškovým cukrom a za miešania vsypeme do teplého pyré. Varíme do zhustnutia, necháme vychladnúť a premixujeme tyčovým mixérom.
  5. Marakujový crémeux: Želatínu namočíme do studenej vody. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Smotanu s marakujovým pyré zohrejeme, tenkým prúdom zašľaháme do žĺtkov, vrátime na sporák a varíme do 80–82 °C. Odstavíme, vmiešame vyžmýkanú želatínu, zmes nalejeme na bielu čokoládu a emulgujeme tyčovým mixérom. Primiešame LYO marakuju, prepasírujeme a necháme schladiť.
  6. Ruby ganache: Smotanu s glukózovým sirupom zohrejeme tesne pod bod varu, nalejeme na ruby čokoládu a emulgujeme tyčovým mixérom. Dáme schladiť do chladničky (polotekutá konzistencia na zdobenie).
  7. Vrstvenie: Na prvý plát korpusu rozotrieme vrstvu malinového confitu, na ňu crémeux. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Uzavrieme tretím plátom a dáme dobre zachladiť.
  8. Dozdobenie: Povrch ozdobíme ruby ganache a čerstvými malinami, dozdobíme mikrobylinkami. Podávame vychladené.
Joconde korpus
  • 120 g vajec (celých)
  • 90 g kryštálového cukru
  • 90 g mandľovej múky
  • 50 g hladkej múky
  • 25 g roztopeného masla
  • 90 g bielok
  • 25 g kryštálového cukru (na sneh)
Malinový confit
  • 400 g malinového pyré
  • 120 g práškového cukru
  • 7 g pektínu
Marakujový crémeux
  • 120 g marakujového pyré
  • 4 plátky želatíny
  • 280 g bielej čokolády
  • 200 g smotany na šľahanie (33 %)
  • 30 g kryštálového cukru
  • 4 ks žĺtkov
  • 100 g lyofilizovanej marakuje (LYO)
Ruby ganache
  • 200 g ruby čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie (33 %)
  • 15 g glukózového sirupu
Dozdobenie
  • 125 g
  1. Joconde korpus: Vajíčka, 90 g cukru a mandľovú múku vyšľaháme do peny. Primiešame preosiatu hladkú múku a roztopené maslo.
  2. Z bielkov a 25 g cukru vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho zapracujeme do cesta.
  3. Cesto rozotrieme na plech (30×30 cm) a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Necháme vychladnúť a plát rozrežeme na 3 rovnaké časti.
  4. Malinový confit: Pyré zohrejeme. Pektín premiešame s práškovým cukrom a za miešania vsypeme do teplého pyré. Varíme do zhustnutia, necháme vychladnúť a premixujeme tyčovým mixérom.
  5. Marakujový crémeux: Želatínu namočíme do studenej vody. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Smotanu s marakujovým pyré zohrejeme, tenkým prúdom zašľaháme do žĺtkov, vrátime na sporák a varíme do 80–82 °C. Odstavíme, vmiešame vyžmýkanú želatínu, zmes nalejeme na bielu čokoládu a emulgujeme tyčovým mixérom. Primiešame LYO marakuju, prepasírujeme a necháme schladiť.
  6. Ruby ganache: Smotanu s glukózovým sirupom zohrejeme tesne pod bod varu, nalejeme na ruby čokoládu a emulgujeme tyčovým mixérom. Dáme schladiť do chladničky (polotekutá konzistencia na zdobenie).
  7. Vrstvenie: Na prvý plát korpusu rozotrieme vrstvu malinového confitu, na ňu crémeux. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Uzavrieme tretím plátom a dáme dobre zachladiť.
  8. Dozdobenie: Povrch ozdobíme ruby ganache a čerstvými malinami, dozdobíme mikrobylinkami. Podávame vychladené.