

Dvojfarebné rezy
Popis
Ingrediencie
Joconde korpus
- 120 g vajec (celých)
- 90 g kryštálového cukru
- 90 g mandľovej múky
- 50 g hladkej múky
- 25 g roztopeného masla
- 90 g bielok
- 25 g kryštálového cukru (na sneh)
Malinový confit
- 400 g malinového pyré
- 120 g práškového cukru
- 7 g pektínu
Marakujový crémeux
- 120 g marakujového pyré
- 4 plátky želatíny
- 280 g bielej čokolády
- 200 g smotany na šľahanie (33 %)
- 30 g kryštálového cukru
- 4 ks žĺtkov
- 100 g lyofilizovanej marakuje (LYO)
Ruby ganache
- 200 g ruby čokolády
- 100 g smotany na šľahanie (33 %)
- 15 g glukózového sirupu
Dozdobenie
- 125 g
Postup
- Joconde korpus: Vajíčka, 90 g cukru a mandľovú múku vyšľaháme do peny. Primiešame preosiatu hladkú múku a roztopené maslo.
- Z bielkov a 25 g cukru vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho zapracujeme do cesta.
- Cesto rozotrieme na plech (30×30 cm) a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Necháme vychladnúť a plát rozrežeme na 3 rovnaké časti.
- Malinový confit: Pyré zohrejeme. Pektín premiešame s práškovým cukrom a za miešania vsypeme do teplého pyré. Varíme do zhustnutia, necháme vychladnúť a premixujeme tyčovým mixérom.
- Marakujový crémeux: Želatínu namočíme do studenej vody. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Smotanu s marakujovým pyré zohrejeme, tenkým prúdom zašľaháme do žĺtkov, vrátime na sporák a varíme do 80–82 °C. Odstavíme, vmiešame vyžmýkanú želatínu, zmes nalejeme na bielu čokoládu a emulgujeme tyčovým mixérom. Primiešame LYO marakuju, prepasírujeme a necháme schladiť.
- Ruby ganache: Smotanu s glukózovým sirupom zohrejeme tesne pod bod varu, nalejeme na ruby čokoládu a emulgujeme tyčovým mixérom. Dáme schladiť do chladničky (polotekutá konzistencia na zdobenie).
- Vrstvenie: Na prvý plát korpusu rozotrieme vrstvu malinového confitu, na ňu crémeux. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Uzavrieme tretím plátom a dáme dobre zachladiť.
- Dozdobenie: Povrch ozdobíme ruby ganache a čerstvými malinami, dozdobíme mikrobylinkami. Podávame vychladené.
Joconde korpus
- 120 g vajec (celých)
- 90 g kryštálového cukru
- 90 g mandľovej múky
- 50 g hladkej múky
- 25 g roztopeného masla
- 90 g bielok
- 25 g kryštálového cukru (na sneh)
Malinový confit
- 400 g malinového pyré
- 120 g práškového cukru
- 7 g pektínu
Marakujový crémeux
- 120 g marakujového pyré
- 4 plátky želatíny
- 280 g bielej čokolády
- 200 g smotany na šľahanie (33 %)
- 30 g kryštálového cukru
- 4 ks žĺtkov
- 100 g lyofilizovanej marakuje (LYO)
Ruby ganache
- 200 g ruby čokolády
- 100 g smotany na šľahanie (33 %)
- 15 g glukózového sirupu
Dozdobenie
- 125 g
- Joconde korpus: Vajíčka, 90 g cukru a mandľovú múku vyšľaháme do peny. Primiešame preosiatu hladkú múku a roztopené maslo.
- Z bielkov a 25 g cukru vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho zapracujeme do cesta.
- Cesto rozotrieme na plech (30×30 cm) a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Necháme vychladnúť a plát rozrežeme na 3 rovnaké časti.
- Malinový confit: Pyré zohrejeme. Pektín premiešame s práškovým cukrom a za miešania vsypeme do teplého pyré. Varíme do zhustnutia, necháme vychladnúť a premixujeme tyčovým mixérom.
- Marakujový crémeux: Želatínu namočíme do studenej vody. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Smotanu s marakujovým pyré zohrejeme, tenkým prúdom zašľaháme do žĺtkov, vrátime na sporák a varíme do 80–82 °C. Odstavíme, vmiešame vyžmýkanú želatínu, zmes nalejeme na bielu čokoládu a emulgujeme tyčovým mixérom. Primiešame LYO marakuju, prepasírujeme a necháme schladiť.
- Ruby ganache: Smotanu s glukózovým sirupom zohrejeme tesne pod bod varu, nalejeme na ruby čokoládu a emulgujeme tyčovým mixérom. Dáme schladiť do chladničky (polotekutá konzistencia na zdobenie).
- Vrstvenie: Na prvý plát korpusu rozotrieme vrstvu malinového confitu, na ňu crémeux. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Uzavrieme tretím plátom a dáme dobre zachladiť.
- Dozdobenie: Povrch ozdobíme ruby ganache a čerstvými malinami, dozdobíme mikrobylinkami. Podávame vychladené.