Citrónová plnka: Cukor rozmixujeme s citrónovou kôrou. Zmiešame so žĺtkami a citrónovou šťavou a na miernom ohni varíme, kým krém nezhustne.
Horúcu hmotu prepasírujeme cez sitko na maslo a miešame do jeho rozpustenia. Zakryjeme fóliou „na dotyk“ a necháme stuhnúť v chladničke.
Cesto: Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Vajíčka, cukor a med vyšľaháme do bleda. Primiešame citrónovú kôru, preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zapracujeme vychladené maslo.
Cesto necháme odpočívať cca 2 hodiny pri izbovej teplote (alebo v chladničke; pred pečením temperujeme 60 minút na izbovú teplotu).
Rúru predhrejeme na 220 °C s ventilátorom. Silikónové formy na madlenky vytrieme maslom.
Formy naplníme zhruba do 1/3 cestom, pridáme malé množstvo citrónovej plnky a zakryjeme ďalšou 1/3 cestom.
Pečieme 2 minúty pri 220 °C, potom znížime na 170 °C a dopekáme približne 8–10 minút, kým sú madlenky pružné a zlatisté. Vyklopíme a necháme vychladnúť.
Dekorovanie: Bielu čokoládu roztopíme a do formičiek nakvapkáme vzor. Krátko stuhneme v chladničke. Potom nalejeme tenkú vrstvu roztopenej ružovej (Ruby) čokolády a ešte teplé madlenky zatlačíme späť do formy. Necháme stuhnúť a vyberieme.
Citrónová plnka: Cukor rozmixujeme s citrónovou kôrou. Zmiešame so žĺtkami a citrónovou šťavou a na miernom ohni varíme, kým krém nezhustne.
Horúcu hmotu prepasírujeme cez sitko na maslo a miešame do jeho rozpustenia. Zakryjeme fóliou „na dotyk“ a necháme stuhnúť v chladničke.
Cesto: Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Vajíčka, cukor a med vyšľaháme do bleda. Primiešame citrónovú kôru, preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zapracujeme vychladené maslo.
Cesto necháme odpočívať cca 2 hodiny pri izbovej teplote (alebo v chladničke; pred pečením temperujeme 60 minút na izbovú teplotu).
Rúru predhrejeme na 220 °C s ventilátorom. Silikónové formy na madlenky vytrieme maslom.
Formy naplníme zhruba do 1/3 cestom, pridáme malé množstvo citrónovej plnky a zakryjeme ďalšou 1/3 cestom.
Pečieme 2 minúty pri 220 °C, potom znížime na 170 °C a dopekáme približne 8–10 minút, kým sú madlenky pružné a zlatisté. Vyklopíme a necháme vychladnúť.
Dekorovanie: Bielu čokoládu roztopíme a do formičiek nakvapkáme vzor. Krátko stuhneme v chladničke. Potom nalejeme tenkú vrstvu roztopenej ružovej (Ruby) čokolády a ešte teplé madlenky zatlačíme späť do formy. Necháme stuhnúť a vyberieme.