Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Dievčenská narodeninová torta

Dievčenská narodeninová torta

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 5 vajec
  • 140 g kryštálového cukru
  • 100 g bielej čokolády
  • 150 g hladkej múky
  • 60 ml oleja
  • 60 ml vody
  • ½ prášku do pečiva
  • soľ
Džem
  • 250 g mrazených malín
  • 125 g želírovacieho cukru
Krém na plnenie
  • 200 ml šľahačkovej smotany 33 %
  • 200 g bielej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 250 g jemného tvarohu
  • vanilkový struk
  • 250 g čerstvých malín
Krém na obtretie torty - iba v prípade, ak sa zdobí s marcipánom
  • 2 bielka
  • 120 g kryštálového cukru
  • 200 g masla
  • soľ
  • vanilková pasta
  • potravinárske farbivo - ružová
Ozdoba
  • Kvety a lienky z marcipánovej hmoty

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 °C, tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie.
  2. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipkou soli. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, opatrne pridáme vodu, olej a bielu čokoládu. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a preosiatu múku s práškom do pečiva. Pečieme približne 45 minút.
  3. Mrazené maliny so želírovacím cukrom varíme do zhustnutia a precedíme cez sitko.
  4. Tvaroh so šľahačkovou smotanou a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme vanilkový lusk a roztopenú bielu čokoládu. Vyšľaháme tuhý krém.
  5. Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti. Prvý korpus potrieme malinovým džemom, krémom a poukladáme čerstvé maliny. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Ak zdobíme tortu marcipánom, pripravíme si krém na obtretie torty.
  6. Bielky, štipku soli a cukor miešame nad parou iba do rozpustenia cukru. Následne bielka vyšľaháme do tuha a pridáme maslo izbovej teploty, vanilkovú pastu a potravinárske farbivo. Týmto krémom potrieme tortu a ozdobíme marcipánovými kvetmi a lienkami.
Cesto
  • 5 vajec
  • 140 g kryštálového cukru
  • 100 g bielej čokolády
  • 150 g hladkej múky
  • 60 ml oleja
  • 60 ml vody
  • ½ prášku do pečiva
  • soľ
Džem
  • 250 g mrazených malín
  • 125 g želírovacieho cukru
Krém na plnenie
  • 200 ml šľahačkovej smotany 33 %
  • 200 g bielej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 250 g jemného tvarohu
  • vanilkový struk
  • 250 g čerstvých malín
Krém na obtretie torty - iba v prípade, ak sa zdobí s marcipánom
  • 2 bielka
  • 120 g kryštálového cukru
  • 200 g masla
  • soľ
  • vanilková pasta
  • potravinárske farbivo - ružová
Ozdoba
  • Kvety a lienky z marcipánovej hmoty
  1. Rúru predhrejeme na 170 °C, tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie.
  2. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipkou soli. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, opatrne pridáme vodu, olej a bielu čokoládu. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a preosiatu múku s práškom do pečiva. Pečieme približne 45 minút.
  3. Mrazené maliny so želírovacím cukrom varíme do zhustnutia a precedíme cez sitko.
  4. Tvaroh so šľahačkovou smotanou a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme vanilkový lusk a roztopenú bielu čokoládu. Vyšľaháme tuhý krém.
  5. Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti. Prvý korpus potrieme malinovým džemom, krémom a poukladáme čerstvé maliny. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Ak zdobíme tortu marcipánom, pripravíme si krém na obtretie torty.
  6. Bielky, štipku soli a cukor miešame nad parou iba do rozpustenia cukru. Následne bielka vyšľaháme do tuha a pridáme maslo izbovej teploty, vanilkovú pastu a potravinárske farbivo. Týmto krémom potrieme tortu a ozdobíme marcipánovými kvetmi a lienkami.