Krém na obtretie torty - iba v prípade, ak sa zdobí s marcipánom
2 bielka
120 g kryštálového cukru
200 g masla
soľ
vanilková pasta
potravinárske farbivo - ružová
Ozdoba
Kvety a lienky z marcipánovej hmoty
Postup
Rúru predhrejeme na 170 °C, tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipkou soli. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, opatrne pridáme vodu, olej a bielu čokoládu. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a preosiatu múku s práškom do pečiva. Pečieme približne 45 minút.
Mrazené maliny so želírovacím cukrom varíme do zhustnutia a precedíme cez sitko.
Tvaroh so šľahačkovou smotanou a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme vanilkový lusk a roztopenú bielu čokoládu. Vyšľaháme tuhý krém.
Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti. Prvý korpus potrieme malinovým džemom, krémom a poukladáme čerstvé maliny. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Ak zdobíme tortu marcipánom, pripravíme si krém na obtretie torty.
Bielky, štipku soli a cukor miešame nad parou iba do rozpustenia cukru. Následne bielka vyšľaháme do tuha a pridáme maslo izbovej teploty, vanilkovú pastu a potravinárske farbivo. Týmto krémom potrieme tortu a ozdobíme marcipánovými kvetmi a lienkami.
Krém na obtretie torty - iba v prípade, ak sa zdobí s marcipánom
2 bielka
120 g kryštálového cukru
200 g masla
soľ
vanilková pasta
potravinárske farbivo - ružová
Ozdoba
Kvety a lienky z marcipánovej hmoty
Rúru predhrejeme na 170 °C, tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipkou soli. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, opatrne pridáme vodu, olej a bielu čokoládu. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a preosiatu múku s práškom do pečiva. Pečieme približne 45 minút.
Mrazené maliny so želírovacím cukrom varíme do zhustnutia a precedíme cez sitko.
Tvaroh so šľahačkovou smotanou a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme vanilkový lusk a roztopenú bielu čokoládu. Vyšľaháme tuhý krém.
Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti. Prvý korpus potrieme malinovým džemom, krémom a poukladáme čerstvé maliny. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Ak zdobíme tortu marcipánom, pripravíme si krém na obtretie torty.
Bielky, štipku soli a cukor miešame nad parou iba do rozpustenia cukru. Následne bielka vyšľaháme do tuha a pridáme maslo izbovej teploty, vanilkovú pastu a potravinárske farbivo. Týmto krémom potrieme tortu a ozdobíme marcipánovými kvetmi a lienkami.