kurkuma, čili, soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
150 g strúhaný cheddar (A)
50 g cheddar (B)
100 ml mlieko
Guacamole
½ avokáda
½ malej cibule, najemno
½ strúčika cesnaku, najemno
4 ks cherry paradajky, na malé kocky
soľ, mleté čierne korenie
šťava z limetky (podľa chuti)
Čili truffles
135 g horká čokoláda 55 %
50 g smotana na šľahanie 33 %
2 kvapky čili extraktu
½ ČL mletá škorica
50 g kakao (na obalenie)
Ozdoba
čierne sezamové semienka
Postup
Čili truffles: Smotanu so škoricou a čili zohrejeme tesne pod bod varu, odstavíme a pridáme nasekanú čokoládu. Prelejeme do misky, zakryjeme fóliou a necháme vychladiť v chladničke. Zo stuhnutej hmoty tvarujeme malé guľôčky, obaľujeme v kakau a odložíme do boxu.
Mini tacos – cesto: Všetky suroviny vymiešame na jemne lepkavé cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 0,3 mm, vykrojíme kruhy (Ø 8 cm) a uložíme na plech s papierom na pečenie.
Plnka: Na oleji zľahka opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso a miešame, kým sa prepečie. Primiešame rajčinový pretlak, koreniny a minútu prehrejeme.
Do stredu každého kruhu dáme trochu plnky (len málo, aby nevytekala), posypeme časťou cheddaru (A) a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 1 minútu, aby sa syr začal topiť. Vyberieme, preložíme na polovicu (pomôžeme si nožom), jemne pritlačíme pohárom a dopečieme ďalšie 4 minúty.
Syrová omáčka: Zohrejeme mlieko s cheddarom (B) a miešame do hladka. Hotové mini tacos v boxe ľahko prelejeme omáčkou.
Guacamole: Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme cibuľu, paradajky, cesnak, osolíme, okoreníme a dochutíme limetkou. Natlačíme do prázdnej šupky z avokáda, posypeme čiernym sezamom a vložíme do boxu.
kurkuma, čili, soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
150 g strúhaný cheddar (A)
50 g cheddar (B)
100 ml mlieko
Guacamole
½ avokáda
½ malej cibule, najemno
½ strúčika cesnaku, najemno
4 ks cherry paradajky, na malé kocky
soľ, mleté čierne korenie
šťava z limetky (podľa chuti)
Čili truffles
135 g horká čokoláda 55 %
50 g smotana na šľahanie 33 %
2 kvapky čili extraktu
½ ČL mletá škorica
50 g kakao (na obalenie)
Ozdoba
čierne sezamové semienka
Čili truffles: Smotanu so škoricou a čili zohrejeme tesne pod bod varu, odstavíme a pridáme nasekanú čokoládu. Prelejeme do misky, zakryjeme fóliou a necháme vychladiť v chladničke. Zo stuhnutej hmoty tvarujeme malé guľôčky, obaľujeme v kakau a odložíme do boxu.
Mini tacos – cesto: Všetky suroviny vymiešame na jemne lepkavé cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 0,3 mm, vykrojíme kruhy (Ø 8 cm) a uložíme na plech s papierom na pečenie.
Plnka: Na oleji zľahka opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso a miešame, kým sa prepečie. Primiešame rajčinový pretlak, koreniny a minútu prehrejeme.
Do stredu každého kruhu dáme trochu plnky (len málo, aby nevytekala), posypeme časťou cheddaru (A) a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 1 minútu, aby sa syr začal topiť. Vyberieme, preložíme na polovicu (pomôžeme si nožom), jemne pritlačíme pohárom a dopečieme ďalšie 4 minúty.
Syrová omáčka: Zohrejeme mlieko s cheddarom (B) a miešame do hladka. Hotové mini tacos v boxe ľahko prelejeme omáčkou.
Guacamole: Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme cibuľu, paradajky, cesnak, osolíme, okoreníme a dochutíme limetkou. Natlačíme do prázdnej šupky z avokáda, posypeme čiernym sezamom a vložíme do boxu.