Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Desiata pre babičku

Desiata pre babičku

Popis

Ingrediencie

Mini tacos – cesto
  • 60 g kukuričná múka
  • 30 g hladká múka
  • 55 ml teplá voda
  • 1 PL slnečnicový olej
  • soľ
  • čili
  • kurkuma
  • mletá sladká paprika
Plnka
  • 2 PL slnečnicový olej
  • ½  malej cibule, najemno
  • 90 g hovädzie mleté mäso
  • 3 PL rajčinový pretlak
  • ½ strúčika cesnaku, najemno
  • kurkuma, čili, soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • 150 g strúhaný cheddar (A)
  • 50 g cheddar (B)
  • 100 ml mlieko
Guacamole
  • ½ avokáda
  • ½ malej cibule, najemno
  • ½ strúčika cesnaku, najemno
  • 4 ks cherry paradajky, na malé kocky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • šťava z limetky (podľa chuti)
Čili truffles
  • 135 g horká čokoláda 55 %
  • 50 g smotana na šľahanie 33 %
  • 2 kvapky čili extraktu
  • ½ ČL mletá škorica
  • 50 g kakao (na obalenie)
Ozdoba
  • čierne sezamové semienka

Postup

  1. Čili truffles: Smotanu so škoricou a čili zohrejeme tesne pod bod varu, odstavíme a pridáme nasekanú čokoládu. Prelejeme do misky, zakryjeme fóliou a necháme vychladiť v chladničke. Zo stuhnutej hmoty tvarujeme malé guľôčky, obaľujeme v kakau a odložíme do boxu.
  2. Mini tacos – cesto: Všetky suroviny vymiešame na jemne lepkavé cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 0,3 mm, vykrojíme kruhy (Ø 8 cm) a uložíme na plech s papierom na pečenie.
  3. Plnka: Na oleji zľahka opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso a miešame, kým sa prepečie. Primiešame rajčinový pretlak, koreniny a minútu prehrejeme.
  4. Do stredu každého kruhu dáme trochu plnky (len málo, aby nevytekala), posypeme časťou cheddaru (A) a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 1 minútu, aby sa syr začal topiť. Vyberieme, preložíme na polovicu (pomôžeme si nožom), jemne pritlačíme pohárom a dopečieme ďalšie 4 minúty.
  5. Syrová omáčka: Zohrejeme mlieko s cheddarom (B) a miešame do hladka. Hotové mini tacos v boxe ľahko prelejeme omáčkou.
  6. Guacamole: Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme cibuľu, paradajky, cesnak, osolíme, okoreníme a dochutíme limetkou. Natlačíme do prázdnej šupky z avokáda, posypeme čiernym sezamom a vložíme do boxu.
Mini tacos – cesto
  • 60 g kukuričná múka
  • 30 g hladká múka
  • 55 ml teplá voda
  • 1 PL slnečnicový olej
  • soľ
  • čili
  • kurkuma
  • mletá sladká paprika
Plnka
  • 2 PL slnečnicový olej
  • ½  malej cibule, najemno
  • 90 g hovädzie mleté mäso
  • 3 PL rajčinový pretlak
  • ½ strúčika cesnaku, najemno
  • kurkuma, čili, soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • 150 g strúhaný cheddar (A)
  • 50 g cheddar (B)
  • 100 ml mlieko
Guacamole
  • ½ avokáda
  • ½ malej cibule, najemno
  • ½ strúčika cesnaku, najemno
  • 4 ks cherry paradajky, na malé kocky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • šťava z limetky (podľa chuti)
Čili truffles
  • 135 g horká čokoláda 55 %
  • 50 g smotana na šľahanie 33 %
  • 2 kvapky čili extraktu
  • ½ ČL mletá škorica
  • 50 g kakao (na obalenie)
Ozdoba
  • čierne sezamové semienka
  1. Čili truffles: Smotanu so škoricou a čili zohrejeme tesne pod bod varu, odstavíme a pridáme nasekanú čokoládu. Prelejeme do misky, zakryjeme fóliou a necháme vychladiť v chladničke. Zo stuhnutej hmoty tvarujeme malé guľôčky, obaľujeme v kakau a odložíme do boxu.
  2. Mini tacos – cesto: Všetky suroviny vymiešame na jemne lepkavé cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 0,3 mm, vykrojíme kruhy (Ø 8 cm) a uložíme na plech s papierom na pečenie.
  3. Plnka: Na oleji zľahka opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso a miešame, kým sa prepečie. Primiešame rajčinový pretlak, koreniny a minútu prehrejeme.
  4. Do stredu každého kruhu dáme trochu plnky (len málo, aby nevytekala), posypeme časťou cheddaru (A) a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 1 minútu, aby sa syr začal topiť. Vyberieme, preložíme na polovicu (pomôžeme si nožom), jemne pritlačíme pohárom a dopečieme ďalšie 4 minúty.
  5. Syrová omáčka: Zohrejeme mlieko s cheddarom (B) a miešame do hladka. Hotové mini tacos v boxe ľahko prelejeme omáčkou.
  6. Guacamole: Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme cibuľu, paradajky, cesnak, osolíme, okoreníme a dochutíme limetkou. Natlačíme do prázdnej šupky z avokáda, posypeme čiernym sezamom a vložíme do boxu.