Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Kávové choux – craquelin
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 62,5 g hnedého cukru
  • 12,5 g kakaa
Kávové choux – cesto
  • 125 g vody
  • 25 g masla
  • štipka soli
  • 75 g hladkej múky
  • sypký kryštálový cukor (množstvo neurčené – na posyp)
  • sypký prášok do pečiva (množstvo neurčené – cca 1/4 čl)
  • 2 vajcia
Kávové choux – kávový krém
  • 125 g smotany na šľahanie
  • 1 PL instantnej kávy
  • 200 g krémového syra (napr. Cream Cheese)
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g bielej čokolády
Oriešková kocka – korpus
  • 30 g hladkej múky
  • 20 g mletých lieskových orechov
  • 25 g masla
  • 12 g kryštálového cukru
Oriešková kocka – lieskový ganache
  • 0,5 plátku želatíny
  • 40 g smotany na šľahanie
  • 4 g kryštálového cukru
  • 34 g Callebaut Gold (30,4 %)
  • 13 g 100 % lieskovcovej pasty
  • 0,2 g soli
  • 42,5 g smotany na šľahanie (dodatočnej)
Jahodová pusinka
  • 200 g jahodového pyré
  • 2 PL práškového cukru
  • 1 KL citrónovej šťavy
  • 1 KL želatíny (mletá)
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 150 g horkej čokolády (54,5 %)
  • 150 g čerstvých jahôd

Postup

  1. Craquelin (na choux): Spojte múku, maslo, cukor a kakao. Vypracujte cesto, rozvaľkajte medzi papiermi a vykrojte kruhy (väčšie než základné cesto).
  2. Cesto na choux: Vodu, maslo a štipku soli priveďte do varu. Pridajte múku a premiešajte. Odstavte, dajte do mixéra, nechajte trochu vychladnúť a po častiach vmiešajte vajcia. Cesto striekajte na plech, položte naň craquelin. Pečte 200 °C 5 minút, potom znížte na 180 °C a pečte ďalších 15 minút.
  3. Kávový krém: Smotanu zohrejte s instantnou kávou a nechajte vychladnúť. Vymiešajte cream cheese, cukor a bielu čokoládu. Na konci pridajte ochutenú smotanu a všetko spolu vyšľahajte.
  4. Oriešková kocka – korpus: Zmiešajte všetky suroviny na cesto. Rozotrite do formy a pečte na 170 °C približne 10 minút.
  5. Lieskový ganache: Zohrejte 40 g smotany s cukrom, pridajte napučanú želatínu. Zalejte čokoládu, pridajte lieskovú pastu a soľ, mixujte ponorným mixérom. Pridajte zvyšok smotany (42,5 g) a znova premixujte. Nechajte stuhnúť v chlade.
  6. Jahodová pusinka – pyré: Pyré zohrejte s cukrom, pridajte želatínu a citrónovú šťavu. Nechajte mierne vychladnúť a pomaly vmiešajte jemne vyšľahanú smotanu.
  7. Jahodová pusinka – čokoláda: Horkú čokoládu rozpustite do 45 °C, ochlaďte na 27 °C, potom znova ohrejte na 31–32 °C (temperovanie). Čokoládu môžete použiť ako korpus alebo dekoračný prvok.
Kávové choux – craquelin
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 62,5 g hnedého cukru
  • 12,5 g kakaa
Kávové choux – cesto
  • 125 g vody
  • 25 g masla
  • štipka soli
  • 75 g hladkej múky
  • sypký kryštálový cukor (množstvo neurčené – na posyp)
  • sypký prášok do pečiva (množstvo neurčené – cca 1/4 čl)
  • 2 vajcia
Kávové choux – kávový krém
  • 125 g smotany na šľahanie
  • 1 PL instantnej kávy
  • 200 g krémového syra (napr. Cream Cheese)
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g bielej čokolády
Oriešková kocka – korpus
  • 30 g hladkej múky
  • 20 g mletých lieskových orechov
  • 25 g masla
  • 12 g kryštálového cukru
Oriešková kocka – lieskový ganache
  • 0,5 plátku želatíny
  • 40 g smotany na šľahanie
  • 4 g kryštálového cukru
  • 34 g Callebaut Gold (30,4 %)
  • 13 g 100 % lieskovcovej pasty
  • 0,2 g soli
  • 42,5 g smotany na šľahanie (dodatočnej)
Jahodová pusinka
  • 200 g jahodového pyré
  • 2 PL práškového cukru
  • 1 KL citrónovej šťavy
  • 1 KL želatíny (mletá)
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 150 g horkej čokolády (54,5 %)
  • 150 g čerstvých jahôd
  1. Craquelin (na choux): Spojte múku, maslo, cukor a kakao. Vypracujte cesto, rozvaľkajte medzi papiermi a vykrojte kruhy (väčšie než základné cesto).
  2. Cesto na choux: Vodu, maslo a štipku soli priveďte do varu. Pridajte múku a premiešajte. Odstavte, dajte do mixéra, nechajte trochu vychladnúť a po častiach vmiešajte vajcia. Cesto striekajte na plech, položte naň craquelin. Pečte 200 °C 5 minút, potom znížte na 180 °C a pečte ďalších 15 minút.
  3. Kávový krém: Smotanu zohrejte s instantnou kávou a nechajte vychladnúť. Vymiešajte cream cheese, cukor a bielu čokoládu. Na konci pridajte ochutenú smotanu a všetko spolu vyšľahajte.
  4. Oriešková kocka – korpus: Zmiešajte všetky suroviny na cesto. Rozotrite do formy a pečte na 170 °C približne 10 minút.
  5. Lieskový ganache: Zohrejte 40 g smotany s cukrom, pridajte napučanú želatínu. Zalejte čokoládu, pridajte lieskovú pastu a soľ, mixujte ponorným mixérom. Pridajte zvyšok smotany (42,5 g) a znova premixujte. Nechajte stuhnúť v chlade.
  6. Jahodová pusinka – pyré: Pyré zohrejte s cukrom, pridajte želatínu a citrónovú šťavu. Nechajte mierne vychladnúť a pomaly vmiešajte jemne vyšľahanú smotanu.
  7. Jahodová pusinka – čokoláda: Horkú čokoládu rozpustite do 45 °C, ochlaďte na 27 °C, potom znova ohrejte na 31–32 °C (temperovanie). Čokoládu môžete použiť ako korpus alebo dekoračný prvok.