Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Darčekový kôš pre synovca

Darčekový kôš pre synovca

Popis

Ingrediencie

Brownie nanuky + cake pops
  • 3 ks vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g horkej čokolády (52 %)
  • 200 g masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 6 g prášku do pečiva
  • 250 g jahôd
  • 300 g bielej čokolády
Marshmallow
  • 30 g želatíny
  • 120 ml studenej vody
  • 250 g kryštálového cukru
  • 100 ml vody
  • 20 ml citrónovej šťavy
  • olej (na vymastenie formy)
  • vanilková pasta (podľa chuti)
  • 15 g kukuričného škrobu
  • 15 g práškového cukru
Tartaletky
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 140 g masla
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 2 lyžice kakaa
Slaný karamel
  • 300 g kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • 200 g smotany na šľahanie
  • soľ (podľa chuti)
Ganache
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 75 g smotany na šľahanie

Postup

  1. Brownie nanuky: Čokoládu roztop s maslom. Vajcia vyšľahaj s cukrom do hustej peny, primiešaj roztopenú čokoládu s maslom a preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto vlej do formy a peč pri 180 °C približne 30 minút. Upečený korpus po vychladnutí rozdrob na hmotu, pridaj nasekané jahody a natlač do nanukových foriem. Zamraz a po stuhnutí namáčaj do roztopenej bielej čokolády.
  2. Marshmallow: Želatínu nasoť v 120 ml studenej vody. V hrnci uvar sirup z cukru, 100 ml vody a citrónovej šťavy (10–15 minút). Odstav, vmiešaj napučanú želatínu a šľahaj v robote do hustej peny; dochuť vanilkovou pastou. Plech vymaž olejom, vylej hmotu a daj na 5 minút chladiť. Zmiešaj škrob s práškovým cukrom a hotový blok marshmallow z oboch strán popraš touto zmesou.
  3. Tartaletky – korpus: Zo surovín vypracuj cesto, schlaď, vyvaľkaj a vystel formičky na tartaletky. Peč pri 180 °C asi 18 minút.
  4. Slaný karamel: Cukor roztop na karamel, primiešaj maslo a potom smotanu. Na záver dochuť soľou.
  5. Ganache: Čokoládu roztop so smotanou a vymiešaj dohladka.
  6. Plnenie tartaletiek: Korpusy naplň do 3/4 slaným karamelom a zalej čokoládovou ganache. Nechaj stuhnúť.
Brownie nanuky + cake pops
  • 3 ks vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g horkej čokolády (52 %)
  • 200 g masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 6 g prášku do pečiva
  • 250 g jahôd
  • 300 g bielej čokolády
Marshmallow
  • 30 g želatíny
  • 120 ml studenej vody
  • 250 g kryštálového cukru
  • 100 ml vody
  • 20 ml citrónovej šťavy
  • olej (na vymastenie formy)
  • vanilková pasta (podľa chuti)
  • 15 g kukuričného škrobu
  • 15 g práškového cukru
Tartaletky
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 140 g masla
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 2 lyžice kakaa
Slaný karamel
  • 300 g kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • 200 g smotany na šľahanie
  • soľ (podľa chuti)
Ganache
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 75 g smotany na šľahanie
  1. Brownie nanuky: Čokoládu roztop s maslom. Vajcia vyšľahaj s cukrom do hustej peny, primiešaj roztopenú čokoládu s maslom a preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto vlej do formy a peč pri 180 °C približne 30 minút. Upečený korpus po vychladnutí rozdrob na hmotu, pridaj nasekané jahody a natlač do nanukových foriem. Zamraz a po stuhnutí namáčaj do roztopenej bielej čokolády.
  2. Marshmallow: Želatínu nasoť v 120 ml studenej vody. V hrnci uvar sirup z cukru, 100 ml vody a citrónovej šťavy (10–15 minút). Odstav, vmiešaj napučanú želatínu a šľahaj v robote do hustej peny; dochuť vanilkovou pastou. Plech vymaž olejom, vylej hmotu a daj na 5 minút chladiť. Zmiešaj škrob s práškovým cukrom a hotový blok marshmallow z oboch strán popraš touto zmesou.
  3. Tartaletky – korpus: Zo surovín vypracuj cesto, schlaď, vyvaľkaj a vystel formičky na tartaletky. Peč pri 180 °C asi 18 minút.
  4. Slaný karamel: Cukor roztop na karamel, primiešaj maslo a potom smotanu. Na záver dochuť soľou.
  5. Ganache: Čokoládu roztop so smotanou a vymiešaj dohladka.
  6. Plnenie tartaletiek: Korpusy naplň do 3/4 slaným karamelom a zalej čokoládovou ganache. Nechaj stuhnúť.