Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Darčekový kôš pre brata

Darčekový kôš pre brata

Popis

Ingrediencie

Slaninové chutney
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 PL trstinového cukru
  • 1 PL medu
  • 1 ČL octu
  • soľ, korenie
Bryndzové pečivo
  • 125 g masla
  • 125 g bryndze
  • 1 vajce
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 1 ČL rozmarínu
Na potretie (bryndzové pečivo)
  • 1 žĺtok
  • 1 PL červenej papriky
Bryndzová nátierka
  • 250 g bryndze
  • 200 g smotanovej neochutenej pomazánky
  • 2 PL kyslej smotany
  • červená paprika
  • pažítka
Dip zo sušených paradajok
  • 160 g sušených paradajok
  • 100 g mandlí
  • 80 g oleja z pohára sušených paradajok
  • 14 g citrónovej šťavy
Mangová-čili omáčka
  • ½ zrelého manga
  • 1 ks čili papričky
  • kúsok zázvoru
  • ½ strúčika cesnaku
  • šťava z ½ limetky
  • 1 ČL trstinového cukru
  • 20 ml vody
  • štipka soli

Postup

  1. Slaninové chutney: Slaninu nakráj na malé kocky a opeč. Vyber zo zvyšného tuku, pridaj nakrájanú cibuľu, orestuj a prisyp med s cukrom. Nechaj aspoň 20 minút karamelizovať, vráť slaninu a dochuť soľou, korením a octom.
  2. Bryndzové pečivo: Všetky suroviny zmiešaj, vyvaľkaj a vykroj požadované tvary. Potri žĺtkom zmiešaným s červenou paprikou a peč v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
  3. Mangová-čili omáčka: Všetky suroviny dôkladne rozmixuj dohladka.
  4. Bryndzová nátierka: Všetky suroviny premiešaj; papriku a pažítku pridaj nasekané nadrobno.
  5. Dip zo sušených paradajok: Mandle opeč pri 150 °C, posekaj, potom v mixéri spoj s olejom. Pridaj sušené paradajky a opäť premixuj, na záver vmiešaj citrónovú šťavu.
Slaninové chutney
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 PL trstinového cukru
  • 1 PL medu
  • 1 ČL octu
  • soľ, korenie
Bryndzové pečivo
  • 125 g masla
  • 125 g bryndze
  • 1 vajce
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 1 ČL rozmarínu
Na potretie (bryndzové pečivo)
  • 1 žĺtok
  • 1 PL červenej papriky
Bryndzová nátierka
  • 250 g bryndze
  • 200 g smotanovej neochutenej pomazánky
  • 2 PL kyslej smotany
  • červená paprika
  • pažítka
Dip zo sušených paradajok
  • 160 g sušených paradajok
  • 100 g mandlí
  • 80 g oleja z pohára sušených paradajok
  • 14 g citrónovej šťavy
Mangová-čili omáčka
  • ½ zrelého manga
  • 1 ks čili papričky
  • kúsok zázvoru
  • ½ strúčika cesnaku
  • šťava z ½ limetky
  • 1 ČL trstinového cukru
  • 20 ml vody
  • štipka soli
  1. Slaninové chutney: Slaninu nakráj na malé kocky a opeč. Vyber zo zvyšného tuku, pridaj nakrájanú cibuľu, orestuj a prisyp med s cukrom. Nechaj aspoň 20 minút karamelizovať, vráť slaninu a dochuť soľou, korením a octom.
  2. Bryndzové pečivo: Všetky suroviny zmiešaj, vyvaľkaj a vykroj požadované tvary. Potri žĺtkom zmiešaným s červenou paprikou a peč v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
  3. Mangová-čili omáčka: Všetky suroviny dôkladne rozmixuj dohladka.
  4. Bryndzová nátierka: Všetky suroviny premiešaj; papriku a pažítku pridaj nasekané nadrobno.
  5. Dip zo sušených paradajok: Mandle opeč pri 150 °C, posekaj, potom v mixéri spoj s olejom. Pridaj sušené paradajky a opäť premixuj, na záver vmiešaj citrónovú šťavu.