Mandľový likér: Uvar puding podľa návodu, ale so 700 ml mlieka a 30 g cukru. Redší puding za občasného miešania vychlaď. Vmiešaj karamelové Salko a vyšľahaj dohladka. Prilej rum a mandľovú arómu, krátko prešľahaj. Prelej do fliaš a uchovávaj v chladničke.
Matcha sušienky: Zmiešaj hladkú múku, mandľovú múku, matchu, práškový cukor, soľ a maslo na „piesok“. Pridaj vajce a vypracuj hladké cesto. Vyvaľkaj na ~1 cm medzi dvoma papiermi na pečenie, dobre zachlaď (min. 20 min). Vykrajuj sušienky a peč pri 160 °C s ventilátorom na perforovanej podložke do ľahkého zafarbenia. Bielu čokoládu roztop v mikrovlnke a vychladené sušienky polej.
Truffle ganache (základ na malinové truffles): Malinové pyré s vodkou jemne priveď k varu. Nalej na nasekanú tmavú čokoládu, miešaj od stredu, kým vznikne hladká a lesklá ganache. Podľa potreby pridaj štipku soli a 1 PL olivového oleja. Ak by praskala, pomôže trochu studeného mlieka. Nechaj úplne vychladnúť, počas chladenia každých ~15 min premiešaj metličkou.
Tvarovanie a obaľovanie truffles: Ganache naplň do cukrárskeho vrecka a na papier vytláčaj pásy/„hranolčeky“. Daj úplne stuhnúť do chladničky, potom nakrájaj na ~5 cm kúsky, obaľ v temperovanej čokoláde a v drvených lyofilizovaných malinách.
Mandľový likér: Uvar puding podľa návodu, ale so 700 ml mlieka a 30 g cukru. Redší puding za občasného miešania vychlaď. Vmiešaj karamelové Salko a vyšľahaj dohladka. Prilej rum a mandľovú arómu, krátko prešľahaj. Prelej do fliaš a uchovávaj v chladničke.
Matcha sušienky: Zmiešaj hladkú múku, mandľovú múku, matchu, práškový cukor, soľ a maslo na „piesok“. Pridaj vajce a vypracuj hladké cesto. Vyvaľkaj na ~1 cm medzi dvoma papiermi na pečenie, dobre zachlaď (min. 20 min). Vykrajuj sušienky a peč pri 160 °C s ventilátorom na perforovanej podložke do ľahkého zafarbenia. Bielu čokoládu roztop v mikrovlnke a vychladené sušienky polej.
Truffle ganache (základ na malinové truffles): Malinové pyré s vodkou jemne priveď k varu. Nalej na nasekanú tmavú čokoládu, miešaj od stredu, kým vznikne hladká a lesklá ganache. Podľa potreby pridaj štipku soli a 1 PL olivového oleja. Ak by praskala, pomôže trochu studeného mlieka. Nechaj úplne vychladnúť, počas chladenia každých ~15 min premiešaj metličkou.
Tvarovanie a obaľovanie truffles: Ganache naplň do cukrárskeho vrecka a na papier vytláčaj pásy/„hranolčeky“. Daj úplne stuhnúť do chladničky, potom nakrájaj na ~5 cm kúsky, obaľ v temperovanej čokoláde a v drvených lyofilizovaných malinách.