Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Darčekový box pre mamku

Darčekový box pre mamku

Popis

Ingrediencie

Mandľový likér
  • 1 balenie pudingu s príchuťou mandle
  • 700 ml polotučného mlieka
  • 30 g kryštálového cukru
  • 2 plechovky karamelového Salka
  • 250 ml rumu
  • 1 ČL mandľovej arómy
Matcha sušienky
  • 260 g hladkej múky
  • 34 g mandľovej múky
  • 105 g práškového cukru
  • 10 g matcha prášku
  • 135 g masla
  • 2 g soli
  • 60 g vajca
  • 200 g bielej čokolády (na polevu)
Malinové truffles
  • 250 g tmavej čokolády
  • 200 g malinového pyré
  • 1 citrón (šťava)
  • 1 PL práškového cukru
  • 350 g lyofilizovaných malín (na obalenie)
  • 3 PL vodky
Truffle ganache
  • štipka soli
  • 1 PL olivového oleja
  • 200 g horkej čokolády

Postup

  1. Mandľový likér: Uvar puding podľa návodu, ale so 700 ml mlieka a 30 g cukru. Redší puding za občasného miešania vychlaď. Vmiešaj karamelové Salko a vyšľahaj dohladka. Prilej rum a mandľovú arómu, krátko prešľahaj. Prelej do fliaš a uchovávaj v chladničke.
  2. Matcha sušienky: Zmiešaj hladkú múku, mandľovú múku, matchu, práškový cukor, soľ a maslo na „piesok“. Pridaj vajce a vypracuj hladké cesto. Vyvaľkaj na ~1 cm medzi dvoma papiermi na pečenie, dobre zachlaď (min. 20 min). Vykrajuj sušienky a peč pri 160 °C s ventilátorom na perforovanej podložke do ľahkého zafarbenia. Bielu čokoládu roztop v mikrovlnke a vychladené sušienky polej.
  3. Malinové truffles – pyré: Maliny, citrónovú šťavu a práškový cukor rozmixuj dohladka.
  4. Truffle ganache (základ na malinové truffles): Malinové pyré s vodkou jemne priveď k varu. Nalej na nasekanú tmavú čokoládu, miešaj od stredu, kým vznikne hladká a lesklá ganache. Podľa potreby pridaj štipku soli a 1 PL olivového oleja. Ak by praskala, pomôže trochu studeného mlieka. Nechaj úplne vychladnúť, počas chladenia každých ~15 min premiešaj metličkou.
  5. Tvarovanie a obaľovanie truffles: Ganache naplň do cukrárskeho vrecka a na papier vytláčaj pásy/„hranolčeky“. Daj úplne stuhnúť do chladničky, potom nakrájaj na ~5 cm kúsky, obaľ v temperovanej čokoláde a v drvených lyofilizovaných malinách.
Mandľový likér
  • 1 balenie pudingu s príchuťou mandle
  • 700 ml polotučného mlieka
  • 30 g kryštálového cukru
  • 2 plechovky karamelového Salka
  • 250 ml rumu
  • 1 ČL mandľovej arómy
Matcha sušienky
  • 260 g hladkej múky
  • 34 g mandľovej múky
  • 105 g práškového cukru
  • 10 g matcha prášku
  • 135 g masla
  • 2 g soli
  • 60 g vajca
  • 200 g bielej čokolády (na polevu)
Malinové truffles
  • 250 g tmavej čokolády
  • 200 g malinového pyré
  • 1 citrón (šťava)
  • 1 PL práškového cukru
  • 350 g lyofilizovaných malín (na obalenie)
  • 3 PL vodky
Truffle ganache
  • štipka soli
  • 1 PL olivového oleja
  • 200 g horkej čokolády
  1. Mandľový likér: Uvar puding podľa návodu, ale so 700 ml mlieka a 30 g cukru. Redší puding za občasného miešania vychlaď. Vmiešaj karamelové Salko a vyšľahaj dohladka. Prilej rum a mandľovú arómu, krátko prešľahaj. Prelej do fliaš a uchovávaj v chladničke.
  2. Matcha sušienky: Zmiešaj hladkú múku, mandľovú múku, matchu, práškový cukor, soľ a maslo na „piesok“. Pridaj vajce a vypracuj hladké cesto. Vyvaľkaj na ~1 cm medzi dvoma papiermi na pečenie, dobre zachlaď (min. 20 min). Vykrajuj sušienky a peč pri 160 °C s ventilátorom na perforovanej podložke do ľahkého zafarbenia. Bielu čokoládu roztop v mikrovlnke a vychladené sušienky polej.
  3. Malinové truffles – pyré: Maliny, citrónovú šťavu a práškový cukor rozmixuj dohladka.
  4. Truffle ganache (základ na malinové truffles): Malinové pyré s vodkou jemne priveď k varu. Nalej na nasekanú tmavú čokoládu, miešaj od stredu, kým vznikne hladká a lesklá ganache. Podľa potreby pridaj štipku soli a 1 PL olivového oleja. Ak by praskala, pomôže trochu studeného mlieka. Nechaj úplne vychladnúť, počas chladenia každých ~15 min premiešaj metličkou.
  5. Tvarovanie a obaľovanie truffles: Ganache naplň do cukrárskeho vrecka a na papier vytláčaj pásy/„hranolčeky“. Daj úplne stuhnúť do chladničky, potom nakrájaj na ~5 cm kúsky, obaľ v temperovanej čokoláde a v drvených lyofilizovaných malinách.