Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Darčekový box pre bratranca

Darčekový box pre bratranca

Popis

Ingrediencie

Kávový likér
  • 500 ml vodky
  • 300 ml vody
  • 4 PL instantnej kávy
  • 300 g kryštálového cukru
  • mletá vanilka (podľa chuti)
Makové madlenky
  • 3 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 50 ml mlieka
  • 100 g masla (roztopeného)
  • 30 g mletého maku
Oriešky
  • 2 vajcia
  • 110 g práškového cukru
  • 340 g hladkej múky
  • 12 g vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 100 g karamelového Salka
  • 10–15 opražených lieskových orieškov
Rafaelo
  • 125 g strúhaného kokosu
  • 50 g kokosu (na obalenie)
  • 50 g masla (mäkkého)
  • 150 g klasického Salka
  • 10–12 mandľových orieškov
Meteorit
  • 200 g mixu orieškov
  • 70 g práškového cukru
  • 1 bielok
  • 50 g sušených sliviek (nadrobno)
  • 50 g sušených brusníc (nadrobno)
  • 200 g mliečnej čokolády

Postup

  1. Likér: V hrnci zmiešaj vodu, cukor, kávu a mletú vanilku, priveď do varu a miešaj, kým sa cukor a káva rozpustia. Odstav, primiešaj vodku a nechaj úplne vychladnúť.
  2. Madlenky: Vajcia vyšľahaj s cukrom, vmiešaj mlieko, múku s práškom do pečiva, soľ, roztopené maslo a mak. Formy na madlenky naplň cestom a peč pri 200 °C 10–12 minút. Nechaj vychladnúť.
  3. Oriešky: Zo surovín vypracuj cesto a nechaj 1 hodinu chladiť. Tvaruj guličky (~6 g) a peč vo forme/stroji na „oriešky“ dozlata. Zrež prebytočné okraje. Polovičky naplň karamelovým Salkom a vlož do stredu lieskový oriešok, potom spoj.
  4. Rafaelo: Kokos (125 g), mäkké maslo a Salko dobre zmiešaj. Tvaruj guličky (~20 g), dovnútra vlož mandľový oriešok. Obaľ v kokose (50 g).
  5. Meteorit: Bielok s práškovým cukrom daj do hrnca, pridaj približne polovicu nasekaných orieškov, sušené slivky a brusnice. Za stáleho miešania var asi 10 minút. Vmiesžaj zvyšné oriešky, vytvaruj guličky (~20 g). Čokoládu roztop a guličky do nej namáčaj; nechaj stuhnúť.
Kávový likér
  • 500 ml vodky
  • 300 ml vody
  • 4 PL instantnej kávy
  • 300 g kryštálového cukru
  • mletá vanilka (podľa chuti)
Makové madlenky
  • 3 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 50 ml mlieka
  • 100 g masla (roztopeného)
  • 30 g mletého maku
Oriešky
  • 2 vajcia
  • 110 g práškového cukru
  • 340 g hladkej múky
  • 12 g vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 100 g karamelového Salka
  • 10–15 opražených lieskových orieškov
Rafaelo
  • 125 g strúhaného kokosu
  • 50 g kokosu (na obalenie)
  • 50 g masla (mäkkého)
  • 150 g klasického Salka
  • 10–12 mandľových orieškov
Meteorit
  • 200 g mixu orieškov
  • 70 g práškového cukru
  • 1 bielok
  • 50 g sušených sliviek (nadrobno)
  • 50 g sušených brusníc (nadrobno)
  • 200 g mliečnej čokolády
  1. Likér: V hrnci zmiešaj vodu, cukor, kávu a mletú vanilku, priveď do varu a miešaj, kým sa cukor a káva rozpustia. Odstav, primiešaj vodku a nechaj úplne vychladnúť.
  2. Madlenky: Vajcia vyšľahaj s cukrom, vmiešaj mlieko, múku s práškom do pečiva, soľ, roztopené maslo a mak. Formy na madlenky naplň cestom a peč pri 200 °C 10–12 minút. Nechaj vychladnúť.
  3. Oriešky: Zo surovín vypracuj cesto a nechaj 1 hodinu chladiť. Tvaruj guličky (~6 g) a peč vo forme/stroji na „oriešky“ dozlata. Zrež prebytočné okraje. Polovičky naplň karamelovým Salkom a vlož do stredu lieskový oriešok, potom spoj.
  4. Rafaelo: Kokos (125 g), mäkké maslo a Salko dobre zmiešaj. Tvaruj guličky (~20 g), dovnútra vlož mandľový oriešok. Obaľ v kokose (50 g).
  5. Meteorit: Bielok s práškovým cukrom daj do hrnca, pridaj približne polovicu nasekaných orieškov, sušené slivky a brusnice. Za stáleho miešania var asi 10 minút. Vmiesžaj zvyšné oriešky, vytvaruj guličky (~20 g). Čokoládu roztop a guličky do nej namáčaj; nechaj stuhnúť.