Likér: V hrnci zmiešaj vodu, cukor, kávu a mletú vanilku, priveď do varu a miešaj, kým sa cukor a káva rozpustia. Odstav, primiešaj vodku a nechaj úplne vychladnúť.
Madlenky: Vajcia vyšľahaj s cukrom, vmiešaj mlieko, múku s práškom do pečiva, soľ, roztopené maslo a mak. Formy na madlenky naplň cestom a peč pri 200 °C 10–12 minút. Nechaj vychladnúť.
Oriešky: Zo surovín vypracuj cesto a nechaj 1 hodinu chladiť. Tvaruj guličky (~6 g) a peč vo forme/stroji na „oriešky“ dozlata. Zrež prebytočné okraje. Polovičky naplň karamelovým Salkom a vlož do stredu lieskový oriešok, potom spoj.
Rafaelo: Kokos (125 g), mäkké maslo a Salko dobre zmiešaj. Tvaruj guličky (~20 g), dovnútra vlož mandľový oriešok. Obaľ v kokose (50 g).
Meteorit: Bielok s práškovým cukrom daj do hrnca, pridaj približne polovicu nasekaných orieškov, sušené slivky a brusnice. Za stáleho miešania var asi 10 minút. Vmiesžaj zvyšné oriešky, vytvaruj guličky (~20 g). Čokoládu roztop a guličky do nej namáčaj; nechaj stuhnúť.
Likér: V hrnci zmiešaj vodu, cukor, kávu a mletú vanilku, priveď do varu a miešaj, kým sa cukor a káva rozpustia. Odstav, primiešaj vodku a nechaj úplne vychladnúť.
Madlenky: Vajcia vyšľahaj s cukrom, vmiešaj mlieko, múku s práškom do pečiva, soľ, roztopené maslo a mak. Formy na madlenky naplň cestom a peč pri 200 °C 10–12 minút. Nechaj vychladnúť.
Oriešky: Zo surovín vypracuj cesto a nechaj 1 hodinu chladiť. Tvaruj guličky (~6 g) a peč vo forme/stroji na „oriešky“ dozlata. Zrež prebytočné okraje. Polovičky naplň karamelovým Salkom a vlož do stredu lieskový oriešok, potom spoj.
Rafaelo: Kokos (125 g), mäkké maslo a Salko dobre zmiešaj. Tvaruj guličky (~20 g), dovnútra vlož mandľový oriešok. Obaľ v kokose (50 g).
Meteorit: Bielok s práškovým cukrom daj do hrnca, pridaj približne polovicu nasekaných orieškov, sušené slivky a brusnice. Za stáleho miešania var asi 10 minút. Vmiesžaj zvyšné oriešky, vytvaruj guličky (~20 g). Čokoládu roztop a guličky do nej namáčaj; nechaj stuhnúť.