Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 120 g masla
  • 330 g kryštálového cukru
  • 75 g oleja
  • 105 g pistáciovej pasty
  • 6 vajec
  • 270 g plnotučného mlieka
  • 465 g hladkej múky
  • 24 g prášku do pečiva
Pokrop na korpus
  • 300 g plnotučného mlieka
  • 160 g bielej čokolády
  • 80 g pistáciovej pasty
Malinový vklad
  • 600 g mrazených malín
  • 240 g kryštálového cukru
  • 80 g zlatého klasu
  • 400 g malinového pyré
  • 200 g vody
Pistáciový mousse
  • 210 g bielej čokolády
  • 105 g smotany na šľahanie
  • 120 g pistáciovej pasty
  • 3 plátky želatíny
  • 360 g smotany na šľahanie
Malinový krém
  • 2000 g mascarpone
  • 600 g smotany na šľahanie
  • 680 g práškového cukru
  • 1000 g čerstvých malín
Feuilletine
  • 80 g masla
  • 80 g bielkov
  • 80 g práškového cukru
  • 110 g hladkej múky
  • štipka soli
Pistáciová křupka
  • 160 g bielej čokolády
  • 40 g oleja
  • 60 g pistáciovej pasty
  • 100 g feuilletine
Ganache na obtretie
  • 400 g bielej čokolády
  • 400 g masla
  • potravinárske farbivo podľa želania

Postup

  1. Korpus: Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme maslo, žĺtka, olej, pistáciovú pastu a na striedačku mlieko s múkou. Cesto pečieme pri 165 °C približne 35 minút.
  2. Pokrop: Všetky suroviny dáme do hrnca, privedieme do varu a necháme vychladnúť.
  3. Malinový vklad: Maliny s cukrom privedieme do varu. V miske zmiešame malinové pyré, zlatý klas a vodu, potom túto zmes prilievame za stáleho miešania do malín a varíme, kým nevznikne hustý puding. Nalejeme do foriem a dáme zamraziť.
  4. Pistáciový mousse: Želatínu namočíme do studenej vody. Smotanu s pistáciovou pastou zohrejeme a zalejeme ňou bielu čokoládu. Pridáme želatínu a premiešame. Keď má zmes približne 30 °C, po častiach do nej vareškou zapracujeme vyšľahanú smotanu. Nalejeme do foriem a zamrazíme.
  5. Feuilletine: Zmiešame všetky suroviny do hladka, rozotrieme na tenkú vrstvu na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 165 °C približne 15 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.
  6. Pistáciová křupka: Roztopíme bielu čokoládu, pridáme olej, pistáciovú pastu a rozdrvený feuilletine. Dobre premiešame.
  7. Ganache: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú bielu čokoládu a vyšľaháme do hladka. Môžeme zafarbiť podľa želania.
  8. Skladanie torty: Korpusy rozrežeme, pokropíme, nanesieme pistáciovú křupku, malinový krém, malinový vklad, pistáciový mousse a vrstvy opakujeme. Tortu necháme poriadne vychladiť, potom ju obtrieme ganache a ozdobíme jedlými kvetmi.
Korpus
  • 120 g masla
  • 330 g kryštálového cukru
  • 75 g oleja
  • 105 g pistáciovej pasty
  • 6 vajec
  • 270 g plnotučného mlieka
  • 465 g hladkej múky
  • 24 g prášku do pečiva
Pokrop na korpus
  • 300 g plnotučného mlieka
  • 160 g bielej čokolády
  • 80 g pistáciovej pasty
Malinový vklad
  • 600 g mrazených malín
  • 240 g kryštálového cukru
  • 80 g zlatého klasu
  • 400 g malinového pyré
  • 200 g vody
Pistáciový mousse
  • 210 g bielej čokolády
  • 105 g smotany na šľahanie
  • 120 g pistáciovej pasty
  • 3 plátky želatíny
  • 360 g smotany na šľahanie
Malinový krém
  • 2000 g mascarpone
  • 600 g smotany na šľahanie
  • 680 g práškového cukru
  • 1000 g čerstvých malín
Feuilletine
  • 80 g masla
  • 80 g bielkov
  • 80 g práškového cukru
  • 110 g hladkej múky
  • štipka soli
Pistáciová křupka
  • 160 g bielej čokolády
  • 40 g oleja
  • 60 g pistáciovej pasty
  • 100 g feuilletine
Ganache na obtretie
  • 400 g bielej čokolády
  • 400 g masla
  • potravinárske farbivo podľa želania
  1. Korpus: Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme maslo, žĺtka, olej, pistáciovú pastu a na striedačku mlieko s múkou. Cesto pečieme pri 165 °C približne 35 minút.
  2. Pokrop: Všetky suroviny dáme do hrnca, privedieme do varu a necháme vychladnúť.
  3. Malinový vklad: Maliny s cukrom privedieme do varu. V miske zmiešame malinové pyré, zlatý klas a vodu, potom túto zmes prilievame za stáleho miešania do malín a varíme, kým nevznikne hustý puding. Nalejeme do foriem a dáme zamraziť.
  4. Pistáciový mousse: Želatínu namočíme do studenej vody. Smotanu s pistáciovou pastou zohrejeme a zalejeme ňou bielu čokoládu. Pridáme želatínu a premiešame. Keď má zmes približne 30 °C, po častiach do nej vareškou zapracujeme vyšľahanú smotanu. Nalejeme do foriem a zamrazíme.
  5. Feuilletine: Zmiešame všetky suroviny do hladka, rozotrieme na tenkú vrstvu na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 165 °C približne 15 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.
  6. Pistáciová křupka: Roztopíme bielu čokoládu, pridáme olej, pistáciovú pastu a rozdrvený feuilletine. Dobre premiešame.
  7. Ganache: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú bielu čokoládu a vyšľaháme do hladka. Môžeme zafarbiť podľa želania.
  8. Skladanie torty: Korpusy rozrežeme, pokropíme, nanesieme pistáciovú křupku, malinový krém, malinový vklad, pistáciový mousse a vrstvy opakujeme. Tortu necháme poriadne vychladiť, potom ju obtrieme ganache a ozdobíme jedlými kvetmi.