Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 8 vajec
  • 240 g kryštálového cukru
  • 180 g hladkej múky
  • 120 g pistácií
  • 60 g rastlinného oleja
Krém z pistácií
  • 600 ml polotučného mlieka
  • 275 g kryštálového cukru
  • 3 vaječné žĺtky
  • 90 g Zlatého klasu
  • 300 g masla
  • 380 g 100% pistáciovej pasty
Malinové želé
  • 600 g mrazených malín
  • 200 g kryštálového cukru
  • 50 g vody
  • 6 plátov želatíny
Feulettine – sušené palacinky
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g bielkov
  • 50 g rozpusteného masla
Chrumkavá zložka
  • 150 g bielej čokolády
  • 30 g slnečnicového oleja
  • 80 g sušených palaciniek
  • 30 g lyofilizovaných malín
Malinový džem
  • 100 g malín
  • 100 g cukru
  • 50 ml vody
  • 2 pláty želatíny
Poter na tortu
  • 250 g masla
  • 200 g horkej čokolády 54%
Na zdobenie
  • gélové farby (ružová, čierna, žltá)
  • práškové farby (ružová, oranžová, žltá)
  • hrubšia výstuž
  • floristický drôt
  • 1 kg poťahovacej hmoty
  • 1 kg modelovacej hmoty Saracino

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 170 °C a pripravíme si jednu väčšiu tortovú formu s priemerom 26 cm a papierom na pečenie.
  2. Bielky vyšľaháme s 2/3 cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom a olejom. Obe hmoty spojíme a pridáme preosiatu múku a pomleté pistácie. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri 170 °C približne 20 minút. Potom znížime teplotu na 150 °C a dopekáme ďalších 15–20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a prerežeme na 4 pláty.
  3. Na krém: Polovicu mlieka s cukrom dáme variť. Druhú polovicu mlieka zmiešame so žĺtkami a Zlatým klasom. Za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Pistáciovú pastu zašľaháme do pudingu. Po vychladnutí do neho zašľaháme maslo.
  4. Malinové želé: Maliny s cukrom a vodou povaríme do zhustnutia. Zmes rozmixujeme a prepasírujeme. Do teplej zmesi vmiešame želatínu, nalejeme do formy a zamrazíme.
  5. Malinový džem: Maliny, cukor a vodu povaríme, rozmixujeme a pridáme želatínu. Necháme vychladnúť.
  6. Feulettine: Múku a cukor preosejeme, pridáme bielky a maslo. Cesto natrieme v tenkej vrstve na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C cca 4–5 minút. Po vychladnutí nalámeme na drobno.
  7. Chrumkavá zložka: Bielu čokoládu s olejom roztopíme, pridáme sušené palacinky a lyofilizované maliny. Zmes rozotrieme na papier a dáme do mrazničky zatuhnúť, potom ju nalámeme na kúsky.
  8. Plnenie: Na prvý plát natrieme malinový džem, krém a chrumkavú zložku. Na druhý plát džem, krém a zamrznuté malinové želé. Na tretí opäť džem, krém a prikryjeme posledným plátom.
  9. Poter: Roztopenú a vychladnutú čokoládu vymixujeme s maslom na najvyšších otáčkach. Potrieme celú tortu a dáme zachladiť.
  10. Zdobenie: Tortu potiahneme zafarbenou poťahovacou hmotou a opäť zachladíme. Medzitým si vymodelujeme komponenty z modelovacej hmoty a necháme ich uschnúť. Na efekt antigravity použijeme hrubšiu výstuž, ktorú zapichneme do torty. Hotové dekorácie pripevníme a dotónujeme práškovými farbami.
Korpus
  • 8 vajec
  • 240 g kryštálového cukru
  • 180 g hladkej múky
  • 120 g pistácií
  • 60 g rastlinného oleja
Krém z pistácií
  • 600 ml polotučného mlieka
  • 275 g kryštálového cukru
  • 3 vaječné žĺtky
  • 90 g Zlatého klasu
  • 300 g masla
  • 380 g 100% pistáciovej pasty
Malinové želé
  • 600 g mrazených malín
  • 200 g kryštálového cukru
  • 50 g vody
  • 6 plátov želatíny
Feulettine – sušené palacinky
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g bielkov
  • 50 g rozpusteného masla
Chrumkavá zložka
  • 150 g bielej čokolády
  • 30 g slnečnicového oleja
  • 80 g sušených palaciniek
  • 30 g lyofilizovaných malín
Malinový džem
  • 100 g malín
  • 100 g cukru
  • 50 ml vody
  • 2 pláty želatíny
Poter na tortu
  • 250 g masla
  • 200 g horkej čokolády 54%
Na zdobenie
  • gélové farby (ružová, čierna, žltá)
  • práškové farby (ružová, oranžová, žltá)
  • hrubšia výstuž
  • floristický drôt
  • 1 kg poťahovacej hmoty
  • 1 kg modelovacej hmoty Saracino
  1. Rúru zohrejeme na 170 °C a pripravíme si jednu väčšiu tortovú formu s priemerom 26 cm a papierom na pečenie.
  2. Bielky vyšľaháme s 2/3 cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom a olejom. Obe hmoty spojíme a pridáme preosiatu múku a pomleté pistácie. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri 170 °C približne 20 minút. Potom znížime teplotu na 150 °C a dopekáme ďalších 15–20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a prerežeme na 4 pláty.
  3. Na krém: Polovicu mlieka s cukrom dáme variť. Druhú polovicu mlieka zmiešame so žĺtkami a Zlatým klasom. Za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Pistáciovú pastu zašľaháme do pudingu. Po vychladnutí do neho zašľaháme maslo.
  4. Malinové želé: Maliny s cukrom a vodou povaríme do zhustnutia. Zmes rozmixujeme a prepasírujeme. Do teplej zmesi vmiešame želatínu, nalejeme do formy a zamrazíme.
  5. Malinový džem: Maliny, cukor a vodu povaríme, rozmixujeme a pridáme želatínu. Necháme vychladnúť.
  6. Feulettine: Múku a cukor preosejeme, pridáme bielky a maslo. Cesto natrieme v tenkej vrstve na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C cca 4–5 minút. Po vychladnutí nalámeme na drobno.
  7. Chrumkavá zložka: Bielu čokoládu s olejom roztopíme, pridáme sušené palacinky a lyofilizované maliny. Zmes rozotrieme na papier a dáme do mrazničky zatuhnúť, potom ju nalámeme na kúsky.
  8. Plnenie: Na prvý plát natrieme malinový džem, krém a chrumkavú zložku. Na druhý plát džem, krém a zamrznuté malinové želé. Na tretí opäť džem, krém a prikryjeme posledným plátom.
  9. Poter: Roztopenú a vychladnutú čokoládu vymixujeme s maslom na najvyšších otáčkach. Potrieme celú tortu a dáme zachladiť.
  10. Zdobenie: Tortu potiahneme zafarbenou poťahovacou hmotou a opäť zachladíme. Medzitým si vymodelujeme komponenty z modelovacej hmoty a necháme ich uschnúť. Na efekt antigravity použijeme hrubšiu výstuž, ktorú zapichneme do torty. Hotové dekorácie pripevníme a dotónujeme práškovými farbami.