Rúru zohrejeme na 170 °C a pripravíme si jednu väčšiu tortovú formu s priemerom 26 cm a papierom na pečenie.
Bielky vyšľaháme s 2/3 cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom a olejom. Obe hmoty spojíme a pridáme preosiatu múku a pomleté pistácie. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri 170 °C približne 20 minút. Potom znížime teplotu na 150 °C a dopekáme ďalších 15–20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a prerežeme na 4 pláty.
Na krém: Polovicu mlieka s cukrom dáme variť. Druhú polovicu mlieka zmiešame so žĺtkami a Zlatým klasom. Za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Pistáciovú pastu zašľaháme do pudingu. Po vychladnutí do neho zašľaháme maslo.
Malinové želé: Maliny s cukrom a vodou povaríme do zhustnutia. Zmes rozmixujeme a prepasírujeme. Do teplej zmesi vmiešame želatínu, nalejeme do formy a zamrazíme.
Malinový džem: Maliny, cukor a vodu povaríme, rozmixujeme a pridáme želatínu. Necháme vychladnúť.
Feulettine: Múku a cukor preosejeme, pridáme bielky a maslo. Cesto natrieme v tenkej vrstve na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C cca 4–5 minút. Po vychladnutí nalámeme na drobno.
Chrumkavá zložka: Bielu čokoládu s olejom roztopíme, pridáme sušené palacinky a lyofilizované maliny. Zmes rozotrieme na papier a dáme do mrazničky zatuhnúť, potom ju nalámeme na kúsky.
Plnenie: Na prvý plát natrieme malinový džem, krém a chrumkavú zložku. Na druhý plát džem, krém a zamrznuté malinové želé. Na tretí opäť džem, krém a prikryjeme posledným plátom.
Poter: Roztopenú a vychladnutú čokoládu vymixujeme s maslom na najvyšších otáčkach. Potrieme celú tortu a dáme zachladiť.
Zdobenie: Tortu potiahneme zafarbenou poťahovacou hmotou a opäť zachladíme. Medzitým si vymodelujeme komponenty z modelovacej hmoty a necháme ich uschnúť. Na efekt antigravity použijeme hrubšiu výstuž, ktorú zapichneme do torty. Hotové dekorácie pripevníme a dotónujeme práškovými farbami.
Rúru zohrejeme na 170 °C a pripravíme si jednu väčšiu tortovú formu s priemerom 26 cm a papierom na pečenie.
Bielky vyšľaháme s 2/3 cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom a olejom. Obe hmoty spojíme a pridáme preosiatu múku a pomleté pistácie. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri 170 °C približne 20 minút. Potom znížime teplotu na 150 °C a dopekáme ďalších 15–20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a prerežeme na 4 pláty.
Na krém: Polovicu mlieka s cukrom dáme variť. Druhú polovicu mlieka zmiešame so žĺtkami a Zlatým klasom. Za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Pistáciovú pastu zašľaháme do pudingu. Po vychladnutí do neho zašľaháme maslo.
Malinové želé: Maliny s cukrom a vodou povaríme do zhustnutia. Zmes rozmixujeme a prepasírujeme. Do teplej zmesi vmiešame želatínu, nalejeme do formy a zamrazíme.
Malinový džem: Maliny, cukor a vodu povaríme, rozmixujeme a pridáme želatínu. Necháme vychladnúť.
Feulettine: Múku a cukor preosejeme, pridáme bielky a maslo. Cesto natrieme v tenkej vrstve na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C cca 4–5 minút. Po vychladnutí nalámeme na drobno.
Chrumkavá zložka: Bielu čokoládu s olejom roztopíme, pridáme sušené palacinky a lyofilizované maliny. Zmes rozotrieme na papier a dáme do mrazničky zatuhnúť, potom ju nalámeme na kúsky.
Plnenie: Na prvý plát natrieme malinový džem, krém a chrumkavú zložku. Na druhý plát džem, krém a zamrznuté malinové želé. Na tretí opäť džem, krém a prikryjeme posledným plátom.
Poter: Roztopenú a vychladnutú čokoládu vymixujeme s maslom na najvyšších otáčkach. Potrieme celú tortu a dáme zachladiť.
Zdobenie: Tortu potiahneme zafarbenou poťahovacou hmotou a opäť zachladíme. Medzitým si vymodelujeme komponenty z modelovacej hmoty a necháme ich uschnúť. Na efekt antigravity použijeme hrubšiu výstuž, ktorú zapichneme do torty. Hotové dekorácie pripevníme a dotónujeme práškovými farbami.