Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Čínsky Nový rok

Čínsky Nový rok

Popis

Mangový korpus 16 cm
  • 4 vajcia
  • 240 g kryštálového cukru
  • 275 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • 70 ml oleja
  • 130 ml mangového pyré
Mangový korpus 22 cm
  • 6 vajec
  • 360 g kryštálového cukru
  • 413 g hladkej múky
  • 18 g prášku do pečiva
  • 150 ml mlieka
  • 105 ml oleja
  • 195 ml mangového pyré
Mangovo-marakujové kompóte
  • 275 g mangového pyré
  • 275 g passion pyré
  • 125 g kryštálového cukru
  • 11 g pektínu
  • 150 g mrazeného manga
  • 2 marakuje
Mangovo-marakujové crémeux
  • 350 g mangového pyré
  • 100 g passion pyré
  • 125 g kryštálového cukru
  • 180 g vajec
  • 7,5 g plátkovej želatíny
  • 275 g masla
Chrumkavá vrstva
  • 100 g chrumkavých palaciniek
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 150 g bielej čokolády
  • 100 g mandľovej pasty
  • 30 g lyofilizovaného manga
Chrumkavé palacinky
  • 50 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g bielka
  • 50 g hladkej múky
Sirup
  • 100 ml vody
  • 30 ml passion pyré
  • 30 g kryštálového cukru
  • Malibu likér
Kokosová plnka
  • 800 g bielej čokolády
  • 200 g kokosového pyré
  • 800 ml smotany na šľahanie (40%)
  • 600 g mascarpone
Obterová ganache
Biela:
  • 480 g bielej čokolády
  • 250 g masla
Červená:
  • 480 g bielej čokolády
  • 250 g masla
  • červené farbivo

Ingrediencie

Postup
  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Mlieko zohrejeme na 30 °C a zmiešame s olejom. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Do vyšľahaných vajec na trikrát prilievame mlieko, olej, mangové pyré a striedavo pridávame múku. Pečieme na 160 °C približne 40 minút.
  2. Na mangovo-marakujové kompóte zohrejeme pyré na 50 °C. Cukor zmiešame s pektínom a pridáme do pyré. Varíme do zhustnutia a pridáme mango a marakuju. Nalejeme do foriem a zamrazíme.
  3. Na crémeux zohrejeme pyré na 50 °C. Vajcia vymiešame s cukrom a za stáleho miešania ich spojíme s pyré. Varíme do 83 °C. Precedíme, pridáme želatínu a po vychladnutí na 40 °C aj maslo. Premixujeme a nalejeme na zamrznuté kompóte.
  4. Chrumkavé palacinky pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Cesto rozotrieme na plech a pečieme pri 180 °C cca 5 minút. Po upečení ich rozdrvíme a zmiešame so zvyškom surovín na chrumkavú vrstvu.
  5. Sirup pripravíme z vody, pyré a cukru, ktoré povaríme. Po odstavení pridáme Malibu.
  6. Kokosovú plnku pripravíme tak, že zohrejeme smotanu a kokosové pyré, zalejeme nimi čokoládu, necháme postáť a premiešame. Pridáme mascarpone a rozmixujeme. Vychladíme a vyšľaháme.
  7. Na obter vyšľaháme maslo do peny a po častiach zašľaháme roztopenú čokoládu. Pripravíme bielu aj červenú ganache a necháme stabilizovať.
  8. Vychladené korpusy rozrežeme a každý navlhčíme sirupom. Striedavo plníme kokosovou plnkou, chrumkavou vrstvou a kompótom s crémeux. Zloženú tortu zachladíme.
  9. Po stuhnutí tortu obtrieme bielou ganache a následne červenou. Z plastickej čokolády modelujeme koňa a hada, ktoré dofarbíme. Z jedlého papiera a floristických drôtikov vytvoríme dekorácie. Tortu dokončíme zlatými fŕkancami a vetvičkami.

Postup

Postup
  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Mlieko zohrejeme na 30 °C a zmiešame s olejom. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Do vyšľahaných vajec na trikrát prilievame mlieko, olej, mangové pyré a striedavo pridávame múku. Pečieme na 160 °C približne 40 minút.
  2. Na mangovo-marakujové kompóte zohrejeme pyré na 50 °C. Cukor zmiešame s pektínom a pridáme do pyré. Varíme do zhustnutia a pridáme mango a marakuju. Nalejeme do foriem a zamrazíme.
  3. Na crémeux zohrejeme pyré na 50 °C. Vajcia vymiešame s cukrom a za stáleho miešania ich spojíme s pyré. Varíme do 83 °C. Precedíme, pridáme želatínu a po vychladnutí na 40 °C aj maslo. Premixujeme a nalejeme na zamrznuté kompóte.
  4. Chrumkavé palacinky pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Cesto rozotrieme na plech a pečieme pri 180 °C cca 5 minút. Po upečení ich rozdrvíme a zmiešame so zvyškom surovín na chrumkavú vrstvu.
  5. Sirup pripravíme z vody, pyré a cukru, ktoré povaríme. Po odstavení pridáme Malibu.
  6. Kokosovú plnku pripravíme tak, že zohrejeme smotanu a kokosové pyré, zalejeme nimi čokoládu, necháme postáť a premiešame. Pridáme mascarpone a rozmixujeme. Vychladíme a vyšľaháme.
  7. Na obter vyšľaháme maslo do peny a po častiach zašľaháme roztopenú čokoládu. Pripravíme bielu aj červenú ganache a necháme stabilizovať.
  8. Vychladené korpusy rozrežeme a každý navlhčíme sirupom. Striedavo plníme kokosovou plnkou, chrumkavou vrstvou a kompótom s crémeux. Zloženú tortu zachladíme.
  9. Po stuhnutí tortu obtrieme bielou ganache a následne červenou. Z plastickej čokolády modelujeme koňa a hada, ktoré dofarbíme. Z jedlého papiera a floristických drôtikov vytvoríme dekorácie. Tortu dokončíme zlatými fŕkancami a vetvičkami.