Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Mlieko zohrejeme na 30 °C a zmiešame s olejom. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Do vyšľahaných vajec na trikrát prilievame mlieko, olej, mangové pyré a striedavo pridávame múku. Pečieme na 160 °C približne 40 minút.
Na mangovo-marakujové kompóte zohrejeme pyré na 50 °C. Cukor zmiešame s pektínom a pridáme do pyré. Varíme do zhustnutia a pridáme mango a marakuju. Nalejeme do foriem a zamrazíme.
Na crémeux zohrejeme pyré na 50 °C. Vajcia vymiešame s cukrom a za stáleho miešania ich spojíme s pyré. Varíme do 83 °C. Precedíme, pridáme želatínu a po vychladnutí na 40 °C aj maslo. Premixujeme a nalejeme na zamrznuté kompóte.
Chrumkavé palacinky pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Cesto rozotrieme na plech a pečieme pri 180 °C cca 5 minút. Po upečení ich rozdrvíme a zmiešame so zvyškom surovín na chrumkavú vrstvu.
Sirup pripravíme z vody, pyré a cukru, ktoré povaríme. Po odstavení pridáme Malibu.
Kokosovú plnku pripravíme tak, že zohrejeme smotanu a kokosové pyré, zalejeme nimi čokoládu, necháme postáť a premiešame. Pridáme mascarpone a rozmixujeme. Vychladíme a vyšľaháme.
Na obter vyšľaháme maslo do peny a po častiach zašľaháme roztopenú čokoládu. Pripravíme bielu aj červenú ganache a necháme stabilizovať.
Vychladené korpusy rozrežeme a každý navlhčíme sirupom. Striedavo plníme kokosovou plnkou, chrumkavou vrstvou a kompótom s crémeux. Zloženú tortu zachladíme.
Po stuhnutí tortu obtrieme bielou ganache a následne červenou. Z plastickej čokolády modelujeme koňa a hada, ktoré dofarbíme. Z jedlého papiera a floristických drôtikov vytvoríme dekorácie. Tortu dokončíme zlatými fŕkancami a vetvičkami.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Mlieko zohrejeme na 30 °C a zmiešame s olejom. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Do vyšľahaných vajec na trikrát prilievame mlieko, olej, mangové pyré a striedavo pridávame múku. Pečieme na 160 °C približne 40 minút.
Na mangovo-marakujové kompóte zohrejeme pyré na 50 °C. Cukor zmiešame s pektínom a pridáme do pyré. Varíme do zhustnutia a pridáme mango a marakuju. Nalejeme do foriem a zamrazíme.
Na crémeux zohrejeme pyré na 50 °C. Vajcia vymiešame s cukrom a za stáleho miešania ich spojíme s pyré. Varíme do 83 °C. Precedíme, pridáme želatínu a po vychladnutí na 40 °C aj maslo. Premixujeme a nalejeme na zamrznuté kompóte.
Chrumkavé palacinky pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Cesto rozotrieme na plech a pečieme pri 180 °C cca 5 minút. Po upečení ich rozdrvíme a zmiešame so zvyškom surovín na chrumkavú vrstvu.
Sirup pripravíme z vody, pyré a cukru, ktoré povaríme. Po odstavení pridáme Malibu.
Kokosovú plnku pripravíme tak, že zohrejeme smotanu a kokosové pyré, zalejeme nimi čokoládu, necháme postáť a premiešame. Pridáme mascarpone a rozmixujeme. Vychladíme a vyšľaháme.
Na obter vyšľaháme maslo do peny a po častiach zašľaháme roztopenú čokoládu. Pripravíme bielu aj červenú ganache a necháme stabilizovať.
Vychladené korpusy rozrežeme a každý navlhčíme sirupom. Striedavo plníme kokosovou plnkou, chrumkavou vrstvou a kompótom s crémeux. Zloženú tortu zachladíme.
Po stuhnutí tortu obtrieme bielou ganache a následne červenou. Z plastickej čokolády modelujeme koňa a hada, ktoré dofarbíme. Z jedlého papiera a floristických drôtikov vytvoríme dekorácie. Tortu dokončíme zlatými fŕkancami a vetvičkami.